Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (232)

kitano 

všechny recenze uživatele

Sklamanie :(. Na to aby aj akčný film mohol fungovať, musí mať určitý nosný pribeh, ktorý preklenie kecacie a a akčné scény. A toto je hlavný problém tohto filmu. Nech sú akčné scény akékoľvek bombastické (a že vačšina je), je ich relatívne málo a dej je tak neúnosne nudný a rozťahaný, že to kazí dojem z celého filmu. SIla dvoch predchádzajúcich filmoch Tonyho Jaa spočívala aj v tom, že príbeh bol síce primitívny, no viac ako funkčne spájal akčné scény dohromady. Keď prvé dva filmy boli čistokrvnou oslavou bojových umení, tu už sa tvorci snažia hrať na epický príbeh, výpravu, kostýmy....to je výrazný posun iným smerom. A tak trochu aj zrada fanúšikov Tonyho Jaa, ktorí isto podobne ako ja čakali dalšiu adrenaliínovú jazdu bez zbytočných zastávok. Škoda. Škoda preto, že čo sa týka akčných scén, tak tie ešte prekonávajú to, čo sme doposiaľ videli. Lepšia choreografia, zbesilejšie tempo a ešte premakanejšie parádičky. Ako príklad by som uviedol priam dokonalú scénu, kde Tony bojue naraz s dvoma bojovníkmi, pričom v boji strieda kung-fu a muai-thai, podľa toho s ktorým bojovníkom sa bije. Dokonalá ukážka toho čoho je Tony schopný a veľký prísľub toho, čo od nehoho ešte môžeme v budúcnosti očakávať. Ako celok, bohužiaľ, výsledok pôsobí ako nedovarok. Rada znie...Tony prenechaj pompézne dobrodružnáky Melovi Gibsonovi a Edwardovi Zwickovi a radšej si naštuduj staré fláky z Hong Kongu a zistíš, že sila akčných filmov spočíva nielen v akcii, ale aj v jednoduchosti a funkčnosti príbehu. Alebo proste režisérske žezlo prenechaj Pinkaewovi. Ten vie očom hovorím. So svojím Chocolate ťa veru prekonal. (6:5/10) ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Kdyz to vezme od zacatku tak vlastne tento film nema s Ong Bak nic spolecneho. Neb se odehrava v jine dobe a Tony Jaa hraje jinou postavu. Dejove je to trosku rozpacite ale co se vizualu a souboju tyce jsou na vysoke urovni. Cely vizual je ponoren do temnych barev a tento ''Dirty style'' dela dle me bitky jeste zajimavejsi a je radost se na ne koukat. Takze pokud se prenesete pres urcite peripetie dostane se vam celkem solidni odechovka s otevrenym koncem. 70% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No no no, trošku rozpaky u mě zavládly, Tony Jaa je pro mě skoro modla a dokážu mu odpustit v jeho filmech hodně věcí, protože ty jeho bojový kousky prostě miluju, ale tady je ta první polovina přece jenom hodně vlažná a příběh se na muj vkus snaží tvářit trošku moc dokonale na to, že to je vlastně blbost, což potvrzuje i vývoj druhý poloviny, kde jsou flashbacky do dětství, ale moc sem nepochopil jejich smysl, když to pak neni pořádně využitý, s čimž vlastně souvisí i fakt, že to působí celkově hodně nedodělaně a v závěru useknutě, nicméně v tý druhý polovině se už Tony přece jen vzchopí a předvede v závěrečným 30ti minutovým finiši nadpozemsky dokonalou akci v úžasný choreografii a s perfektní kamerou, která celej dojem z filmu rapidně vylepšuje, ta totiž má přesně ty parametry, možná ještě vyšší, který sem od toho očekával v celý stopáži a úplně mě to dostalo, krom teda Tonyho kreací s mečem, který podle mě nejsou jeho nejsilnější stránkou. Nicméně celkově to neni až zas tak dobrý, jak sem si představoval, Ong Bak a Tom yum Goong zůstaly nepřekonány podle mě, hlavně teda co se týče hlavního prvku Tonyho filmů - akce ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +je slyšet lámání kostí -nevyvážené akční scény, kamera se vyhýbá detailům, příběh je primitivní, děj je občas hodně nudný/// "Tony Jaa, nový akční hrdina" znělo z plakátů a stránek když šel před 4 lety do kin první Ong-Bak. Ještě dnes si to pamatuji. Potom jsem v půjčovně zaregistroval druhý díl a dnes mě bratr pozval na nějaký skvělí akčňák s číslovkou 2 nakonci. Bylo to v originále s anglickými titulky, ale bylo to zadarmo, tak co. Stejně se tam moc nemluví a když už tak jsou to kecy. Víc se tam kope a lámou kosti a podřezávají krčky, ale stejně to žádný sado maso není. Sice mě nekteré scény dokazali strhnout, ale potom se zase dlouho nic nedělo, takže nuda. Jo říkal jsem, že tohle bylo moje první setkání s tímto herecem? Tak jen řeknu, že uživatel imf to vystihl přesně a já jen dodám: "i napoprvé je to nuda:-)"/// Celkem 52%/// ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemám najmenšiu výčitku. Tam kde pôvodný ong bak vsádzal na originálne bojové scény a protector na ich zdokonalovanie pričom príbeh dali obidva filmy bokom, pri Ong bak 2 sa zhmotnil aj obstojný príbeh, ktorý je síce skúpy na slovo ale o to lepšie sa na neho pozerá. Tony Jaa síce postráda PInkaewovú uvoľnenosť a nápaditosť a skôr sa spolieha na efektnosť a ultraupršanú a ultrakrvavú akciu alá apocalypto. Čo nie je na škodu. Naopak vidieť korejcov z mečmi ako bojujú medzi sebou v prudkom daždi je naozaj skvostný pohľad. Potom sa tu koná zápas s krokodílom a aby to nebolo všetko pri finálnej bitke je využitý aj slon indický a veľmi originálne. Historický nádych a skúposť na slovo, podfarbené podmanivými chorálmi , ktoré sa snažia zvýrazniť prežitý zážitok z pohybu na obrazovke robia s tohoto filmu dokonalú štipľavú pochúťku, ktorá je na nerozoznanie od predošlých filmov a prináša strhujúci hardfight akciu, ktorú si fanúšikovia jednoducho užijú. A to všetko nám servíruje jeden z naj nesympatickejších hercov akého som mal možnosť vidieť. Tony Jaa. ten chlap vyzerá naozaj zle, ale jeho filmy majú dušu a aj napriek tomu že je nesympatický tak by ste si s ním radi zašli po dopozeraní jeho filmu na pivo. A takú moc skrátka má on aj jeho filmy. takže zábava na jednotku. veľmi som si to užil, teším sa na jeho ďalší film. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Film bude mít v Thajsku premiéru 4. 12. 2008. (Smartynko)
  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama