Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stuart Townsend a jeho rezisersky debut ma prakticky vobec neoslovil. Akasi demonstracia proti WTO uprostred roku 1999 kdesi v Seattlu. Tak to je ultra dementny namet na film, to bez debaty. To uz ja rovno mozem napisat scenar k filmu, v ktorom sa kydal hnoj z mastale uprostred tzv. Vitazneho Februara 1948 v Ceskoslovensku. Wudy Harrelsona neznasam uz od filmu NBK, a nic nepredviedol ani Ray Liotta /Hriste Snu, Kokain, Identita/, ani Martin Henderson /Kruh, Moje velka indicka svatba/ a Ganeshazial ani Charlize Theron /Zruda, legenda o slavnem Navratu, Pravidla Mostarny/. 30 % ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vyborne natoceny realisticky demonstracni snimek. Nemel jsem poneti, ze me neco podobneho dostane timhle zpusobem. Townsendovi se podarilo vytvorit velmi silnou konektivni linku, kdy je vam adrenalin z demonstrace vstrikovan primo do zil a dokonale soucitite s ucastniky. K tomu plejada zajimavych hercu, nejvic me dostala dvojice Charlize Theron a Woody Harrelson, kteri byli precijen v porovnani se svymi junior kolegy o tridu vys. Jakmile se Charlize objevila, bylo jasne co prijde, a pak to prislo, coz byl bohuzel zaroven vrchol filmu. Posledni tretina uz byl jen pozvolny dojezd. 7/10 ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Pseudolevičácký blábol. Půvabná reprezentace zla v podobě anonymních tváří, které jsou zástupkyněmi mocností - Spojených států, Německa apod. a které buší do stolu při proslovu černého chudáka z nějaké africké prdele. Všichni ostatní jsou mírumilovné bytosti, co dělají svou práci (starosta, policisté .. ) případně to, co jim velí jejich lidská povinnost - v případě aktivistů. Samozřejmě bych málem zapomněl na toho jednoho filmového anarchistu/škůdce, co nejprve nasprejuje na skleněnou výlohu velké červené áčko a pak ji i s ještě nezaschlým nápisem prokopne. Ten je zlý. Takže si to shrňme - demonstrovat je dobré. Mlátit demonstranty a stříkat jim do očí slzák je také dobré. Ale nejlepší ze všeho je zůstat doma, protože se tím nakonec stejně vlastně nic nedokázalo a aspoň nedostanete na hubu. Tfuj! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. A to musel prísť ostrovan, aby poukázal na ďalšiu z čiernych dier, ktoré sa na ligotavom obale vysnívanej zeme objavujú čoraz častejšie. Naivná pointa celej protestnej akcie voči WTO mi ale vo filme pripadala ako úplne vedľajší artikel, len niečo, od čoho sa mal príbeh odraziť. Skôr som sa zameral na zápletku stretu ozbrojených síl a protestantov, jednotlivé postavy a ich psychológiu, ktorá vôbec nebola zle zvládnutá. Zle zvládnutá vôbec nebola ani nováčikovská réžia, dokumentárne vsuvky zapôsobili celkom slušným dojmom, pár minút slušnej akcie pridalo na obrátkach a keďže je film inšpirovaný skutočnosťou, nemôžem nič vytknúť ani záveru. 80%. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný príbeh, zakladajúci sa na skutočných udalostiach, pričom Towsend nám ich tu predkladá aj v podobe dokumentaristických vsuviek ktoré emočnosť a reálnosť ešte viac zvyšujú. Snímok ma svojim dejom a svojou podstatou zaujal a zasiahol natoľko, že i ja sám som sa imaginárne ocitol na námestí v Seattlu a skandoval som niektoré z hesiel ako: " Želvy za společnou věc", "nenásilná demonstrace" , "sme spolu sme bdelí nás nikdo nerozdelí"...a také WTO by som poslal niekam.....Treba však povedať aj to, že dokumenty, alebo niektoré videá z udalostí v Seattlu sú ešte podstatne silnejšími a emočnejšími zábermi na krehkú dušu človeka.... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a Seattlu. (Shley)

Reklama

Reklama