Reklama

Reklama

Příčesky

(festivalový název)
  • Japonsko Ekusute (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Yuko chce být špičkovou kadeřnicí. Každý den chodí do salónu Gilles de Rais, kde se učí tajům práce s nůžkami, a doma si vše procvičuje na figurínách s parukami. Jednoho dne ji vtrhne do domu její sestra a zanechá Yuko svou malou dceru Mami. Dívka, jejíž vlasy jsou stejně hedvábné a lesklé jako vlasy Yuko, je neobyčejně nesmělá, vystrašená a jeví stopy týrání. V přepravním kontejneru plném vlasů na příčesky je objevena mrtvola mladé ženy, které byly odebrány mnohé vnitřní orgány. V márnici si jí všimne podivný noční hlídač Yamazaki a odnese si ji domů. Brzy se Yamazaki objevuje v kadeřnictví Gilles de Rais a nabízí k prodeji nádherné prameny vlasů na příčesky. Jisté ovšem je, že zákaznice s novou okrasou dlouho spokojeny nebudou… (Natascha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další japonská šílenost.Nebýt vyloženě WTF konce dal bych 4 hvězdy.To už Sono posral.Kdyby to skončilo orgasmem toho vlasofila,byl bych spokojenej,ale takhle jsem z toho konce opravdu zklamanej.Film mě zaujmul od samýho začátku a já jen s napětím čekal co bude dál.Tenhle snímek dokáže skloubit jak emotivní scény,tak i scény krajně nepříjemný.Navíc příjemný překvapení bylo v podobě hlavní herečky Čiaki Kurijama(Kill Bill,Battle Royale).Ale bezesporu největším plusem je jeho originalita.Tenhle kousek svůj zajímavej námět dokázal využít ve svůj prospěch a servíruje tak divákovi neokoukanou,ulítlou zábavu.Tohle prostě Japka umí.Tenhle film jistě potěší všechny lidi co by chtěli mít bujnou kštici na palici,ale nemůžou(Ať už kvůli stáří nebo,že jim prostě vlasy padaj).Tady zjistí,že opravdu není o co stát.I přes ten konec je tenhle kousek kvalitní zábavou a měl by být jasnou volbou pro diváky bažící po originálním hororu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Iný Sono a predsa je to niečo, čo sa dá definovať a zaradiť ako jeho film. Dve nesúrodé dejové línie, ktorých spájacim elementom sú vlasy sa pretnú a začína takmer bizarná hra s divákom - keď si vezmeme do úvahy, že hlavný zloduch je duch dievčiny snažiaci sa pomstiť cez vlasy. Sonovi sa nedá uprieť snaha byť sociálne kritický k súčasným trendom, ale zároveň poukazuje na dôležitosť rodiny a tiež týrania detí. Všetky tieto roviny sú namixované veľmi dobre. Bohužiaľ vďaka nim tá hororová ide do úzadia. Rovnako ako pri ostatných filmoch je aj tento akousi filmovou postmodernou plnou nežných scén, vtipných scén, bizarných scén a tiež tých strašidelných. Sonova fascinácia formou prechádza ďalšou výraznou zmenou, pretože používa žeriav, prítomného rozprávača( fungujúcom ako scudzovák a tiež ako načrtnutie štýlu, aký bude využívať), a pixilovanú animáciu striedajúcu sa z tou 3D pri pohyblivých vlasoch( aspoň pevne dúfam). Pre mňa nie najlepšie, ale rozhodne zapamätateľné. A Čiaki Kurijama je absolútne a nespochybniteľne nádherná. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ďalší Sonov bizár, ktorý je atmosférickou chuťovkou v podobe koncentrovaného j-hororu postaveného na brilantnom nápade. Dramatická dejová konštrukcia, ktorej opäť nechýbajú motívy ako rúcanie portrétu dokonalej, harmonickej rodiny, týranie detí či kritika skrášľovacích trendov a prehnanej starostlivosti o vlastný zovňajšok tentokrát v podobe vlasov. Možno je nasledujúca asociácia značne pritiahnutá za vlasy, ale kontajnery s príčeskami a ustrihávanie mŕtvym sa mi počas filmu pár krát spojilo s výjavmi z koncentračných táborov, kde bolo niečo podobné na dennom poriadku. Avšak tak to asi Sono nemyslel :-) Každopádne stop-motion animácia je parádna (nech si myslí kto chce, že je zastaralá, aj tak je stále zaujímavá a v tomto prípade pôsobivá), Ren Ósugi stále frajer a GoGo Yubari nám vyrástla do krásy. Len som stále čakal, kedy vytiahne Meteor hammer. Plus nebyť toho, že postavu Yamazakiho neponechali na úrovni chorého podivína, bavil by som sa viac. Záver však vo svojej šialenej humornosti perfektný. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat originální, jenže se mi vybavila rovněž zfilmovaná postarší povídka od S.Kinga o vlasech...pravda, nevraždily jako zde, ale ten nápad se v ní trochu ukrývá. Jinak jsem byl velmi spokojen, jelikož tyhle bizarnosti miluji. A pozor, slovo bizarní neznamená úchylný. Rozjezd je pomalejší, první napětí vzniká nikoliv kvůli vlasům, ale při souboji dvou sester o malou Mami. S přibývajícími minutami si má fantazie žádala více a více vlasů, což k mé radosti tvůrci splnili. Vlasy, kam se podíváš. Vlasy proudící z očí, úst, z pod nehtů, z řezných ran...vlasy škrtící, švihající, řezající, sekající. Konec Yamazakiho byl vtipný! Japonskou kinematografii příliš nevyhledávám, zejména tu duchařskou, ale vraždící vlasy se mi líbily moc. ()

Galerie (6)

Související novinky

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

EIGA-SAI 2017: 10. festival japonského filmu

15.02.2017

Pod titulem "Jak se smějí Japonci" představí jubilejní 10. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGA-SAI 2017 snímky nejrůznějších žánrů, jež všechny spojuje pro Japonsko typický vztah k… (více)

Reklama

Reklama