Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teppei (Ryo Kase), zoufale spěchající na přijímací pohovor, je po vystoupení z přeplněného metra obviněn jednou z cestujících ze sexuálního obtěžování. Je na místě zadržen a převezen k výslechu na místní policejní stanici. Policisté i přidělený právní zástupce mu doporučí přiznat vinu, zaplatit odškodné a vyhnout se tak zdlouhavému a složitému procesu dokazování neviny před soudem. On však obvinění zásadně odmítá, zůstává ve vazbě a je připraven dokázat svou nevinu. (Oiolaire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

IvoB 

všechny recenze uživatele

Solidní drama, které nabízí autentický a vyčerpávající náhled do jednoho absurdního soudního procesu. Sám jsem byl překvapen, jak moc mi film utekl i přes trošku delší stopáž. Právě délka může být docela odrazující pro ty, co podobný typ filmů moc nemusí. Pro ty ostatní je to ale velmi dobrá volba. 4* (8/10) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Neskutečně závažné drama ze soudního prostředí, ukazující zoufalé nedostatky japonského systému soudnictví a policie. Drama nevinného nabývá absurdity a zoufalosti (jak tu někdo správně zmínil) v rozměrech kafkovských. Civilně zrežírované drama, které si udrží vaši pozornost. Herecké výkony jsou zasazeny do filmu velmi citlivě, menší roli tu má moje favoritka Seto, samozřejmě nejvíce exceluje hlavní hrdina Ryo Kase. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata miluju, proto jsem neváhal a šel do tohoto snímku i přesto, že Japonskou tvorbu nikterak nevyhledávám. Soudní proces je postaven na "malém" přestupku, ale i tak zaujme obsáhlým výkladem vzniklé situace ze všech různých pohledů. Žádné velké divadlo, jak to bývá u Amerických filmů, kde je o přelíčení obrovský zájem. Přesně takhle vypadá většina soudních sporů, pouze rodinní příslušníci, toť vše. Sám nesnáším tu bezmoc, když vím, že mám v něčem pravdu, ale nikdo neposlouchá a nevěří, ale až před soudem to musí být potom hotové peklo. Soucítil jsem s hlavní postavou až do konce. 80% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jsem neuvěřitelně ráda, že většina japonských filmů má co říct. Včetně tohohle, který se dokonce zabývá hodně závažnou tématikou systému japonského soudnictví, a to zajímavým a mírně napínavým způsobem. S japonskými soudy samozřejmě nemám zkušenost, ale celé se to zdálo hodně uvěřitelné a skoro bych se nedivila, jestli to tak v Japonsku vážně funguje. Japonci se v mnoha ohledech chovají podle různých pravidel (pro západního člověka často nesmyslných) a vláda v Japonsku vládne pevnou rukou. Vztahy a různé konexe jsou mnohdy zásadní. Není pak divu, že všechno nefunguje přirozeně a jednoduše. A o tom tento film je. Japonské filmy a seriály můžou mít jakékoliv myšlenky či poselství, hlavní však je, že nějaké pořádné myšlenky mají. U amerických filmů mi tahle tendence přijde v poslední době slabší a když už film má nějakou myšlenku, často je to nějaká stokrát ohraná a nezajímavá. Proto si obecně japonských filmů cením. ~(4,2)~ ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dobrý film, nevím jestli smyšlený nebo podle skutečných událostí, nicméně adresující ožehavý problém Japonska. Není ani nudný nebo něco, jen je hrozně dlouhý a ve své délce až bolestně neměnný. Po dvou hodinách sledování neustálého zoufalého procesu už jsem se prostě začal nudit a na hodnocení se to odrazit muselo. ()

Reklama

Reklama