Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Velmi znepokojivý fiktivní dokument o brutálním sériovém vrahovi jehož praktiky a výsledky jeho "práce" působí mrazivě a nepříjemně. Záběry z "akce", kdy je vrah sám v nějakém teatrálním kostýmu, s maskou a týrá svoje vězeňkyně jsou působí uvěřitelně a z mého pohledu vrchol "realismu" tohoto fiktivního dokumentu přijde ke konci filmu v kapitole nazvané "Found" a s kratičkým interview, které v této kapitole je. Každý ze záběrů pořízených vrahovou kamerou je tu těžce mrazivě děsivý právě tou velkou mírou uvěřitelnosti. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

No rozhodně mají pásky potenciál. Čemu ale nerozumím, co chtěl autor říci těmi nekvalitními rozmazanými záběry? Že geniální vrah, který dokáže motat hlavu desítkám policistů, nedokáže natočit jednoduché video? Nebo že vrah ulítává na rozmazaných, zvlněných, zelených záznamech svých vražd? Dokumentární kamera hraje v posledních pěti letech ve filmech velkou roli, ale má spoustu odpůrců. Nevidím důvod proč tyto odpůrce ještě zbytečně provokovat nekvalitou už tak dost nepřehledných záběrů. 55% ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Béčkovo spracovaný a miestami trošku toporne zahratý horôrik, ktorý však aj napriek (Alebo vďaka?) scenáristickým fackám a logickým chybám kryštalizuje do jedného z najintenzívnejších hororových zážitkov za poslednú dobu. Miestami trochu blbá, väčšinou však krásne efektná a príjemne mrazivá jazda, ktorá sa niekde hlboko vo mne určite až prekvapivo silne zažrala a dúfam že tam ešte nejakú dobu ostane - temný pocit po naskočení tituliek a depresívne interview s řezníkovou slečnou ma nakoniec presvedčili hodiť aj 4tú hviezdu. Pre neskúsenejších divákov a "tínejdžerov" dôverujúcich titulku "Podľa skutočných udalostí" určite ťažko vydýchatelný psychický teror, pre milovníkov found footage povinnosť. Obraz nevinne vypadajúceho dievčaťa s pahýlom miesto končatiny ma bude prenasledovať vo snoch. "I don´t know what you want me to say."... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny horor vyobrazjúci skutočnosti o sériovom vrahovi, ktorý všetky svoje vraždy vrátane únosov natáča na kameru. Film v závere ponúka niekoľko zaujímavých zvratov, vykreslení profilov, ktoré len nasvedčujú tomu, že masových, sériových vrahov, ktorý sa voľne pohybujú po svete, menia svoje taktiky, spôsoby vrážd, územie, cim je ich dolapenie menej reálne ako sa môže zdať. APROPO: V databáze FBI sa údajne píše o viac ako 2500 sériových vrahov, ktorí momentálne vraždia po celej Amerike bez toho aby sa čo len tušilo o koho môže ísť. Najmä vďaka vysokej inteligencii, ktorou niektorí disponujú sa zrejme nikdy nechytia a budú vraždiť pre pocit radosti zrejme dovtedy kým sami na seba neupozornia - tak ako vo filme. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Objektivně možná skvělý pseudo-dokument, jemuž není problém věřit zobrazené, subjektivně nijak nevýživná záležitost. Hlavně proto, že mě v poslední době tyhle sadistické hrátky různých magorů nechávají v mírné apatii. Není tam strach, ani napětí, jen pár rozmazaných záběrů na trpící ženy, což mě docela míjí. Dowdle umí (řemeslně) líp. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama