Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Založeno na pravdivém příběhu masového vraha a kanibala A. R. Čikatila. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978 - 1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí i pojídal. Popraven byl 14. února 1994 střelou do týla. Podle těchto událostí byl natočen film Evilenko s Malcolmem McDowellem v hlavní roli. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ta úvodní scéna ve škole je tak pozitivně hnusná a nechutná, že mě strašně namlsala na další miuty filmu. Jenže pak se ukázalo, že se film věnuje spíše vyšetřujícímu komisařiu, než samotnému Evilenkovi a čím dál více mi bylo jasné, že se to asi dost rozchází se skutečnými událostmi a předlohou vraha Čikatila. A taky že jo. Trochu více detailů ohledně obětí a Evilenkova zabíjení, trochu více prostoru samotnému Evilenkovi a bylo by to hodně fajn. Protože Malcolm McDowell je v tomhle filmu naprosto výborný. Nejlepší herecký výkon, co jsem od něj viděl. Myslím, že snaha po široce koukatelném, přijatelném a přístupném snímku filmu uškodila, protože kdesi od půlky již mlátí prázdnou slámu a i když byl Evilenko/Čikatilo nepochybně fakt zrůda, film postrádá to zhnusení jím a husí kůži, kterou by měl vyvolat. Samostatnou kapitolou je hudba. Věděl jsem, že ji dělal Badalamenti, ale i kdybych to nevěděl, již po pár tónech bych to věděl, protože Badalamentiho rukopis je čitelný a naprost zjevný. Bonusem pak je spolupráce s úchvatnou Dolores O'Riordan. Ten film mohl být lepší. Měl být lepší. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Přímka komunistické trpkosti načrtává křehkost dětské duše, která je obelstěna zrůdností charakterových rysů netvora zaobalených do kůže beránka. Evilenko je úspěšný manipulátor, jež přináší náhled na své hnisající myšlenky. Sledování jeho činů ve mně vyvolává pocity neúrody mé mysli. Vybroušenost a nezkrotnost příběhu sebou přináší v závěrečných fotografiích pozastavení se nad památkou zesnulých obětí. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Na tomto psychologicko-fiktivno-dokumentárním snímku se mi líbil jen konec. Jak masového vraha chtěly Spojené státy a Německo živého (na výzkum čeho a proč?) a nabízely za něho horentní sumu. Marně. Dějově je to podprůměr, protože do toho zase cpali komunismus, Stalina a kdo ví co. Takže se film změnil na nesourodou směs politiky s krimi. Nefunguje to, tuto kombinaci by dokázali dobře natočit jen Rusové, kteří tu dobu prožili in natura. Nikdo jiný tomu nerozumí. Film byl pro mě, přes celkem dobrý výkon Malcolma McDowella, zklamáním. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem, že to asi bude docela síla. Ale kupodivu to nebylo zas až tak tvrdé; místy mrazivá atmosféra sice byla, ale čekal bych mnohem tvrdší film o někom, kdo zabil tolik lidí. Sice jsem byl trochu zděšen, že to je film o Rusích bez Rusů (západ nemá moc ponětí o ruské mentalitě), ale Italové dělali co mohli. Malcolm McDowell sice zahrál vraha, pedofila, blázna (nevím, co ještě) velice věrohodně, ale ostatní herci byli jak nezralí blůmy; k tomu jetě některé díry v ději a ta Evilenkova hypnóza byla spíš k smíchu. Takže místo 4* pouze průměr. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet s obrovskym potencialem, ktery se promenil v totalni brakovy film. Hvezdicku davam pouze za namet a herecky vykon Mc Dowella. Velice neverohodny snimek masoveho vraha Cikatila, jak by to asi dopadlo, kdyby Italove nebo Americani chteli natocit film o spartakiadnim vrahovi? Myslim, ze podobne... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Andrei Chikatilo (Malcolm McDowell) byl narozen 16. října 1936 v Jabločnoje Ukrajina a popraven 14. února 1994 v Novočerkassk Rusko. Byl otcem dvou dětí a to Yuri Chikatilo a Lyudmila Chikatilo. (Albydeeere)
  • Prediktory Chikatilových činov: izolacionizmus, psychicky týraný matkou, skúsenosť so smrťou a krvou, impotencia a obeť šikany. (Carol Pifková)
  • Andrei Romanovich Chikatilo si získal prezývky "The Mad Beast", "The Rostov Ripper" a "Citizen X". (Carol Pifková)

Reklama

Reklama