Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa se vrátil se svými milovanými slony a bojovým uměním, nad kterým se obyčejně tají dech. Diametrální rozdíl oproti prvnímu dílu není jen v místě a čase (prequel?), ale také v akci, která je o dost špinavější a založená na zbraních. To by vůbec nevadilo, kdyby té akce bylo více a nebyla už tolik "neskutečná". Bohužel právě i akční scény, asi největší tahák filmu, v závěru překračují hranice a mění se v nekonečné kopání a sekaní do nekonečného počtu soupeřů a přežívání vlastních smrtelných zranění. Hodně mě zklamal příběh, který mohl mít aspoň průměrnou úroveň a hlavně logiku. K tomu ještě ten konec... Sečteno a podtrženo, Tony Jaa vzal Ong Bak 2 natolik osobně, že nevznikl nijak kvalitní film a bohužel akcí ve stylu "já si to všechno vymyslím a udělám podle sebe" nijak neohromí. Doufám, že brzy najde "odstup a nadhled" nad svými filmy, jinak to bude stále dokola to samé o slonech a mlátičce. V podstatě (zase) hloupý film o jednom bojovníkovi, který umí bojovat a má rád slony. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa překonává sám sebe. Znovu se můžeme těšit na nespočet kvalitních soubojů, jež jsou tentokrát daleko více reálné než ve všech předchozích filmech. Tony tu používá ty nejšpinavější techniky a kromě muay thai dojde i na zbraně a nějaké to kung-fu. Taktéž příběh mě hodně překvapil, po režijní a scenáristické stránce o stupeň lepší než první Ong-bak a Tom Yum Goong. Tony se tedy osvědčil nejen jako akční hrdina, ale i jako režisér. Vůbec by mi nevadilo kdyby jeho další snímky pokračovaly v podobném duchu. Jen jsem nepochopil proč se to jmenuje Ong-bak 2, neboť kromě názvu a Tonyho nemá s prvním Ong-bakem nic společného. Asi marketingový tah. Myslím, že Tony už se nemusí snažit být novým Brucem Lee, klidně může být hvězdou sám za sebe. A já už se jen těším kdy si téhle thajské mlátičky konečně všimne někdo ze Západu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběh mě zpočátku prakticky nezajímal, staral jsem se o to kdy konečně Tony Jaa zase někoho hezky pokope. Je fajn že zatímco u starých Chanovek jsme čekali na jeden ultimátní úder celý film, Tony nám je tady servíruje na požádání. Až si toho už někdy divák přestává vážit a to se vlastně dostávám k hodnocení. Kdybych viděl jako první tohoto Ong Baka neváhal bych jej vynášet do nejvyšších sfér, ale když má člověk tu možnost porovnávat, a já tak činím, musím přiznat že minulé filmy mě dostaly více. Hlavně ta akce v nich byla prostě ještě větší. On Tony Jaa je herec v uvozovkách. Namluví toho asi tolik jako Arnold v Terminátorovi 1 a příběh není taky zrovna žádné eňo ňuňo. 50% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že jsem čekal víc. Po ohromujícně tvrdé jedničce a po hyperultimátní brutolámačce s názvem Tom Yum Goong byla má očekávání prostě maximální a toužil jsem vidět něco ještě bombastičtějšího (jsem náročný, vím to) a to si myslím, že filmu nejvíc ubližuje. Přílišná očekávání. Kdyby byl tohle můj první Tony, asi bych se z akčních scén (které jsou dávkovány střídměji) zasral jako půlroční dítě po sacharidovém obědě. Za nejlepší bitku považuju tu, jenž načíná druhou polovinu snímku a kterou "ochutila" breakdanceová choreografie. Tony roztáčí ´americká kola´ a kolení vazy protivníků vřískají do všech thajských dálav (dnes jsem absolvoval obstřik kolene - nic příjemného - takže jsem hodně soucítil s úpícími nebožáky). Dalším faktem, kvůli kterému jsem nevnímal Ong Bak 2 natolik intezivně, jsou paradoxně bojové sekvence (především ty závěrečné). Jistě, působí bez debat skvěle a Tony střídá netradiční (původně rolnické) zbraně (sansetsukon - trojdílná tyč, meče, suruchin - tupý kolík na provaze) s neochvějnou technickou přesností a jistotou, ale já čekal mnohem víc klasických brutalit, které Tonyho tolik proslavily: lokty, kolena, hrany rukou, akrobatické prvky, kopy a výskoky. Nenašel jsem tu tolik přelámaných loktů, ramen, zápěstí a kolen, jak je u tohoto bitkaře z Thajska běžné. Nicméně pořád to lze definovat jako absolutní špičku v žánru akčních filmů a ostrých fyzických soubojů. Posledním záporným bodem se stal příběh, roztahaný, zbytečně zpomalovaný, navíc přerušovaný dlouhými flashbacky. Ale Tony si určitě natočením OB2 splnil svůj sen, když dokonce kvůli snímku zmizel na pár měsíců do hlubin thajské džungle, aby zkoncetroval své síly k jeho dokončení. Obdivuju stabilitu a zpevněné segmenty Jaaova těla (kotníky, kolena, lokty, ramena), protože nápor na klouby, vazy a šlachy musí být při natáčení obrovský. Do třetího dílu bych přizval víc akrobatických ranařů (viz Tom Yum Goong). Doporučuju: Tony Chu, Dean Alexandrou, Jon Foo, Scott Adkins, Lateef Crowder, Ilram Choi. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé bojové sekvence jsou zašlapávány podivně podávaným příběhem. Tony je borec přes bojová umění a má cit pro krásné obrazy, ale jakákoliv gradace děje nebo motivace postav mu je cizí. Takové finále patří k nejpromakanějším bitkám vůbec a nebýt WTF závěru, po kterém nevíte čí jste (to tam aspoň nemohlo být thajsky pokračování příště?) byla by to ve své kategorii dokonalost sama. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)
  • Předtím než započaly práce na filmu, odebral se Tony Jaa do chrámu v džungli v provincii Ubon Ratchathani, aby zde meditoval. Podle jeho slov jde o způsob získávání sil, který provádí před každým novým projektem. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama