Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

oLí odpad!

všechny recenze uživatele

A nekorunovanou SRAČKO-BLITKO-ŽUMPO-HNISO-VÝTOKEM Z PENISU A VOKA roku se stává SCARY MOVIE 5 ... horší film minimálně letos určitě neuvidím. Nevím, kdy mi při sledování filmu bylo takhle trapně. Dodíváno celé pouze z principu, že filmy vždy zásadně dokoukávám až do konce, ale tohle bylo s hodně velikým sebezapřením. 0/10 ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerné, otravné, trapné a nesnesitelné.Kvalita Scary Movie díl po díle klesala, ale pamatujete si ještě 4. díl, který dokázal držet pohromadě v uceleném příběhu?Měl neskutečný vizuální efekty ( teda jako na parodii ) a i přes pár trapných scén dokázal řádně polechtat bránice? Tak u pětky na všechno zapomeňte, nehorázná ubohost bez jediného vtipu, která paroduje ty nejlepší hororový pecky posledních let, ze kterých se dalo vytěžit kvantum vtipu, jenže Malcolm D. Lee naprosto netuší co slovo vtip a satira znamená.Patetické mlácení do koulí, kecy o ničem a zrychlené záběry, to je jeho předtava vtipu.Tohle si Scary Movie nezasloužilo a bratři Wayensové by měli bez prdele tvůrce týhle sračky žalovat.Úroveň amerických parodií za posledních deset let klesla na bod mrazu a věřte, že dvojice Friedberg a Seltzer s jejich Epic Movie atd. je o proti pátému dílu Scary Movie povedenou zábavou.Poslední nadějí v tomto kdysi výtečném žánru proto zůstává Marlon Wayans, který se do obsazení nevešel a na popud si udělal konkurenčí A Haunted House, ve kterém se sice nevyhnul fekálu, pubertálnímu tlachání o sexu a pár trapnostem, pořád ale dokázal ve víc jak polovině scén diváka roztrhat smíchem a dal na chvilku vzpomenout, co jméno Wayanse v komediálním žánru kdysi znamenalo.Anna Faris moc dobře věděla, proč se tomuhle pokračování vyhnout a je opravdu smutné a k nasrání, jak dokázali ty hovada zničit jednu kvalitní značku humoru, která i přes klesající kvalitu byla jakousi zárukou, bohužel tohle už neplatí.Zucker už evidentně nebere drogy a měl by začít psát TV filmy pro červenou knihovnu.Nejubožejší film tohohle roku co jsem měl tu smůlu spatřit, 86 minut se vleklo jako tři hodiny a nebýt koz Lindsay Lohan a jediného výborného Snoop Dogga, vytrhal bych si nudou všechny chlupy v nose.Sračka.5%. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Předešlé díly sem měl celkem rád. Tenhle znova vidět nepotřebuju. Fórky tam nějaké byly, ale nic kule rvoucího. Všechno je to takový spíš trapný. Kupa scén, které se pojetím nehodí ke zbytku. Např. hned na začátku začnou Lohan a Sheen souložit, a celé to to zrychlí a na posteli se dějí úmyslně nesmysly. A takových scén, které nezapadají ke zbytku je to plné. Neříkám, že to v předešlých dílech nebylo, ale tam to měli celkem dobře vypoměrované a dobrých fórů bylo víc, že tam mě to bavilo. U tohohle pátého dílu ale vše odflákli. To, jaké horory spojili dohromady, to bylo celkem pěkné, ty další filmy z jiných žánrů už tolik ne, to už bylo takové navíc, takže potenciál tam celkem byl, ale využili ho prabídně. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší rozměr tenhle úpadek jedné série získá, dáte-li si ho ve stejný den, jako A Haunted House 2. Chtějí-li Weinsteinovi ještě někdy vyprodukovat výbornou část Scarie Movie, měli pokorně s prosíkem zase zaklepat u Wayansů. Protože pětka Scary Movie je sice lepší než předchozí čtyřka, ale jen o trošku. Je-li HH2 nabušené výbornými, zábavnými a funkčními vtípky, v SM5 na jeden takový vtípek přijde dalších cca 20 miut nudné a suché vaty. Pokouší-li se v rámci možností HH2 o pestré a originální vtípky, SM5 jede dál pořád jen v tom samém padání, bouchání a trapném ksichtění. Ono je svým způsobem zázrak, že se parodická série dočkala už tolikátého pokračování, ale ta cena za to je příliš vysoká. Značná část druhé * je za Lindsay. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Fakulta od Roberta Rodrigueze jedna postava říká: "Já jsem se na tu čtyřku fakt nadřel. Byla to moje čtyřka." Kdyby se filmy známkovaly jako ve škole, bylo by to něco jako případ tohoto filmu. Většina parodií je sice očekávaná a některé jsou i trochu (dost) hloupoučké, ale když si vzpomenu na své rage komentáře k filmům, ze kterých je si zde utahováno, tak se intelektuálně propadám někam na základní školu a mám velmi bazální radost z toho, že jak se v těch hloupých vtipech zrcadlí hloupost originálů, viz třeba moje arch nemesis Černá labuť, bože, jak já nenávidím ten film, chi chi. Abych to shrnula, dívala jsem se ve čtyři v noci noci u vyšívání Brada Pitta ve smokingu a chichotala jsem se dostatečně na to, aby film výtečně splnil svůj účel. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Jedná se o jediný film série, kde nefiguruje žádné hlavní postavy z předchozích filmů. Neobjevuje se Cindy Campbell (Anna Faris) ani Brenda Meeks (Regina Hall). (rafix)
  • Po filmu je před začátkem závěrečných titutků sestřih nepovedených scén z natáčení. Jedna scéna pak následuje i po skončení titulků. (karlik4801)
  • Ve filmu se objevili tři herci z předešlého dílu a to Simon Rex, Charlie Sheen a Molly Shannon. Zajímavostí je, že každý ze jmenovaných herců hraje jinou roli, než hráli v předešlém díle. (ČSFD)

Reklama

Reklama