Reklama

Reklama

Ořechový chléb

(neoficiální název)
  • Sovětský svaz Orechovyj chleb (více)

Obsahy(1)

Komediálně laděný snímek nám umožňuje nahlédnout do litevské mentality. Příběh se točí okolo dvou znesvářených rodin v malé litevské vesnici a milostného vztahu dcery a syna z těchto rodin. Reálné situace řešené absurdním jednáním dělají z tohoto filmu výjimečný počin, ze kterého občas zamrazí, ale současně je vše "kropeno" onou litevskou dávkou humoru. (Kkahunaa)

(více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Andrius a Liuka dozrají k vzájemné lásce. Potká je nevšední sblížení plné dětské přímočarosti. Andrius již od mládí šetřil na krávu, aby se Liuce mohl dvořit. A když se mu to konečně podaří, co čert nechtěl, její otec potulný švec je zásadně proti. Takže ze společného honění po louce a láskyplného koupání v rybníce a následného sušení pod dekou, jsou jen oči pro pláč. Mé druhé setkání s hranou litevskou tvorbu proběhlo bezbolestně, škoda, že jazyková bariéra je prakticky neřešitelná a zdejší povědomí o veškerých svazových kinematografiích je zcela mizivé. Takže není příliš kam směřovat s nově nabitými zkušenostmi... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nádherná, poetická filmová balada, litovská variácia na rómea a júliu - tak trochu netradičná, lyrická a hravá. ()

Reklama

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděný snímek nám umožnujě nahlédnout do litevské mentality. Příběh se točí okolo dvou znesvářených rodin v male litevské vesnici a milostného vztahu dcery a syna z jednotlivé rodiny. Realné situace řešené absurdním jednáním, dělají z tohoto filmu výjiměčný počin, ze kterého občas zamrazí, ale současně je vše “kropeno” onou litevskou dávkou humoru. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama