Reklama

Reklama

Mezzo Forte

  • USA Mezzo Forte
všechny plakáty

Recenze (3)

yenn 

všechny recenze uživatele

Jasuomi Umecu, který je z valné části odpovědný za Mezzo Forte, je rovněž autorem Kite. Je to poznat - v dobrém i ve zlém. Hlavní postavou je opět mladá slečna. Jmenuje se Mikura a spolu se dvěma muži se nechávají najímat na všeliké akce, které byste legálními jistě nenazvali. Celý děj tohoto dvoudílného OAV se točí především kolem jednoho delikátního úkolu, přičemž děj rozsahem odpovídá stopáži (to považuji za správné) a slušně odsýpá, což mi v tomto případě ke spokojenosti stačí. Jen by se místy mohlo méně polopaticky vysvětlovat. Největší rozdíl oproti starší sestřičce je v atmosféře - zatímco Kite byla temná, Mezzo Forte se nese v odlehčeném duchu, do kterého se hodí i občasný fanservice v podobě mihnuvších se kalhotek. To však neznamená, že by se k sobě postavy chovaly jemněji než v Kite - brutalita a krvavost je na srovnatelné, tedy nadprůměrné úrovni. Akční scény se mi v Mezzo Forte zamlouvaly o trochu více. Nevyvarovaly se sice úplně rozptylujících podivností z Kite (i zde nepřátelé občas místo jednání kecají), ovšem těch je méně, díky čemuž je akce plynulejší a pohlednější. Poměrně dlouhou dobu jsem živil naději, že "hentai" se mezi žánry na AniDB připletlo omylem, ovšem konec prvního dílu mou naději pohřbil. Ano, sexuální scény zde jsou. Tentokráte jen dvě (zato však delší) a samotná přítomnost styku by ani nebudila dojem nepatřičnosti a samoúčelnosti, kdyby opět nebyly tak explicitní (i na bukkake dojde). Výsledek je tedy stejně vzrušivý a rušivý. A stejně jako u Kite platí, že z celé stopáže tvoří jen malé procento, pročež jen kvůli nim se Mezzo Forte nevyplatí shánět. Je mi opravdu záhadou, proč je Jasuomi Umecu do (některých) svých anime cpe za každou cenu. Za lepší akční sekvence o chlup lepší hodnocení. 6+/10 ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetá krávovina, která nenudí. Příběh je všelijaký a nese se v odlehčeném duchu, primárním tahačem je ale plynulá akce. Sexuální scény, leč řemeslně animované (stejně jako zbytek seriálu), nijak neposouvají příběh a tudíž se jedná se o pouhý fan-service... na druhou stranu by se v onom absurdním světě, o kterém Mezzo Forte pojednává, asi podobné věci mohly stát. Kdo ví? Já ne. ()

Majoslav11 

všechny recenze uživatele

Tak úplne na zahodenie to nie je. Animácia je fajn, je to akčné, krvavé a je to v podstate taká klasická kriminálka. Mix scifi a noiru. Body dole zráža najmä fakt, že dej je blbý, prvoplánový a strelený. V obidvoch častiach tohto OVAčka je jedna masívna hentai scéna (rozumej porno scéna) a obidve sú samoúčelné a zbytočné. Spomeniem ešte infantilnú hudbu, ktorá mi liezla na nervy. Za tri hviezdy. ()

Reklama

Reklama