Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

I přes to, že některé výpovědi/odborné analýzy mohou působit trochu strojeně (párkrát jsem si i říkal, že se mi snad snaží prodat pánve), jedná se o veskrze otřesný zážitek, který podruhé už chtít okusit nebudete. Ta hranice mezi tím, co je fake & real je v případě Pásek z Poughkeepsie velmi tenká. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda... tenhle pseudodokument o jednom " z nejhorších sériových zabijáků", který si všechno točil na video a chtěl to ukázat světu, postrádá atmosféru a navíc jde jasně vidět, že vše je zahrané. Navíc... vrah, který si všechno natáčí určitě nebude používat porouchanou kameru z roku 1,2 ... většinou totiž vůbec nevíte, co se před objektivem kamery odehrává. Jo a brutální? Kurva kde? Vrah se v brutalitě očividně moc nevyžívá, když vždycky uhne kamerou... neztrácejte s tím čas, raději se znovu mrkněte na Blair Witch.. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No teda...Docela složitý kousek...........Myslím,že jediný (ale fatální)nedostatek tohodle filmu je v tom,že i když se mohl vydat buď cestou"Myšlenek zločince"v trochu jiném formátu,nebo cestou rape´n´gore snuffu alá Reznorův Broken-vydal se střední cestou,která je sice dobře zvládnutá ale v základu divák nechápe její smysl=Proč?Hraje si to na dokument pro TV a kina ale zároveň to obsahuje scény,které by se v dokumentu nikdy neoběvily-Není jasné ,pro jakého diváka je dokument točen a co chce sdělit(?)....Prostě-tenhle formát není uvěřitelný a dodatečně bourá všechno to snažení o reálnost nahrávek=Divák ví,že je to jen hra na realitu.......Kdyby tvůrci odhodili nedotaženou dokumentární formu a přidali normální dramatickou linku-mohl z toho vylézt opravdu dobrý film o sériovém vrahovi.....Nadruhou stranu,kdyby se tvůrci nebáli dojít v dokumentárnosti až na samou dřeň a pojali to celé např jako studijní materiál pro specializované vyšetřovatele FBI-Mohli by vlastně naprosto bez cenzůry ukázat všechno to co zde jen slibují a naznačují mimo záběr(a co já jako správný fanda filmových úchyláren chci vidět)-A do toho prostřihy s komentáři odporníku z FBI-kteří by rozebírali jednotlivé aktuální motivy pachatelova jednání-by tomu celému dodávaly punc opravdového dokumentu,který není určen pro běžného občana a k nám se dostal jen jakousi náhodou.....................Ty vrahovy nahrávky jsou zde totiž po většinu času opravdu reálně vypadající a jsou skoro srovnatelné s už zmíněným Reznorovským Broken ..a mě to může urvat srdce,když vidím všechen ten krvavý potenciál ustupovat zájmům jakéhosi nesmyslnéhoTV/kino dokumentu :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument s prvkami horroru - nevšedná kombinácia, ktorá mohla dopadnúť oveľa horšie, no keď sa na to pozriem spätne, tak sa z toho dalo vycucať oveľa viac. Malo to šťavu a nápad, krorého koncept sa mi zo začiatku dosť pozdával, ale chýbal tomu lepší príbeh, niečo údernejšie, čím by ma tvorcovia presvedčili o lepšej tvorivej predstavivosti, pretože od polovice filmu akoby len nechali plynúť to, čo na začiatku rozbehli a na nič viac sa už nezmohli. Pomerne komické mi prišla aj práca s (autentickou) kamerou, kde všetko podstatné sa udialo mimo záber a tak sme boli ukrátení o to hlavné - horrorové. Atmosféra to ale celkom zachraňovala, takže všeho-všudy taký poctivý priemer. 55%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Trochu "poučen" z předělávky Dowdleyho "REC" - Quarantine (2008), jsem si pustil tento film, o kterém jsem si myslel, jak mi sedne v rámci mého filmového založení ... No bohužel se tak nestalo. Je to pro mne zklamání. On už ten Quarantine mi jaksi napověděl, že režisér si rád hraje s handy-kamerou a tahle jeho prvotina měla být jako co?? Marně se zabývám, co mi film nabídl a dal... ? Téměř nic. Tak horror to jednoznačně není, exploitation možná v rámci těch několika handy-cam záběrů, které mne neuvěřitelně štvaly a nic na nich vlastně nebylo. Nebo prostě slepnu, ale já tam nic neviděl, všechno šlo mimo kameru, zašuměný, černobílý ... Takže žádná "jatka" se nekonala (ne že bych je vyžadoval!! ale podle komentářů jsem je čekal ...). Kdyby tam nebyly ty scény s kamerou tak jsem i spokojenější, ale když si je odmyslím, tak dostanu co? Dokument? Nikoliv. Pseudodokument? ... Možná, ale k čemu to všechno. Nic z filmu není pravda. Všechno je to výmysl, touha po senzaci, šokování diváka, touha po zdrcující originalitě ... nic víc. Film se zakládá jen na pár základních skutečných událostech, ale ty mne nezajímají. Nastudoval jsem stohy literatury o sériových vrazích a s některými jsem měl i tu čest si popovídat, takže se v tématu trochu vyznám. To co mi "dokument" nabízel byla prostě jen snůška keců typu "bububu!", tak strašné věci ten člověk konal! Ale jaké? ... "To se nedá ani říct!" - tak co z toho ... Takže člověk kouká na něco co by kdyby a je mu vnucován pocit reality. Na tyto filmy jsem už pomalu alergický, máme jich tu za historii víc ... Např.: Cannibal Holocaust (1980), Men behind the Sun (1988), Nanking Massacre (1995) plus skoro každý horror o vrazích od prvního Texasského masakru (1974) se samozřejmě zakládá na skutečných událostech ... Mě ani tak nevadí ty filmy, ale ať z nich proboha tvůrcové nedělají to, co nejsou a neblbnou nám hlavu ... Každopádně musím ocenit špičkovou atmosféru, zapůsobila i na mě, varovný význam pro každého z nás a ukázku, jak se dá člověku vymýt mozek, když mu vezmeme vše a dáme jen bolest (ale toto mnohem lépe zpracoval čistý horror-explotaition Broken (2006))... Nevěřte tomu, všechno je jinak ... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama