Reklama

Reklama

Otošimono

  • Japonsko オトシモノ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na nádraží na zemi leží zatoulaná jízdenka, člověk ji zvedne a pak už ho nikdo nikdy nespatří. To samé se stalo Nanině malé sestřičce. Nana je z toho celá vedle a obává se to přiznat své matce, která leží v nemocnici. Proto se dívka vydává na vlastní dobrodružné pátrání, při kterém narazí na hrozivé tajemné věci, o nichž se jí nezdálo ani v těch nejdivočejších snech. Setkává se se spolužačkou Kanae, ta na své ruce nosí náramek, jenž dostala od svého přítele, který ho náhodou nalezl na nádraží. Kanae se náramku nemůže zbavit a ví, že jí hrozí smrtící nebezpečí. Dívky se společně snaží tuhle hrozivou záhadu rozluštit a zachránit nejen svůj život, ale také i těch ostatních, kteří by v budoucnu zemřeli... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ony ty japonské horory jsou jak přes kopírák a nejčastěji v nich leze nějaká černě oděná ženská různými směry, a tenhle není výjimkou. Navíc se tu postavy chovají jak padlé na hlavu, a řekl bych že i o něco víc, než v běžných japonských hororech, ale třeba Japonci už fakt děsně zblbli, co já vím. Jen pro příklad - kamarádka jde do metra, kde jí hrozí bezprostřední smrt od zlého monstra, a současně má vaše máma v nemocnici další z několika záchvatů - a máme zde Sophiinu volbu a samozřejmě holka nechá kamarádku jít na smrt. Nebo - zjistíte, že kamarádce hrozí nebezpečí, volá vám a řekne, kde je, a vy jedete za nějakým zaměstnancem metra z něho vypáčit informace. Do toho jsou vloženy slzopudné a dojemné a pro jistotu ke konci zopakované scény, že i šprtka a rebelka mohou být nakonec kamarádkami, aź jeden slzičku uroní. Pokud jde o samotný příběh, na konci mi nebylo jasné, co vlastně chtěla vrátit (když už to sama několikrát měla a mohla mít), a i když ty podzemní tunely vypadaly zajímavě, nijak víc se s nimi nehrálo, takže zůstalo jen u náznaku nějaké lidi v metru obětující sekty, ale i to si hodně, hodně domýšlím. Detaily typu, jak to a proč jako jediná zůstala živá jen ta sestřička, nebo jak se stihla během pěti minut, které její kamarádce tak maximálně mohlo trvat vlézt do metra, dostala holka mezitím do nemocnice, pokecat s mamkou a zase odejít, případně proč při pátrání jednou jdou pěšky, pak jedou autem, aby se zas někde otočili a jeli zpět, ty už raději neřeším. Navíc ty holky japonské začínají nějak boubelatět, prdele mají jak vozy a stehna tlustá, takže už jen anime velkýma oříškovýma očima to na mne neuhrajou. Celé to má navíc strašně roztříštěné tempo, kdy se odehraje nějaká zajímavá scéna, ale pak to nikdo neřeší a všichni se tváří, jako že pohoda a povídají si o ničem. Ani to metro není až tak využité, jak jsem doufal, když jsem si přečetl nástin děje filmu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vlaková nádraží, stanice a tunely metra, nástupiště mají podle mého názoru dost nevyužitý hororový potenciál. Takový Silent Hill 3 a pobíhání po stanici podzemky mělo něco do sebe. Ghost train vypadal, že by mohl mezi tyto málo časté snímky z prostředí metra nebo vlaků zapadnout. Ze začátku se začnou rozvíjet dvě nebo spíš tři linie příběhu, které se jak tomu tak už bývá později spojí v jednu. Spolužák sestry hlavní hrdinky na nástupišti nalezne lístek na vlak a po chvíli je z toho poměrně vyděšen, neboť mu podivnou osobou bylo sděleno, že musí zemřít. Zanedlouho je pohřešován a sestra hlavní hrdinky následně po nalezení stejné jízdenky zmizí taky. Starší sestra tedy začíná pátrání. Mezitím mladý řidič vlaku, který zahlédl něco podivného na kolejích, zastavuje uprostřed tunelu. Při bližším průzkumu však nic neobjevuje a protože takto zbytečně plaší cestující je degradován na kancelářskou práci mj. jako hlídač a správce ztrát a nálezů. Takto se potká s naší hrdinkou, kterou pátrání po její sestře zavede právě do odělní ztrát a nálezů, kde objeví že osudná nalezená jízdenka tu v záznamech figuruje až příliš často. Řidič vlaku se od svého staršího kolegy doslýchá o tajemném tunelu, se kterým není něco v pořádku... A naše dvojka spolu s několika dalšími pomocníky všemu pomalu přichází na kloub. Příběh a provedení je viditelně "béčkové", ale důraz na vylekání diváka a nastolení atmosféry tu je cítit. Samozřejmě nepůjde o konkurenci Ju-onu, ale pokud člověk neočekává příliš, tak film svojí funkci plní. Hororové momenty jsou postaveny spíš na momentu překvapení, takže sem tam se dočkáte podpásové lekačky a záběry na některé duchy nepůsobí tak strašidelně jak asi působit měly, ale to u tohoto typu filmů docela běžné. Pokud vám nevadí, že nic moc nového se tu neobjeví, tak by vás film neměl urazit, protože pár poměrně solidních scén se tu najde. Opravdu velkým krokem vedle bych ale nazval pár pokusů o dojemnost například při telefoním rozhovoru, kdy se naše vzrorná hrdinka díky událostem filmu skamarádí se spolužačkou, která ji dříve přehlížela, protože pro ní nebyla dost in. Obě dívky se rozbrečí... a celý tozhovor je tak umělý... dlouhý... laciný... Japonci tohle možná vyžadují, ale v béčku s poměrně slušnou atmosférou tahla dojemnost působí jak pěst na oko. Každopádně při vynechání filmu o nic nepřijdete, ale nenáročného fandu hororů a tím spíš těch japonských by film mohl na hodinu a půl obstojně zabavit. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Úžasně mrazivá a japonským klišé se vymykající hororová paráda. Otoshimono má všechno, co čekáte od dobrého hororu - hodně opravdového strachu, trochu lekaček, slušný pozadní příběh a postavy, které si diváka získají. To ostatní? Možná to v Otoshimonu chybí. Vadí to? Ne, tenhle film má všechno co potřebuje, aby byl dokonalý. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na nástupišti zvednete ze země starý lístek na rychlodráhu a v tu ránu máte postaráno o nemilý průšvih. Černá ženská je vám nablízku... Ghost Train mi v několika ohledech připomíná lehce nadprůměrnou korejskou duchařinu Red Shoes. Nejen rozehranou situací a dějištěm na začátku filmu, jenž se též povedl a diváka slušně navnadí. Jenže chyba lávky - také v Ghost Train následující děj jen podlézá nastavenou laťku. Ba je to ještě o něco horší. Nic vás už nevyleká a ke konci se budete docela nudit. Na filmu se mi líbilo na japonský horror pěkné formální zpracování. Ne tak už digitální triky. Ghost Train nelze upřít pár příjemných napínacích chvil, ale celkově se jedná s přimhouřením oka jen o mysteriózní průměr s neškodnými duchy. 5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tajemná drážní režijka, kterou když někdo najde na peróně a sebere, tak brzo umře. A to by bylo, aby v tom nebyl nějakej mstící se duch... Další typicky japonská urban legend, tyhle japonský teenagerský horrůrky jsou si všechny hodně podobný, mají podobný průběh, hrají v nich typově podobní herci a hrají i podobným prkenným způsobem. Záleží na náladě, já teď dlouho žádný podobný japonský horror neviděl, takže jsem film zkouknul relativně zaujatě a spokojeně, ale umím si i představit, že bych ho v jiný náladě znuděně proklikal a šel na něco dalšího. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama