Reklama

Reklama

Strawberry Shortcakes

  • Japonsko ストロベリーショートケイクス
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hitoshi Yazaki sa v 90. rokoch filmom March Comes In Like a Lion stal symbolom novej vlny japonskeho filmu. Zahranicie spozornelo, nieco zaujímavé sa v japonskej kinematografii deje. Po 15 ročnej prestavke sa vracia s romantickou dramou v dvoch paralelných príbehoch štyroch hlavných hrdiniek. Na rozdiel od mnohých japonských romantických melodrám, kde sa ´čistá láska´ až nebies dotýka, Strawberry Shortcakes je filmom civilným, citlivým, pravdivým, jednoduchým a zábavným. Hlavné hrinky ani tak nehľadajú lásku ako odvahu žiť svoj vlastný život. Yazaki je skúsený filmár, zručne strieda rôzne filmové techniky bez toho, aby čokoľvek vyčnievalo. Film sprevádza moderná japonská popová muzika. (dezorz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!! Ale s tím koncem jste mě pane Yazaki pěkně dožral, co si budeme vykládat. Celou dobu to bylo jasných pět hvězd za úžasný zážitek, ale takhle nezvládnutý závěr jsem fakt nečekal, to mě pěkně zvedlo ze židle! No a kratší stopáž by tomu možná taky neškodila - ale i tak je to za plný počet, nemůžu jinak. Tohle je přesně můj hrnec japonskýho (a nejen japonskýho) čaje. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Velmi civilni pohled do zivota mladych zen v soucasnem Tokiu. Humor a uprimnost opravdu nepostrada. Celkem prijemny zazitek. ()

Reklama

elea 

všechny recenze uživatele

Čtyři ženy se snaží najít štěstí v Tokyu. Satoko - pracuje jako recepční v Heaven's Gate, doma se často modlí v nalezení přítele, který by ji miloval, její postel vypadá jako rakev. Akiyo - pracuje v Heaven's Gate jako prostitutka, šetří si peníze, aby si mohla koupit byt. Chihiro - pracuje v kanceláři, a přítel, který by jí koupil a splnil vše, co by si přála, by byl pro ní bůh. Toku - maluje obrazy a trpí bulimií. Příběhy hlavních představitelek jsou různě propleteny, ale film je zbytečně zdlouhavý a některé momenty jsou celkem nudné. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Trochu atypicky podaná směsice životních příběhů, problémů a snů několika dívek, s nemalou dávkou erotiky k tomu. Zpracováním je film zajisté vymykající se standardům, ale rovněž není určen úplně pro každého a já patřím mezi ty, jež nedokázal plně oslovit, ač některé příběhy zaujmout dokázaly. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Jahodové koláčky mi nikdy moc nechutnaly, japonské mozaikové drama Strawberry Shortcakes ale dokazuje, že záleží na kuchaři. A že je Hitoshi Yazaki opravdu vynikající. Z výborných civilních výkonů, intimní režie a lidsky dramatickému, nikoli však přehnanému scénáři upekl opravdu příjemnou delikatesu. Čtyři příběhy obyčejných žen, které hledají své místo a také svého Boha v současném Tokiu. Je Bůh padlá hvězda plnící modlitby, člověk, kterého bezmezně milujeme, nebo činnost, která nás naplňuje? Každý životní osud jednotlivých slečen je zajímavý, což se nestává často a všechny postavy jsou až nečekaně sympatické. Navíc, ani na chvíli se nepřiplížil stín nudy či přehnaného patosu, vše je zahaleno do jemného, civilního hávu. Propletení osudů krásek je vnitřně tak pevné, že okaté naznačování vnějšího propojení postav je až zbytečné, včetně závěru. I tak je to ale bezpochyby nejlepší ženský film, co jsem viděl. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama