Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 2

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (868)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvú Múmiu zbožňujem, druhú som len akceptoval a toto je klinec do rakvy. Rob Cohen to s istotou pochoval. Dlhé roky som sa tomuto prúseru vyhýbal, ale menší úraz a nútené ležanie na gauči som si krátil aj takýmito filmovými omylmi. Mnohí tu dosť kritizujú M. Bello, ktorá mne osobne nevadila. Skôr je na mieste otázka, zachránila by to R. Weisz? Určite nie, a vieme to všetci veľmi dobre. Film nad ktorým som nechápavo krútil hlavou počas celého filmu. Žiadna chémia medzi hercami, debilný príbeh, aspoň je tak podaný, nepodarené hlášky, väčšinou trápne než vtipné a film totálne plný digitálneho bordelu. Nuda a utrpenie. 30%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Třetí díl přišel jako nezvaný chudý příbuzný, které nemáte rádi ještě předtím, než zaklepou na dveře. Jenže zatímco všichni ho podle očekávání toužili vyrazit, já si k němu našel cestu. A to přestože trpím nad ztrátou Rachel Weisz a tím pádem i nevyhnutelnou transformací Evelyn do postavy, která není ani spisovatelkou, ani dobrodruhem, jenom povinným mateřským elementem. Se změnou režiséra přišel sice i o třídu dětinštější humor, ale pořád ještě jsem divák, který na velkorozpočtové archeologické jízdy slyší, obdivuje dobrodružnou polohu Brendana Frasera a zadržuje dech při prologu, autohoničce nebo lavině. I když jsem byl jeden z těch nejhorších proroků, musím teď uznat, že jsem se překvapivě mýlil. Šanghaj a Himaláje sice nemůžou nahradit Egypt a Londýn, ale i tak - díky za to, že moje milovaná série klesla jen o třídu a neskončila tak hluboko, jak pod rukama jiného týmu klidně mohla. 75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na téhle Mumii je něco hodně zlého, nechutného a špatného, co se událo ze strany tvůrců, a to je náhrada Rachel Weisz za tu divnou ženskou, Mariu Bello. Hnus, nic otravnějšího a horšího jsem dlouho neviděl, zkazila tím pro mě celý film, protože to co ona tam ze sebe vydává je fakt hnus největšího kalibru, a na druhým místě jsou hned tvůrci, kteří to vůbec nechali dovolit vzniknout. Jinak příběh samotný na tom popravdě až tak špatně není, když se veme fakt, že mumie se objevili už i v Číně. Já jen doufám, že tahle už trilogie, má to nejhorší za sebou, a pak to bude v pohodě, snad. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Barevná sračka hrající si co chvíli na rozmáchlý a trikově našláplý velkofilm, kterým není ani kdyby čert na koze jezdil. Veškerá atmosféra předešlých dílů je pryč a koukatelný mix akce, romantiky a dobrodružství nahradili počítačové laviny, vlkodlaci, Terakotova armáda a nudný šašoun Jet Li. Kdo čeká epické pokračování, nedočká se. Hlášky nefungujou, příběh žádný a technicky film vychází zdaleka nejhůř. Cohen provedl přesně to co se čekalo. Pěkně to zmršil. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz uz chapem, preco sa to mnohim uzivatelom nepacilo. Sklamany som bol aj ja, ale nie az natolko, aby som dal 2 hviezdicky. Priznam sa, ze sa mi viac pacila prva polovica filmu, ako druha, kde uz len proti sebe bojovala armada digitalnych mumii, ale v porovnani s predchadzajucimi Mumiami to ma naozaj dost daleko. Jednak hned bolo citit, ze ma reziu niekto iny a bolo to vidiet aj na niektorych nepodarenych alebo lacnych trikoch, hlavne ked sa Jet Li premenil na trojhlaveho draka. Taktiez tam chybalo nejake to napätie, ake bolo napriklad v prvej casti. Jeta Liho ako herca mam rad, len skoda ze nema stastie ani na poriadny kvalitny Blockbuster, akym tretia Mumia mohla byt. _____ Brendan Fraser - (Rick O´Connell) +++ Maria Bello - (Evelyn O´Connell) +++ Luke Ford - (Alex O´Connell) +++ Jet Li - (Cisár Han) +++ John Hannah - (Jonathan Carnahan) +++ Michelle Yeoh - (Zi Juan) +++ Isabella Leong - (Lin) +++ Hudba: Randy Edelman +++ Produkcia: Stephen Sommers +++ (Videl v kine 12.08.2008) +++ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (56)

  • Scéna, kde sa nájomní vrahovia pokúšajú zabiť v spánku cisára (Jet Li), je odkaz na vtedajšie politické pomery, kde sa chcel každý veľký čínsky vodca stať neobmedzeným vládcom a to zabitím cisára. Je to charakteristika dynastie Han, ktorá bola približne 2. storočie pred naším letopočtom. (Greenpeacak)
  • Soundtrack k filmu byl vydán den před premiérou v USA (29. 7. 2008). (Varan)
  • V tých dobách sa čínsky cisári naozaj považovali za bohov a to ovplyvňovalo správanie jeho poddaných. Nikdy sa cisárovi nesmeli pozrieť do očí a ani sa mu otočiť chrbtom. Tvorcovia filmu sa snažili túto skutočnosť dodržiavať. (Greenpeacak)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno