Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší římský válečník - Tauro - tajně cestuje na příkaz svého vladaře do Jeruzálemu, aby vyvrátil zprávy o znovuzrození židovského rabbiho. Vzdor zradě a lsti z každé strany Tauro najde víru, lásku a pravdu, která by mohla rozbít celé impérium! (ČSFD.cz)

Recenze (28)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na televizní film slušná výprava a překvapivě solidní herecké výkony, které podpořilo několik známých tváří. Potěšila i Mónica Cruz, kterou jsem si neustále pletl s její známější sestrou. Co se stavby příběhu týče, tak ta potěší především věřící, kteří si na konci mohou říct "Tak vidíte, vy nevěřící Tomáši.". Jenže pokud se pokoušíte hrát si na historickou detektivku, musíte udržovat diváka v nejistotě a když film začne globálnim zemětřesním mýrnix týrnix ve chvíli, kdy Ježíš dokape na kříži, tak je nějaká nejistota v čudu. Nehledě na to, že je pak jasné, v jakém duchu bude celý příběh odvyprávěn. Židovští kněží a Pilát jsou ti zlí, křesťané ti hodní a hlavní římský vyšetřovatel, protože je spravedlivý, má všechny předpoklady pro to, aby se stal věrným následníkem Krista. Od dob Quo Vadis vlastně pořád to samé. Už dlouhodobě mám pocit, že se filmaři bojí nalézt Ježíšovu mrtvolu a moc bych si přál, aby někdo konečně tohle tabu prolomil. Vždyť je to jen film. 40% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Palestina, prefektura Judea 33 n.l. Přesně v tomto období začíná děj tohoto filmu. Věřím, že i nevěřící divák podle datumu poznal do jakého období nás děj přenese. Kristus byl ukřižován, pohřben a vstal z mrtvých. Někteří dokonce tvrdí, že s ním několik dní po jeho údajném zmrtvýchvstání hovořili, když se s nimi Ježíš náhodně setkal... Všechny tyto zprávy se donesou až do villy Jovis na ostrově Capri, kterou jakožto svoji oblíbenou rezidenci obývá římský císař Tiberius. Jelikož i jeho zajímá, co je po smrti a co se to v té vzdálené provincii vlastně stalo, vysílá svého tribuna - velitele sedmé legie Tita Valeria Taura vyšetřit okolnosti kolem Ježíšovi smrti a jeho vzkříšení. Taurus je tak povolán z vyhnanství z hranice s Germánií, kde bojuje s Germány a odkud si jako otroka a společníka sebou bere do Palestiny poraženého germánského bojovníka Brixe (Lungren). V Jeruzalémě pak zjišťuje, že Pilát cosi tají a že na těch báchorkách Ježíšových učedníků může být i něco pravdy... ---- Film jsem viděl na DVD jako dvojdílnou verzi. Z té první poloviny jsem byl téměř nadšen. Lokace, reálie, oděvy, zbraně atd.. vše perfektně odpovídalo a herci hráli velmi příjemně. Obzvlášť zestárlý a vychrtlý Von Sydow se na Tieberia vskutku hodil a i hlavní hrdina byl sympaťák. Při pátrání v Jeruzalémě navíc Taurus naráží na spoustu známých postav z Bible, kteří v té době zkrátka žili... Jenže pak přichází druhá polovina a vše mírně připomíná obšlehlé Quo Vadis... Nebudu spoilerovat, ale druhý díl by se dal v klidu pouštět o velikonočních svátcích v Tv mezi všemi těmi filmy s náboženskou tématikou... Navíc Lundgren, který vousatý a vlasatý jako správný barbar působí se svoji sekerou ve filmu celkem přijatelně, v závěru se z něj zase stane nesmertelný hero.. což mne fakt naštvalo. Z celkem zajímavého ,,krimi thrilleru'' z počátku našeho letopočtu :-), se tak opravdu v závěru stal jen dobrodružný příběh. Výprava byla místy úžasná (paláce atd..) a místy smrděla nedostatečným rozpočtem (boj legie v lese). Co říci na závěr? Věřící si v tom najdou jisté poselství, trpělivý divák pak stráví celkem příjemné 3 hodiny sledováním téhle historické romantiky. Leckdo tu chválil hudbu ve filmu, já osobně říkám nic moc... Jestli to doporučuji k vidění? Ano. Dávám tři sestercie. * * * ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No, tak jediný pozitivum, který jsem na tom po skončení filmu našel, bylo, že sem to přežil a neunudil se k smrti, jelikož se moje stavy během sledování pohybovaly od super ultra nudy, přes ultra nudu, až k nudě, která ale byla jen občas. Dokonce sem několikrát měl tendenci to vypnout, protože sem to už prostě nemoh vydržet a začínal psát závěť, ale potom co sem zjistil, že nemam co odkázat, tak sem toho nechal a radši koukal dal na ty ježíšovy zázraky, na příšernej televizní děj a ještě horší laciný herce, ke kterým se bohužel připojil už i král odpadovejch béčkovejch sraček tady na csfd Dolph Lundgren. Tenhle film beru jako trest, že sem se málo učil a posral zkoušku, příště už to fakt neudělám, jinak bych moh dostat tu 190ti minutovou verzi. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Hodnocení bude pod vlivem toho, že sám jsem křesťan...Nedokonalosti by se určitě našly, ale nenašel jsem nic, co by přímo odporovalo biblickému učení...Překvapivé prostředí a zajímavé role.,,Pro toho, kdo Ježíše neuznává, to bude vždycky nuda, ať už to bude jakýkoliv snímek o křesťanství...Mám rád takové příběhy, kde najdu některé odkazy přímo v Bibli...Pro mne je to svědectví, že i pohané došli lásky a Ježíšovi následníci žijí dodnes...Jako v tamté době, i dnes jsou lidé, kteří jsou proti a raději zamlžují pravdu, aniž by si přiznali, že Ježíš je cesta, pravda a život..."Pro Židy je to kámen úrazu, pro ostatní bláznovství, ale pro povolané, jak pro Židy, tak pro Řeky, je Kristus Boží moc a Boží moudrost" (1.Korintským 1,23 - 24)...Díky za toto filmové svědectví... ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Veľká spokojnosť s týmto pre mňa dlho očakávaným filmom (videl som skrátenú – 112 min. verziu aj 190 min. televíznu verziu). Príbeh sa odohráva v roku 35 n.l. Rímsky tribún Tito Valerio Tauro (vynikajúci Daniele Liotti) odchádza do Jeruzalema v spoločnosti svojho barbarského osobného strážcu Brixa (veľmi zaujímavý Dolph Lundgren), ktorého zajal pri svojej vojenskej výprave. Rímsky cisár Tiberius (Max von Sydow) ho totiž poveril dôležitou tajnou misiou – má vyšetriť smrť a možné zmŕtvychvstanie Ježiša Nazaretského. Základná otázka znie: kde je Ježišovo telo? Koprodukčný (televízny) film, ktorý je údajne remakom rovnomennej snímky z roku 1986, ma veľmi potešil. Sledoval som interesantný dej, ktorý ma nenudil, herecké obsadenie je priam geniálne a čerešničkou na torte (okrem nádhernej Mónicy Cruzovej) je prekrásna melodická hudba Andrea Morriconeho. Možno skonštatovať, že jablko v tomto prípade naozaj nepadlo ďaleko od stromu. Giulio Base (ako herec stvárnil napríklad vodcu neofašistov v snímke Skinheads z roku 1993) je rozhodne schopným režisérom. Veľmi sa mi napríklad páčilo, ako pomaly rozvíjal (priateľský) vzťah medzi Titom a Brixom a ďalšie charakterové premeny. Mimochodom, dvaja bulharskí herci Hristo Shopov a Christo Jivkov si zahrali aj v Gibsonovej snímke Umučenie Krista, pričom Shopov tam stvárnil dokonca tú istú postavu – Piláta Pontského. Dúfam, že bude vznikať viac takýchto kvalitných televíznych filmov. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film sa nakrúcal osem týždňov v Tunisku a týždeň v Bulharsku. (Mordenroth)
  • Film sa spolufinancoval z grantu Európskej rady, ktorý predstavoval sumu 500 000 euro. (Mordenroth)
  • Film je remakom rovnomennej snímky z roku 1986. (Mordenroth)

Reklama

Reklama