Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazené biografické drama The Fighter v hlavních rolích s Markem Wahlbergem a Christianem Balem vypráví skutečný příběh o nepravděpodobné cestě Mickyho Warda za boxerským titulem v kategorii velterovy váhy. V jeho rockyovské cestě jej vedl nevlastní bratr Dicky, bývalý šampión, který kdysi úspěšnou kariéru vyměnil za drogy a kriminální činnost. Touha porazit soupeře v ringu se mění i v boj za rodinu a vlastní hrdost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (1 036)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Oproštěno od zbytečného patosu a sentimentu. Boxerské drama, které tu dlouho nebylo. Především pak ústřední dvojice hraje na výbornou. Bale zase ukazuje, co je schopen pro svou roli udělat. Od Batmana dal dolu dobrých 20 kilogramů a jeho pohublý, drogově závislý vysloužilec ze světa boxu je postava velmi dobře zahraná. V některých dialozích má snímek velmi dramatickou linku a to z něj dělá místy překvapivě strhující záležitost. Nejsou to zdaleka fighty, které drží film nad vodou. Pár jich je, ale za zmínku moc nestojí. Oscarové nominace chápu, vždyť za box se dávají sošky odjakživa (proč snad raději neřešit). Daleko rychlejší a chytřejší, než jsem čekal. Cinderella man je proti tomu naprostá nula. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oscar pre Ch. Balea bol určite zaslúžený, ale beriem ho aj ako časť splateného dlhu za výborné výkony vo filmoch, za ktoré oscara nedostal. Po pravde, M. Wahlberg oscara pravdepodobne nikdy nezíska, ale v rámci svojich možnosti to celkom zvládol. Príbeh na moje počudovanie bol oveľa menej o športe a viac o vzťahoch, čo mi vyhovuje. Okrem cesty za boxerským titulom sledujeme ešte niekoľko dejových liniek. Drogovú závislosť, love story, či boj o trénersky post a každá z nich je vydarená a vôbec nemožno povedať, že niektorá z nich je zbytočná. Bale v mnohých scénach pobaví, hlavne únik cez okno-finta, ktorú poznajú všetci, len jemu to akosi nedochádza, čo skôr pochmúrnejšie ladenému príbehu vždy dodá trošku iskry a optimizmu. 80% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejsme televize, jsme HBO - a změníme ti život. Nenásilné prolnutí postupů dokumentárního a hraného filmu (subjektivního vypravěče nahrazuje snaha o dokumentaristickou objektivitu), stejně tak řada podnětů k seminární práci o remediaci (filmové záběry, které se velmi přesvědčivě tváří jako záběry televizní) potěší hlavně studenty filmových věd, ale Fighter nezklame ani jako „obyčejné“, emoce produkující drama. Russel dokáže skrze postavy výborně vykreslit nuzné white trash prostředí, z něhož hrdinové vycházejí a ozřejmit tím jejich touhu dosáhnout něčeho významnějšího. Nemusíte být odborníky přes americký box, abyste odhadli vývin děje, od těch nejklasičtějších příběhů o cestě chudého chlapce za úspěchem se ale Fighter odlišuje. Rodinu, notně pošahanou, nutno dodat, navzdory vžité praxi neglorifikuje – aby prorazil, musí se od svých nejbližších Micky naopak odstřihnout. Vztahy a jejich věrohodnost jsou podstatně důležitější než zápasy, dějící se jaksi bokem hlavního dění. Box zabírá z celého filmu pár minut, mnohé zápasy jsou zredukovány na jakýsi best of výběr, na čem lze dobře vidět Russelův vřelý vztah k filmové zkratce. Scény propojuje zvukovými přechody i titulky, což udržuje diváckou pozornost, šetří čas a vytváří dojem plynulého toku vyprávění. V neposlední řadě Fightera drží na nohou přesvědčivé herecké výkony, zvlášť feťácky vyhublého Christiana Balea, který hraje s podobným nasazením jako Daniel Day-Lewis zamlada (dokonce se mu podobá). Vzhledem k podprůměrným očekáváním ohromné překvapení. 85% Zajímavé komentáře: Marigold, numi, Orthank, SeldomSeen ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější reakcí, kterou se ve mně Fighterovi podařilo vyvolat, je zvědavost, jestli si Bale za svoji pohublou zfetovanou vedlejší postavu bratra / trenéra toho Oscara opravdu odnese. Já bych mu jej i docela přál, protože ačkoli na mě celé toto dílko působilo jako klasický kalkul pro sbírání cen, tak právě a jenom Baleův výkon ze vší té vypočítavosti opravdu ční a dokázal mě zaujmout (což se kalkulům z posledních let nepodařilo, viz třeba Invictus a Milk). Jinak je to obyčejný příběh o tom, jak se jeden nenápadný "loser" dostane až na vrchol, přičemž jsem ale ze samotného filmu nezískal pocit, že by to právě Mickyho Warda stálo nějaké velké povšimnutíhodné úsilí. The Fighter rozhodně není špatným filmem, ale moje sympatie putují jinam. 6/10 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Športová dráma o jednej pošahanej boxerskej rodine a aj keď sa námetom nejedná o nič výnimočné, pozerá sa to jednoducho dobre. Rozumne napísaný príbeh, sympatické postavy bratov, boxerské zápasy a dobrí herci. Ubehlo to veľmi rýchlo a ja som bol spokojný. Jedna z tých najlepších športových drám poslednej doby. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Při Mickyho (Mark Wahlberg) příchodu do ringu k zápasu s Alfonsem Sanchezem (Miguel Espino) hraje skladba od Dropkick Murphys s názvem „Warrior’s Code“ ze stejnojmenného alba, které bylo věnováno Mickymu Wardovi a které bylo vydáno až v roce 2005. (JardaBauer)
  • Mark Wahlberg (Micky Ward) se zřekl honoráře a nechtěl zaplatit žádnou zálohu před započetím natáčení. Honorář Christiana Balea (Dicky Eklund) činil 250 000 dolarů. (HellFire)

Související novinky

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Renner a Cooper plánují velký podraz

Renner a Cooper plánují velký podraz

19.07.2012

Tvůrce oscarového Fightera David O. Russell se nadobro rozhodl pro svůj další projekt. Thriller, jehož původní název zněl American Bullshit, ale nakonec bude přejmenován, opět počítal s Christianem… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Reklama

Reklama