Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (620)

kingik 

všechny recenze uživatele

V pátém dílu se o gagy není třeba bát, a jde jen o to, jestli se jim dá zasmát. Kadence vtipů je totiž mimořádně vysoká. Na skladě jsou především ultra trapné. Paroduje se mimo jiné Mama, Paranormal activity, Zrození Planety opic, Černá labut anebo Lesní duch, přičemž dva poslední jmenovaní přišly s nejvtipnějším parodováním. V úvodní scéně si ze sebe tropí legraci průšviháři Lindsay Lohan s Charlie Sheenem, dojem kazí snad jen jim nepodobní akrobaté, kteří většinu scény postelových "hrátek" odvedli za ně, ale je dost poznat, že to nejsou oni. Zbytek filmu semele kde co, a to takovým drivem, až není možné vše pobrat. Absentující režijní preciznost, a místy dost omletý styl zkušených scénáristů specializujících se na parodie Davida Zuckera & Pat Profta, jsou největší slabinou filmu se střídmou stopáží. Herci se sympaticky snažili a do zvolené, a místy krásně originálně přepálené grotesknosti, naprosto zapadli. Osobně se u komedií nahlas nesměji a zde to platí rovněž. Navrch měla trapnost, a spolu s ní nedostatečné technické zázemí. Oproti tomu herci byli více než fajn, a spolu s nimi tvůrci stihli naservírovat bezpočet gagů proměnlivé kvality. Nutno uznat, že bylo z čeho vybírat, a pokud se divák ani jednou nezasmál, tak pak tenhle díl byl opravdu "scary". Mé hodnocení: 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $32,015,787Tržby Celosvetovo $78,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $946,995 //počet predaných kusov 47,472Tržby za predaj DVD v USA $1,629,832 //počet predaných kusov 108,946║ no paródie posledných rokov sú teda riadna trápnosť šedivá, ale aspoň zopár frkov pobaví a trikovo v pohode /35%/ ()

Reklama

Hismael odpad!

všechny recenze uživatele

Totální degradace celé série scary movie. Scénář působí jako kdyby ho někdo sepsal na koleni čtvrt hodiny před začátkem natáčení. I kdybych si měl vzpomenout na jednu jedinou vtipnout scénu, budu mít velký problém. Pátý díl trvá pouhých 70 minut a nepovedené scény které po titulcích následují, jsou ve výsledku zábavnější než celý film. ()

Payushka odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle hrozne nepovedeny film jsem uz dlouho nevidela. Zjednodusene receno: ma to byt parodie, ktera je vtipna. Jenze humor abyste pohledali (vetsinou je na urovni 5letych deti) a parodicke scenky jsou nedotahnute. Snad jen Aronofskeho "kamera za zady" je tu trefne vystihnuta, ale jinak mrtvo... Doporucuju radsi sledovat South Park, v nem najdete vyrazne povedenejsi verzi. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Scary Movie, ve kterém nehraje Anna Faris a Regina Hall - kandidát na odpad!? Nakonec si to tu jednu hvězdu zaslouží, hlavně díky Simonu Rexovi a "mrzačení dětí" (což skvěle fungovalo i ve trojce). Z původního scarymovieovského nádechu zde zůstaly akorát parodie na různé filmy, které se ale vůbec nepovedly a nebyly vtipné. Obsazení Lohan a Sheena bylo dalším hřebíkem zatlučeným do rakve. Toto pokračování nemělo vůbec vzniknout, protože svým předchůdcům dělá akorát ostudu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (27)

  • Piaty diel Scary Movie prichádza po siedmich rokoch od uvedenia poslednej časti, čo je najdlhšia prestávka medzi jednotlivými pokračovaniami tejto série. (S3MIR)
  • Ve scéně, kdy se Kendra (Erica Ash) snaží odvrátit pozornost Jody (Ashley Tisdale) ukázáním na podlahu a slovy "Oh. Food," si můžeme povšimnout, že tato slova neodpovídají mimice jejího obličeje. (civrss)

Reklama

Reklama