Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekal ještě horší, než na to nakonec bylo. Z prvními třemi díly se toto nedá srovnávat, ono vlastně kdybych nevěděl, že se jedná o Scary Movie, tak bych si myslel, že sleduji nějakou jinou parodii. Nejvíce mě pobavila parodie na Evil Dead, opičák Caesar a gangsta Snoop Dogg. Jinak jsou vtipy průměrné a nebo vyloženě trapné. Anna Faris mi chyběla, ale Ashley taky v pohodě :) 4/10. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po dvou nepříliš podařených kouskách v podobě 3 a 4 dílu přichází Scary Movie 5, které světe div se, není tak příšerné! Některé scény mi přišli vážně vtipné a dokonce jsem se sem tam i smál a nebyl to ironický úsměv. Asi nějvíc mě pobavila parodie na Zrození planety opic. Pár fajn nápadů, scéna se Snoop Doggem a Cabin in the woods, chytrý Ceasar, to bylo fajn. Ale víc jak dvě hvězdičky si to rozhodně nezaslouží! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predošlé dva diely boli tak otrasné, že piaty diel som si prvýkrát pustil až dnes. A prekvapivo to tentoraz nedopadlo vôbec zle. Dokonca by som povedal, že sa to vyrovná priemernej dvojke. Síce sa jedná o reštart, takže aj keď sa tu objaví Charlie Sheen a Simon Rex, tak hrajú iné postavy. Krásku Annu Farisovú nahradila ďalšia krásna blondínka Ashley Tisdaleová. Odporných nechutností tu je minimum a viacero scén ma aspoň trochu rozosmialo. Plusom je aj ultrakrátka stopáž. 70 minút bez záverečných titulkov. Mínusom pre mňa je to, že väčšinu filmov, ktoré sa parodujú som nevidel. A to vrátane dvoch (Paranormal Activity a Čierna labuť) z troch (nová Planéta opíc), ktoré tvoria hlavné dejovú linku. Možno práve preto mi nevadilo ak sa znova doslovne kopírujú nejaké scény. Občas som síce nechápal, čomu sa mám smiať, ale väčšinou to bolo vtipné aj bez znalosti originálu a už to nebolo založené len na nonstop pádoch ako v predošlých dvoch dieloch. Takže nakoniec to je na súčasné pomery solídna parodická jednohubka. 5/10. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Scary movie sérii, ale tohle je její nejslabší článek. To, že mě nebaví Paranormal activity a jeho variace, je můj problém, ale absence humoru (respektivě přemíra trapných vípků) a nekompaktnost filmu, je objektivní důvod, proč je lepší tenhle díl nevidět.Jedna hvězda za Ashley a její péči o děti, ale chybí mi klasika - Anna Faris :-/ Bída ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Konečne ďalší skvelý diel a konečne už bez trápnej Anny Faris. Ashley Tisdale je omnoho viac sexy a to predviedla aj v tomto filme. Naopak som rád že viac priestoru dostal Simon Rex. Scary Movie 5 je pomerne výpravný a odohráva sa v mnohých rôznych prostrediach, pričom paroduje nielen horory ako (predovšetkým) Mama, Paranormal Activity, alebo nový Evil Dead ale z nejakého dôvodu tiež veľmi obsiahlo cituje z filmov úplne iných žánrov, ako Inception, Čierna labuť alebo nová Planéta opíc. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Piaty diel Scary Movie prichádza po siedmich rokoch od uvedenia poslednej časti, čo je najdlhšia prestávka medzi jednotlivými pokračovaniami tejto série. (S3MIR)
  • Věta, která probouzí zlo, "Gort klaatu barada nikto" je věta z filmu Den, kdy se zastavila Země (1951), která má zastavit mimozemského robota Gorta od zničení Země. (Thommy91)
  • Ve sceně, kde Jody Sanders (Ashley Tisdale) zaspí zkoušku baletu, je na některých vidět hodinách čas, který se liší od času, který je možné spatřit v dalších scénách. (ČSFD)

Reklama

Reklama