Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Žijeme opravdu v Matrixu? Vidíme jen to, co máme vidět, slyšíme jen to, co máme slyšet a víme jen to, co spořádaní občané mají vědět? O co vůbec jde těm pošukům a vandalům, kteří každou chvíli protestují proti té "globulizaci" či co, rozbíjejí výklady a perou se s policisty? Neměli bychom je všechny pozavírat, ať je klid? A co vůbec mají proti Světové obchodní organizaci, OSN, EU a dalším bohulibým celkům. Vždyť to jsou všechno demokratická společenství, která napomáhají svobodnému obchodu, přátelské spolupráci a šíření míru a lásky na celém světě, no ne? Nebo to tak alespoň tvrdí z televize naši politici a ti to s námi vždycky myslí dobře a nikdy nelžou a basta. Problém vyřešen, mámo, přepni na Ordinaci v růžové zahradě. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred Stuartom Townsendom. Zistenie v záverečných titulkov, že tento herec režíroval túto pôsobivú drámu ma príjemne prekvapilo prinajmenšom tak ako film samotný. Charlize Theron ma opäť odrovnala svojím výkonom, i keď tentoraz to je skôr výberom postavy ktorá príde o to najcennejšie pri zásahu policajného komanda, nič to však nemení na tom, že opäť má prsty v najsilnejšej scéne filmu a to napriek minimu priestoru. Skrátka vie si vybrať úlohy. Ešte pochválim jemne vkladanú hudbu do jednotlivých scén v ktorej mali prsty napr. producent a song writer Neil Davidge (Massive Attack) či BT a skladba od The National – Fake Empire, ktorá znie do konca záverečných titulkov, je fantastická. ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

na režisérský debut hodně povedené, ohromující herecký ansábl a supr nápad s prostřiháním filmu se záběry ze skutečné demostrace. Ovšem stejně tomuto filmu podle mě něco chybí, je málo realistický a moc z něj smrdí holywood. Navíc, na podobná témata už byly natočeny působivější a drastičtější snímky, například Bloody Sunday. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Útok na city najprimitívnejším možným spôsobom. Viac sú už len deti s rakovinou. Scéna sledovania správ, ktoré zobrazujú upravenú realitu, v opačnom význame až perverzne ironizuje celý film. Hviezdami narvaný, silno angažovaný, akciou nabitý, mainstreamovo zábavný a hlavne neskonale hlúpy hysterický film, výpovednou hodnotou na úrovni ruskej propagandy. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

No, Townsend si napoprvé vzal velké sousto. Pojmout téma (ne)možnosti demokracie a pro obyčejné smrtelníky nepředstavitelné moci nadnárodních korporací by bylo těžké i pro o desítky let zkušenější režiséry. Některé myšlenky Vzpoury v Seattlu jsou hodně zajímavé, ale zabíjí je nudná režie. Příběh zkrátka není tak znepokojující jak by mohl a mělbýt. Navíc mi tenhle film připadá hodně povrchní, v žádném z minipříběhů nejde hlouběji než na konstatování faktů (kromě Harrelsonovy postavy si tu nemusíte žádné motivace domýšlet, hrdinové vám vykecají všechno, na co myslí). Promarněná šance. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)
  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)
  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)

Reklama

Reklama