Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film k seriálu Air (2005), u něhož neznalost seriálu rozhodně není na závadu, protože všechny hlavní postavy v průběhu příběhu poznáte dostatečně dobře. Zařazení: smutná červená knihovna. Potulný mladý loutkář Yukito, kterému jeho živnost stačí sotva na obživu, přijíždí do městečka, kde se má konat festival představující šanci na lepší výdělek. Je tu ale o týden dřív, a proto využije nabídky vážně nemocné Misuzu pomáhat jí za jídlo a nocleh s jejím školním projektem o historii městečka. Při práci na školním projektu se dvojice blíže seznamuje se smutnou legendou o Kanně, dívce s křídly, která prý byla kdysi vězněna v místech dnešního chrámu. Yukito je stále intenzivněji konfrontován s pravdou o zdravotním stavu Misuzu, snahou Misuzu o sblížení s ním a silným tlakem Haruko (teta a adoptivní matka Misuzu), aby se stal přítelem Misuzu. Příběh této ústřední trojice se stále více prolíná s legendou, neznámá nemoc sužující Misuzu stále více připomíná prokletí dívky Kanny z legendy. Yukito se musí rozhodnout, zda půjde dál svou cestou a nebo zůstane v městečku s dívkou, kterou miluje. Osud toto dilema nakonec vyřeší za něj.
Animace je zdařilá, i když tři typy grafiky v jednom příběhu nemusejí všem vyhovovat. Příběh je velice civilní, což nezmění ani drobná magická schopnost Yukita nebo přátelství Misuzu s vránou. Kdo hledá akci, magii a napětí, neuspěje. Kdo hledá pomalou smutnou romantiku, najde. (bergenia)

(více)

Recenze (4)

Honza135 

všechny recenze uživatele

„UŽ SE NEMŮŽU DÁL DÍVAT NA TO, JAK TRPÍŠ! MISUZU, JÁ TĚ MILUJU!“ Film je vytvořen podle stejnojmenného seriálu, od kterého se liší tím, že je zaměřen pouze na dvě postavy: Kuniskakiho Yukita a Kamio Misuzu. Tato dvojice se potká na pláži, ve městě, kam Yukito přijel na blížící se festival vydělat si loutkovým představením nějaké ty yeny. Slovo dá slovo, a stanou se z nich přátelé... » Co se mi líbilo: 1) Vzájemné vyznání lásky. Na to jsem celou dobu v anime sérii čekal, ale marně. Proto jsem velice spokojen, protože film obsahuje to, co mi v sérii velmi chybělo. 2) Upravená animace. Oproti seriálu má vylepšenou animaci, která vůbec není špatná. 3) Alternativita. Našel jsem dost rozdílů mezi filmem a seriálem. Jeden z nich je fakt, že vedlejší postavy (snad mimo doktorky Hijiri) do příběhu nijak nezasahují. Když ale budete pozorní, tak na Kano, Minagi i Michiru určitě ve filmu narazíte. Ve filmu také městem projíždí vlak po trati, která se v seriálu nepoužívá a je ve stadiu rozkladu. Další rozdíly vám ale prozradit nemohu, protože bych jinak vyzradil celý příběh. » Co jsem nemusel: 1) Anglický sountrack. Celkem to se mnou trhlo, když při sledování závěrečných titulků jsem zaslechl anglickou písničku. Naštěstí byl tento song ve své zvláštnosti jediný. Japonským openingům a endingům angličtina nesahá ani po kotníky. » Shrnutí: Když nebudu počítat ten ending, tak své hodnocení zkrátím do jediné věty: Viděl jsem, co jsem chtěl vidět a slyšel jsem, co jsem chtěl slyšet. Pro ty, co mají rádi romantiku, vřele doporučuji. Nebudete zklamáni. Shlédnuto v japonském znění se slovenskými titulky v DVD verzi ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne lepšie než seriál - teda aspoň čo sa týka príbehu, ktorý bol oveľa ucelenejší a od začiatku podstatne zrozumiteľnejší... Vypadli aj vedľajšie postavy, čo mi vôbec neprekáža, pretože aj keď boli zaujímavé - bolo im v sérii venované minimum času... Lenže tá forma... Prvú polovicu filme som si musel zvykať na to príšerné prevedenie... Možno som však len príliš rozmaznaný z tej peknej grafiky, ktorú má seriál a preto za tento nedostatok až tak strhávať nebudem... Každopádne, spojiť dej filmu a vizáž série - dal by som plný počet... ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tenhle alternate retelling na mě působí dojmem, že "forma zvítězila nad obsahem". Je tu plno nádherných obrázků a scenérií, ale vše je to na úkor děje. Zdá se mi, jakoby tvůrci dělali film hlavně a jen pro ženské osazenstvo..protože, to co se tu odehrává je až hodně moc stylizováno do škatulky "červená knihovna". Postavy tu mezi sebou mají naprosto odlišné vztahy, než v seriálu a úplný konec už není až tak moc dojemný..... Seriál je holt o několik tříd výš (i co se týče animace, která zde tak trošku pokulhává). ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme práci preparátora. Ten si tentokrát vzal IMHO vcelku povedený seriál Air a obral ho na kostru sestávající z příběhu Kanny a Kamio Misuzu. Několik zajímavých postav (Minagi Tohno, Michiru a Kano Kirishima) a několik hodin úplně zmizelo. Film nevnáší nic opravdu nového. Už jsem několikrát řekl, že tenhle přístup nemám rád a tak dávám za dvě. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama