Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Varování, text obsahuje spoilery k předchozím dílům.  Na začátku všeho byl malý černý notes s podivným nápisem Death note. A nebyl to notes jen tak obyčejný, byl to notes Boha smrti, který nálezci umožňuje zabít pouhým vepsáním jména. A co čert nechtěl, notesu se připletl do cesty mladík jménem Light Yagami, nadějný student a beznadějný egoista. Light pochopil obrovský potenciál svého objevu a brzy začal ve jménu nové lepší společnosti zbavovat svět lidské špíny. A páchal by tak nepochybně až do konce svého veleúspěšného života, pokud by se mu do cesty nepostavil zákon v čele s geniálním detektivem, skrývajícím se před světem za prostou iniciálou „L“. Tak začala bitva intelektů, jejíž konec se nikdo neodvažoval předvídat...
Třetí a prozatím poslední film navazuje bezprostředně na události v DEATH NOTE: THE LAST NAME. Případ Kira je u konce, vrah dostal, co si zasloužil a zanechal po sobě poslední oběť. Tou obětí je právě L, kterému se sice podařilo případ uzavřít, ale zaplatil za to cenou nejvyšší.
Teď má před sebou poslední případ a pouhých 23 dní na jeho vyřešení. Na scéně se objevuje dvojice dětí, která může být klíčem k tomuto případu a L se musí rozhodnout, zda je ochoten je chránit i za cenu své pověstné anonymity. Poprvé (a naposledy) tak musí ukázat svou tvář na veřejnosti a jednat s lidmi svým vlastním jménem.
L: CHANGE THE WORLD uzavírá trilogii snímků, natočených na motivy slavné mangy DEATH NOTE. V roli mladého detektiva se opět objeví herec Kenichi Matsuyama, avšak režisérskou štafetu převzal po Shusuke Kaneko tvůrce legendárního hororu KRUH Hideo Nakata. (Brusinka)

(více)

Recenze (28)

predators 

všechny recenze uživatele

Když se někdo pustí do trojky, jde celkem o velké riziko.:-) Bohužel to platí i v tomto případě. Se zápisníkem smrti toho moc společného nemá, takže se musíme spolehnout jen na Lighta. A to je kámen úrazu. Jelikož v obou předchozích dílech měl poměrně zdatné protivníky, taky už jim nějak docházely síly. L je kabrňák, ale všechno ostatní stojí za prd:-) Je mi líto, pane Watari:-(40% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Žalbohu samostatný film o detektivovi L se moc nevyvedl, byť snaha byla ukázat L v trochu jiném světle, mně nevadí, že místo detekitvky se z toho stal akčňák, vadí mi, že příběh je dosti nudný někdy, plný děr no a ta akce mohla být přece jen pojata lépe. Škoda této šance, která měla vystavět L pomník, teď je to asi provždy zazděno. Potěší cameo Asaky Seto. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je třetí díl z filmové série "Death Note", který navazuje na dění předchozího filmu. Nejedná se o díl, který by vycházel z původní mangy, ale je to originální příběh, který operuje s tím, co bylo s L, když už mu zbývalo skutečně jen pár dní života. Filmu překvapivě nijak zásadně nepomáhá režie Hideo Nakaty ("Ringu" nebo "Zmeškaný hovor"). Je vidět, že zvládne udělat zajímavé scény, vizuálně jsou filmy promakané jako dva předchozí, ale jako celek to působí jinak. Příběh se ubírá směrem, který se k "Death Note" nějak nehodí, a tak se jedná sice o třetí film, který ale jako kdyby se odehrával v jiném světě. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Chudak L.......dostal vlastny spin-off, ktoremu sa sice dari budovat dojemne (Watari, I want to live a little bit more in this world) a vcelku aj usmevne momenty "poludstovania" L, ovsem samotny pribeh, resp. jeho logika dostava tazko na frak. Nemyslim tym nadprirodzenost v pribehu (Shinigami), pretoze ta v diptychu Death Note bola pritomna neustale - lenze tam logika v ramci vytvoreneho vesmiru fungovala prijatelne. Ovsem v L.Change the world hlavne ucinky virusu prebiehaju u ludi ako sa to scenaristom prave hodi. Vrchol nastava v zaverecnej konfrontacii medzi L a jeh protivnikmi, pricom paradoxne L je sam najvacsi zadrhel fungovania a rozsirovania virusu. V mojich ociach je film spalenou sancou vystava RIP pomnik pre velmi sympaticku postavu. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Není L jako L. Já nevím. Zápisníky smrti se mi vcelku líbily především díky postavě L. Je netypická, originální, záporně se chovající, ale přitom kladná. S trochou nadsázky je to vlastně taková japonská varianta na doktora House. Není proto divu, že si L vysloužil spin-off... Ale v takovéhle podobě? To opravdu ne. Ano, základní prvky jsou samozřejmě zachovány, ale co charakter? Snaha polidštit L je buď vysloveně nežádoucí nebo jednoduše nepovedená. Nevím, mě to přišlo velice šroubované. Ve prospěch filmu hraje pouze docela povedený (byť extrémně jednoduchý) příběh a celkem slušný spád. A hlavně - je tam přece L :) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama