Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktorý je akože skutočný dokument o nejakom tom vrahovi, ktorý svojho času vraždil a mučil nevinných ludí v malom americkom mestečku. Na TPT som sa tešil dost dlho a tak jeho vydanie sa stalo akousi udalostou a v krásny to den resp. večer piatku 13-teho som si pustil tento "záznam". Hned na začiatok musím povedať, že som čakal iný film než som videl a viac menej ma sklamal. Možno za to môže neskúsenosť režiséra pre ktorého to bola jeho prvotina a možno za to môže citlivá téma, ktorá zobrazovala zozbierané skutočné informácie o vrahovi z Poughkeepsie. Teraz je to už jedno. John Erick Dowdle(režisér drzého xeroxu španielského REC-u, Quarantine) sa venoval skôr vyšetrovaniu a dal slovo odborníkom a tým pádom sme samotné vyvádzanie vraha sledovali dost cenzúrovane. Zábery mučenia skoro žiadne(99% sa odohrávala mimo kamery), vraždy minimálne(zábery na miesto činu nám akože malo stačit:() Film mal velký potenciál, no škoda jeho nevyužitia. Síce sa nejdnalo o nič nové a takýchto filmou tu bolo a bude, ale za zmienku stojí minimálne posledná 10-minutovka. Nechcem spoilerovať a tak ak vás to zaujíma mrknete sa nato, ved 85min. nezabije nikoho. 60% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film ( tváriaci sa ako hraný film ) rekonštruuje prípad beštiálneho vraha, ktorý svoje obete týral a zabíjal. Vystupuje tu mnoho policajtov zainteresovaných na vyšetrovaní, psychológov a znalcov a snažia sa poodkrývať charakter postavy vraha a celého prípadu. Niektoré scény sú sadistické, iné svojím natočením konkurujú horroru. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Fiktivní found footage dokument The Poughkeepsie Tapes pojednává o jednom bestiálním masovým vrahovi, který si vše nahrával na videokazety. Jsou však promítány postupně, vždy podle rozebírané oběti a vrahových činů. Do toho jsou prostřihávány různé analýzy vyšetřovatelů a dalších odborníků. Míra autenticity je tak vysoká. Pásky z mučení a šokujících činů mají hodně "nekvalitní" charakter, často chaotický a většinou máte jen zlé tušení, co se to vlastně přesně děje. Tohle podání mi ani nějak nevadilo, ale The Poughkeepsie Tapes mě ve výsledku zas tak zásadně neohromilo, natož aby jsem byl z toho zdeptaný. Od režiséra Dowdleho mě víc dostal jeho klaustrofobický počin Pod zemí, který disponuje větší mírou děsivosti a lepší atmosférou. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Slušná porce poctivé filmařiny, ale ani nevím proč, nějak mě to neoslovilo. Nemám přímo co vytknout, ale čekal jsem, jak budu bez dechu hltat, co detektivové našli za kazety a pak jsem se přistihl, že místo toho hltám brambůrky a na film koukám jen jedním okem...(ne)kvalita obrazu u kazet působí reálně a v těch chvílích je ten film opravdu napínavej, ale to je jen kousek libového masa zatímco ta omáčka kolem mi zrovna dvakrát nechutnala a po druhé tento chod už nedám. Nenechte se ale odradit, většina bude spokojena. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No teda...Docela složitý kousek...........Myslím,že jediný (ale fatální)nedostatek tohodle filmu je v tom,že i když se mohl vydat buď cestou"Myšlenek zločince"v trochu jiném formátu,nebo cestou rape´n´gore snuffu alá Reznorův Broken-vydal se střední cestou,která je sice dobře zvládnutá ale v základu divák nechápe její smysl=Proč?Hraje si to na dokument pro TV a kina ale zároveň to obsahuje scény,které by se v dokumentu nikdy neoběvily-Není jasné ,pro jakého diváka je dokument točen a co chce sdělit(?)....Prostě-tenhle formát není uvěřitelný a dodatečně bourá všechno to snažení o reálnost nahrávek=Divák ví,že je to jen hra na realitu.......Kdyby tvůrci odhodili nedotaženou dokumentární formu a přidali normální dramatickou linku-mohl z toho vylézt opravdu dobrý film o sériovém vrahovi.....Nadruhou stranu,kdyby se tvůrci nebáli dojít v dokumentárnosti až na samou dřeň a pojali to celé např jako studijní materiál pro specializované vyšetřovatele FBI-Mohli by vlastně naprosto bez cenzůry ukázat všechno to co zde jen slibují a naznačují mimo záběr(a co já jako správný fanda filmových úchyláren chci vidět)-A do toho prostřihy s komentáři odporníku z FBI-kteří by rozebírali jednotlivé aktuální motivy pachatelova jednání-by tomu celému dodávaly punc opravdového dokumentu,který není určen pro běžného občana a k nám se dostal jen jakousi náhodou.....................Ty vrahovy nahrávky jsou zde totiž po většinu času opravdu reálně vypadající a jsou skoro srovnatelné s už zmíněným Reznorovským Broken ..a mě to může urvat srdce,když vidím všechen ten krvavý potenciál ustupovat zájmům jakéhosi nesmyslnéhoTV/kino dokumentu :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama