Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamila Bendová (I. Chýlková) je úspěšná manažerka-workholička, která žije sama a je spokojená. Jenže – spokojeni nejsou lidé kolem ní. Spotřebovává je stejně jako kávu nebo třeba rtěnku. Jen občas se schází s přítelem Igorem (J. Polášek), který už začíná mít toho vztahu nevztahu plné zuby. Po jedné neshodě s ním přijme pozvání kamarádky Ireny (M. Pleštilová) na výlet do Vídně se zastávkou v Lednici na jižní Moravě. Zde se potká s Laďou Bednaříkem (M. Etzler), veterinářem, třikrát léčeným alkoholikem. Kamila si chce zjednat klid v hotelu, kde Laďa oslavuje s kamarády svoje narozeniny. Situace se ale vyvine jinak, než si představovala. Víno udělá své a život v Laďově kraji se zdá být idylický. Kamila prožívá zvláštní opojení i střízlivění, ale s vínem to nemá nic společného... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pro mě ohromný překvapení, vůbec bych nečekal, že může být televizní věc z Brna (sic!) až takhle dobrá. Perfektně napsaný, zrežírovaný, zahraný, natočený… Na závěr krásná píseň od Jana Sahary Hedla s Bárou Basikovou. Ivana Chýlková nikdy nehrála takhle civilně, bez afektu, nikdy na mě ještě z obrazovky nepůsobila takhle přirozeně. Etzler taky výbornej, vtípky, kterýma to bylo prošpikovaný…kam se hrabou Bobule. Jsem nadšenej, vážně. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři hvězdičky, jejichž sílu ještě umocňuje povedená hudba a skvělé hudební texty. Po celou dobu toho úžasného setkání téměř bolí, že na všechno, co se stane (a ještě víc se toho nestane) jsou jen a přesně tři dny, a ani jeden navíc. Jenže otočit řeky dvou životů proti proudu je téměř nemožné, zejména když život toho osudového, velmi přitažlivého a okouzlujícího muže řídí nejmocnější vládce. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úvodní část scénáře je opravdu slabá, některé dialogy zbytečně přestylizované, chybí tomu trochu nadsázka a nadhled, nicméně záhy se rozehraný duet Cýlková-Etzler dostane do takových obrátek, že jsem na výhrady zapomněl. Navíc hudba Michala Pavlíčka je prvotřídní. Čtvrtou hvězdičku k celkovému dojmu přidal nevykalkulovaný a logický závěr, který nemíchá jabka a brambory a dává celému příběhu punc autentičnosti. Výborně jsem se bavil, je to inteligentní, pěkně natočené a skutečně nechápu, proč se na plátna kin pořád derou srágoroidní předlohy dělníků slova typu Viewegh či Nesvadbová... trochu tenhle scénář obrousit a bylo by to skvostné. ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedena zalezitost. Pomale, lacine a neprilis verohodne napsane. Ivana Chylkova je jako vzdy verohodna a zajimava, zensky krasna, ale pribeh pusobi jak napsany pro hrdinku o deset let mladsi. Miroslav Etzler je protivny jak to jen jde. Navic jeho postava, ktera byla trikrat na detoxu a pote si s klidem pije vinko ve sklipku, nebo slivovici na snidani, je zbesile nerovnovazna a pusobi jak tri uplne rozlisni muzi v jednom. A kdo proboha vytvarel ten radobyslovacky prizvuk? Kombinaci prazstiny, ostravstiny a brnenskeho hantecu se to rozhodne nedela. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Nechápu označení "komedie". Něco tu bylo k smíchu? Navíc hlavní myšlenka, pokud tam nějaká byla, se rozplizla v ději do ztracena. A vložené písničky mě vysloveně rušily, jako by mi neustále někdo připomínal, že to je jenom film, za mě úplně zbytečné vytrhování z dějové linky, nebo že by vycpávky? Nuda a škoda jinak dobrých hlavních herců. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Mikulově, Praze a v zámeckém parku v Lednici. Penzion Jordán se nachází též v Lednici (SONY_)

Reklama

Reklama