Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se místy opravdu královsky. Například párty vysavačů bazénů je snad největší úlet co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Charlie Sheen trošku slabší, celkově to zpočátku celé na mě působilo jako obrovská trapárna, ale k mému údivu se z toho časem vyrýsovala hodně výživná blbina, u které se smích zadržet prostě nedá. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to moja chyba. Asi som nemal domov priviesť smrteľne nebezpečné divoké zviera.“ Ako minule, ani teraz nejde o príbeh, dej, postavy a ani logiku. Ide o čo najbrutálnejšie sparodovanie slávnych filmov, ideálne filmov z posledných mesiacov, aby ešte divákovi nevyšumeli z hlavy (takže bude "zaujímavé" pozerať takýto "aktuálny" film dajme tomu v roku 2030). Niektoré vtipy sú vtipné (Matt Damon, poník, hispánska slúžka) a to dokonca aj tie hrubozrnné, ale čím menej vulgárni a nechutní tvorcovia sú, o to je to vtipnejšie (pomerne inteligentný vtip a zároveň super nápad, ako ušetriť: namiesto scény, v ktorej hrdinky idú autom lesnou cestou, je záber na hračkárske autíčko). ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Žádné Scary Movie nedosahovala na parodické klasiky jako Žhavé výstřely nebo Bláznivé střely, ale dalo se pořád mluvit o jakési úrovni, oproti nejlacinějším a nejstupidnějším parodiím jako Velkej biják či Disaster Movie atd. Jenže nic netrvá věčně a pátým dílem se tahle série dostala na stejný level, jako výše zmíněné ostudy filmu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jestli se do rozpočtu započítávají i drogy a alkohol, který se spotřeboval v průběhu filmu. Samozřejmě nehodlám hrát zklamaného. Já se bavil velmi. Nejvíce v počátcích filmu a humoru postupně ubývalo a ubývalo, ale neskončilo to tak, že bych se v závěru snad nudil. To vůbec ne. Stopáž nebyla přemrštěna a máme na světě jednu z nejvtipnějších komedií, jakou jsem za poslední dobu viděl. Na tento snímeček jsem opravdu dlouho čekal a mnoho od něj očekával. Moje očekávání se mírně snížila, když jsem si přečetl pár řádků zdejších zvratků. Vůbec se nebojím tento díl zařadit vedle prvního a druhého, co se vtipnosti týče. Viděl jsem snad úplně všechny parodované filmy a bavil jsem se. Nejednoho zdejšího hodnotile hrozně nasralo, že film nemá pořádný děj. Zřejmě je to z toho důvodu, že neviděl právě většinu parodovaných filmů. Tvůrci zde skáčou od jednoho filmu k druhému velmi rychle - tedy většinou. Je tu i pár nosných filmů, které mají prostor mnohem větší. Velmi milou roli si střihl i feťák Charlie Sheen, neboť peníze na kokain se neshánějí úplně snadno. Moje hodnocení bude poznamenáno tím, že už jsem dlouho neviděl pořádnou komedii, takže tady hodlám trošku přidat. Nicméně vážně jenom trošku. Přesně to, co jsem od filmu chtěl jsem dostal. 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední Scary Movie, které jsem neviděl a říkal jsem si, že se na něj podívám už jenom proto, že jsem na starší díly dřív koukal docela rád. Teď už ale vím, že jsem během tohoto filmu udělal jednu zásadní chybu. Nevypil jsem na ex barel čtrnácti stupňového piva, který by mě uvedl do kómatu a já bych tuhle hrůzu dokázal v poklidu přečkat díky oněmění z chlastu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Atlanta. (MikaelSVK)
  • Ve scéně v čase 1:06:24 si lze všimnout, že se Danovi (Simon Rex) objeví v ruce kříž, který ale v čase 1:06:34 již nemá. (dc125)
  • Přibližně v čase 34:19 si můžeme všimnout, že je zrychlený čas. Jenže zatímco v ložnici Jody (Ashley Tisdale) a Dana (Simon Rex) je zrychlení vidět, Maria (Lidia Porto) žehlí a luxuje pomalu, přestože v její scéně by měl být čas zrychlený také. (Rose.Doesnow)

Reklama

Reklama