Reklama

Reklama

Děvočka i echo

  • Sovětský svaz Девочка и Эхо (více)

Obsahy(1)

Malá dívka Vika žije na břehu moře s dědečkem rybářem. Ten na staré dřevěné bárce odjíždí na moře a Vika zůstává sama. Ale nezoufá si. Žije v souladu s přírodou, je součástí mořského pobřeží, jeho zákoutí, ozvěn, jedná s naprostou přirozeností, narozdíl od party kluků se starým trazistorákem, která tu symbolizuje narušení celého souladu. Jeden z chlapců se zdá být možným přítelem, ale v mezní situaci Viku zklame. Teprve v průběhu děje se ukazuje, že to je poslední prázdninový den, kdy si pro Viku přijede otec a s ním nakonec dívka odjíždí domů. Příjemný černobílý snímek byl natočen v Litvě (někdejší součásti Sovětského svazu) za komunistické éry bez politického balastu, což ho jako jeden z mála činí výjimečným. (xargos)

(více)

Recenze (2)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Má to zaujímavú prímorskú atmosféru. Lenže bol to dejový oldschool (poetické) a žiaľ čiernobiele. Rozhodne by tomu pomohol remaster na HD kvalitu a kolorovanie, o CS dabingu ani nehovoriac - ale ten niekde v archívoch už dávno je A má to typicky socialistickú hodinovú minutáž, ktorá dnes už prakticky neexistuje. O charakteristike "dráma" sa dá polemizovať. Je to skôr rodinný film. O tom, že sa jedná o najlepší litovský film 60. rokov, dosť pochybujem, ale ak predsa len áno, divácky vkus sa značne líšil od dnešného. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších litevských filmů, a to nejen 60. let. Filmový obrazový a zvukový opus. Ačkoliv by se mohlo zdát, že je snímek potenciálně zaměřen na dětského diváka, protože v něm hrají hlavní roli hlavně děti, není tomu tak. Film osloví i srdce dospělých. Všichni jsme konec konců byli jednou dětmi a máme třeba podobné vzpomínky. A nejlepší je zhlédnout tento film opravdu v poslední prázdninový den. Umocňuje to výsledný dojem... Z vlastní zkušenosti:-) ()

Reklama

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • I sama Lina Braknyté si tohoto filmu váží, vlastní dceru pojmenovala po své postavě také Vika. (chamonix)
  • Natáčeno na jihovýchodním pobřeží Krymu v letovisku Koktebel a v okolí Sudaku. (chamonix)

Reklama

Reklama