Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka seniorů se schází po večerech u sklenky dobré brendy a kvalitního doutníčku, přitom si vypráví staré pověry a soutěží mezi sebou kdo z nich bude mít lepší historku... Jenže řada náhod a neštastných příhod tomu ne(chtělo), aby se odkrylo i jedno jejich dávné tajemství... (Rodriguez)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že musím siahnuť po takom nízkom hodnotení. Mrzí ma to z toho dôvodu, že to vôbec nebolo zle natočené. Väčšine súčasných hororov vyčítam tony klišé, prehrávajúcich hercov, samoúčelnú brutalitu a videoklipársky strih. Ghost story je natočené starým oldschoolovským štýlom s dobrým obsadením, žiaľ príbehovo film nemá absolútne čo ponúknuť. Je to nehorázne naťahovaná nuda pri ktorej som mal po hodine pocit, že to sledujem už celú večnosť. Sem-tam sa niečo udeje, nejaká tá lakačka podporená slušnými maskami ale ten zvyšok väčšinou vyšumel do prázdna. Čo-to mohla vylepšiť hudobná stránka, žiaľ nestalo sa. Nebola vyložene zlá ale to disharmonické kvílenie mi dralo uši, postrádala nejaký pamätný motív. (I keď si uvedomujem, že vyčítať toho hororovej kompozícii nie je celkom na mieste). 50% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé rozpoložení po zhlédnutí Duchařského příběhu dobře vystihl komentář Sidzeje. Podstatná část dnešní hororové produkce představuje, objektivně vzato, horší řemeslo než které vložil Irvin do svého filmu, ale co naplat, ta béčková a céčková produkce poskytuje zase jiná lákadla. Duchařský příběh představoval ve své době žánrový průměr, ale dnes z mého pohledu beznadějně zastaral a okoral. Je to jeden z těch filmů, kde se po hodině podíváte na hodinky a zjistíte, že uplynulo stěží 20 minut. Z nudy a otupění nevytáhne diváka ani solidní obsazení. Příběh je beznadějně tuctový a stopáž notně přepísklá. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

První část překvapí svou směšností. Jen málokdy máte šanci zhlédnout film, který by tak mocně ohlodal zub času. Velmi tmavá místnost, ve které sedí skupina seniorů a navzájem si vyprávějí strašidelné historky působí opravdu podivně, zvláště samotná vsuvka s mužem, který byl pohřben zaživa. Následující rozhovor ("Nejstrašnější příběh jaký jsem kdy slyšel."; "Málem jsem si nadělal do kalhot.") však jistým způsobem dává najevo, že úkolem téhle scény rozhodně nebylo diváka vystrašit, ale spíše symbolizovat ticho před bouří. Divák je stejně jako postavy ukonejšen vidinou falešného bezpečí. Druhá část příběhu je o poznání zajímavější, přesto jsem však nebyl zrovna nadšen. Jeden mrtvolný obliček střídá druhý, občas zaznějí děsivé tóny, ale něčeho opravdu zajímavého se nedočkáme. Vlastně ano, pár scén se opravdu povedlo, ale jen kvůli nim si tenhle snímek celý znovu nepustím. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Duchařský příběh s odstupem času trochu zestárl, působí chvílema naivně a tempo má jak na houpačče (kéž by se film nesl v duchu úvodních a závěrečných dvaceti minut), přesto má atmosféru stále pořádně hutnou, některé lekačky jsou i po letech účinné a nepostrádá kouzlo poctivých gotických hororů ze staré školy. 65%. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Ja si pre vás prídem." Ešte som nezomrela, stále žijem vo vašich spomienkach a nenechám vás na pokoji nikdy v živote, po kým si po vás všetkých neprídem. Tento film je v niečom výnimočný, či už tou atmosférou, alebo prekombinovaným príbehom, ktorý vas zavedie do minulosti a zoznámi vás s prítomnosťou a odhalí vám tajomstvo, alebo dramatický záver plný odhalených vecí, ktoré súvisia s posmrtným životom a mladou ženou 80 percent. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Robin Curtis v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Film je natočen podle předlohy Petera Strauba. (Rainey13)

Reklama

Reklama