Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Quin je nejmocnější drogový král Hong-Kongu, jež ovládá přibližně 60% zdejšího trhu. Jenže stáří ho již dostihlo a on se s ohledem na své zdraví rozhodne dožít zbytek svých dnů v pokoji se svou rodinou a vydělaným jměním. Vedení celého podniku hodlá svěřit do rukou svého mladého svěřence Nicka, jemuž jedinému bezmezně věří. Potíž je v tom, že Nick není úplně tím za koho se vydává a protidrogová jednotka není jediná, která si na Quinův podnik brousí zuby. Quin začíná rozehrávat nebezpečnou hru s časem, jež mu zbývá… (t_gon)

(více)

Recenze (34)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Působivý snímek z Hong-Kongského drogového prostředí. Jedná se o celkem reálnou sondu do života policistů v přestrojení, drogových bossů i obyčejných závisláků. A to opravdu bez hollywoodksého pozlátka či zcestných předpokladů. Asi ani MOON TO není úplně perfektní, ale líbilo se mi, jak film zašel do hlouby, nesnažil se prvoplánovitě šokovat, přesto však nadhodil scény, z kterých nabíhala husí kůže... Silné 4*. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller z drogového prostředí, jenž je ostrý jako břitva a zásadně před ničím neuhýbá. Andy Lau dokazuje, že umí hrát a Yee, že honkongská drsná škola dál žije. Příběh je až typický pro svou destinaci (policista v utajení, mezooborová konkurence u policie, vztahy mezi postavami). Atmosféra dusná a přísně realistická. Vizuál lákavý, ale nenechá se vyprovokovat k exhibicím. Zcela je vymazán humor, naděje či romance, což by si na západě s obdobným obsazením nedovolili. Neříkám, že bychom pihy na kráse nenašli, ale zážitek je to hutný jak jáhlová kaše bez párku. Drogový business je špína, vyšetřovat ho je špína, ale příběhy resp. filmy nabízí velmi dobré... 85% ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

Další vážnější film Dereka Yee, který se tentokrát zabývá obchodem s drogami. Ztvarnění velkého světa obchodu i mikrosvěta malých dealerů a uživatelů se opírá o živé, komplexní charaktery s výtečným hereckým obsazením (Andy Lau, Daniel Wu, Anita Yuen a dokonce hraje i Louis Koo:-). Obdobně jako v ONIM se nebojí zobrazování násilí (viz vpád policie), bohatě využívá skvělou kameru, hudbu a zpomalovačky. Hůř dopadly symbolické scény (obloha, holubi, krysy, pes), které vyznívají příliš násilně vmáčknuté do děje (oproti ONIM, kde vše působí přirozeněji). ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

... ale dyť já vim, že to bylo, hlavně na konci, malounko pateticky zarámovaný ... (^_-). Ne, ale teď vážně: Explikativní zarámování (napůl snová anticipace na počátku filmu a poněkud patetický závěr) bylo celkově zbytečně a uškodilo jak vyprávění (anticipace) tak jeho intepretaci (doslov). Mimo koncept i mísu byl i Nickův poněkud násilný monolog, v němž vysvětluje, kdo byl a kým je, nadřízenému svého nadřízeného, který ho navíc znal. Obé zamrzí zvláště pak proto, že po psychologické stránce byl film velmi věrohodný. Ale jiný kraj, jiný mrav ... Násilná dovysvětlení, zobecnění a převysvětlení, přehnané filozofování příště vypustit. Tedy 5-. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý kriminálny thriller. Má dosť dobrý príbeh o policajtovi v utajení, ktorý už dlhé roky pracuje pre vplyvného obchodníka s heroínom, pričom sa stal prakticky členom jeho rodiny a chránencom, ale zatiaľ plní len menšie úlohy a tak nemôže ponúknuť dostatok informácií pre ukončenie operácie. Ale obchodník s tým už kvôli zhoršenému zdraviu chce pomaly skončiť, aby sa mohol venovať svojej rodine a tak ho konečne začne učiť všetko podstatné, ale dochádza aj ku komplikáciám a navyše sa policajt zoznamuje so slušnou, ale drogovo závislou susedkou a tak spoznáva aj inú tvár drog. Spracovanie sa mimoriadne vydarilo, tento typ filmu mám rád a v tomto prípade bol potenciál využitý snáď úplne naplno. Nájde sa tu plno výborných prvkov, práca v utajení, línia so susedkou a jej dcérou, skvelo sa pozerá aj na ten výborný vzťah hlavného hrdinu s rodinou obchodníka a samozrejme aj celá tá drogová tématika od najnižšej, až po najvyššiu úroveň, to všetko je skvelo zvládnuté a veľmi zaujímavé. Skutočne ma ani nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť, tu nie je ani jedna scéna, ktorá by sem nepatrila, jednoducho prvotriedna žánrová zábava, ktorá vtiahne od prvej a nepustí do poslednej minúty, pričom ma potešil úplný záver a plusom je rozhodne aj tá morálna stránka veci, ktorá tu má svoj priestor. Kvôli skvelému deju ma preto ani moc nemrzí, že film je prakticky bez akcie, ale aj tak ponúkne jednu výbornú sekvenciu prepadnutia laboratória, pričom hlavne na tú ruku len tak nezabudnem. Herecké obsadenie je perfektné, Daniel Wu v hlavnej úlohe, vynikajúci Andy Lau ako obchodník, Zhang Jing-Chu v úlohe susedky a ešte niekoľko výborných postáv. A prekvapil ma aj Louis Koo, ktorý síce nemá moc priestoru, ale narkomana zahral perfektne. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, všetko mi prišlo úplne ideálne. Síce ma to znovu už moc neláka, preto plné hodnotenie nedávam, ale inak ma vôbec nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť, výborný film a určite jeden z najlepších na túto tému. 80% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama