Reklama

Reklama

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejodsuzovanějších hudebních žánrů. Unikátní kanadský dokument. Heavymetalový nadšenec a „hrozič" Sam Dunn, původní profesí antropolog, hledá v netradičně pojatém dlouhometrážním dokumentu odpověď na otázku, proč je jeho oblíbený žánr předmětem ustavičného stereotypního odmítání a odsuzování. Heavy metal si během své čtyřicetileté existence získal miliony příznivců po celém světě. Při svém putování zpovídá Sam řadu význačných i rozporuplných osobností ze všech stran názorového spektra. Snaží se pochopit motivaci odpůrců heavy metalu a současně pátrá po příčinách až bezmezného obdivu jeho stoupenců. Za svůj dokument obdržel Sam Dunn v roce 2007 Cenu Kanadské filmové a televizní asociace (Gemini) za nejlepší původní scénář. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

brit84 

všechny recenze uživatele

Chronologicky první film od Sama Dunna a Scota McFadyena. Já ho viděl až naposled:) Je však celkem jedno, jak si filmy pustíte, v každém z nich se dozvíte opravdu hodně zajímavostí o metalu. Tahle série mě fakt baví a jen mě napadlo, kdyby tohle bylo celý třeba o dechovce, asi už bych z toho tak odvařenej nebyl. Tedy, že ne úplně každého tohle zaujme. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Před tejdnem sem viděl :Bůh nám žehnej Ozzy, což mě navnadilo se něco málo dozvědět o tom metálu. Jakožto bejvalej metálista, sem se docela těšil. ALE dočkal sem se neskutečný slátaniny, kterou provází týpek, kterýmu bych nevěřil, že má nos mezi vočima, natož, že je to zarputilej metloš. Vlastně se člověk nedozví skoro vůbec nic o skupinách, jen nějaký podivný rozhovory s borcema, který (krom Bruce) nejsou metalový legendy. Pak něco o hadrech a o ženskejch kapelách. Celý to stojí za hovno jako HIP HOP :o). Metál si i takle po letech rád poslechnu, ale už si rači do sebe nenechám valit klíny do hlavy. ()

Reklama

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Obsáhnout a popsat všechny žánry, nadžánry a podžánry metalu, aniž by se nevynechalo nic zásadního je téměř nadlidský výkon, myslím však, že Sam Dunn to zvládl se vší verbou a důstojně nahlédl do zákulisí svých idolů aniž by byl nějak zaujatý (možná vůči death a black metalu, ale řekněte sami...) Je zajímavé vidět "ikony zla" v civilu, Dio hladí kočičku, Alice Cooper a Slayer mluví o póze a Mayhem se nezmůžou na nic. Nejsem pravověrný fanoušek, ale jsem nadšený. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej dokument o metalové hudbě, kterej bych doporučil zejména lidem, kteří o tom nemají ani páru a akorát to pomlouvají atd. Tady máte krásnej nenásilnej přehled o celým spektru metalu, rozhovory s hudebníkama i odborníkama z jiných oblastí (sociologie atd.), kteří to velice pěkně popisujou. P.S.: závidím mu všechny ty rozhovory a setkání se všema těma osobnostma! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama