Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je amatérský filmař, který zabíjí náhodné oběti. Vraždu natočí na videopásku, zanese do videopůjčovny a vloží do obalu jiného filmu. Následně čeká, až si někdo jeho film půjčí a sleduje jej k němu domů, aby jej po zhlédnutí také zabil a získal tak nový kus stopáže. Za celý film stihne několik opravdu šťavnatých vražd včetně vraždy kameramana, který mu ze začátku pomáhal. (Kanalizato)

(více)

Recenze (23)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dobrá Myšlenka! Ale to je asi tak všechno... Strašná Amatéřština, a já ji tolerovat Nebudu! Psychopat mi byl určitě sympatický, ale vraždy, zpracování neměli úroven.. Bylo to spíše trapné.. Ke konci.. si Film nedokázal připoutat ani mou Pozornost.. A dělalo mi velké problémy se na film soustředit! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Poslední horor“ je snímkem, který se řadí do celkem omezeného, ale přesto relativně oblíbeného žánru, kdy je možné nahlédnout do mysli vraha, ač fiktivního. Ruční kamera podobným filmům sluší, ale čím víc je jich, tím víc se budou opakovat a přijdou vám stejné. A tenhle film už se pro mě opakuje, nemá v sobě nic navíc, což ho v mých očích prostě automaticky degraduje. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Hľa! Ďalší film, ktorý sa „Stal skoro vo vašom susedstve“. Last Horror Movie je zaujímavý už svojím jednoducho účinným názvom, obsahujúcim dávku sebavedomia a nešetriaci (čiernym) humorom, zároveň taktiež najskôr odkazujúcim na starú snímku z prvej polovice osemdesiatych rokov Last Horror Picture. So slovíčkom „Last“ sa v hororovej oblasti zavŕtanej do témy desu situovaného do bežného sveta bežných ľudí začalo operovať už pri Cravenovom „Poslednom dome naľavo“ (mohutný počet parafráz), ktorý podával výpoveď veľmi autenticky a surovo, takpovediac „bez servítky“ - presne do tejto kategórie, bez nárokov na výraznejší post, spadá aj „Posledný hororový film“.......... Autenticky sa tváriaci pohľad do života vraha, vo forme home videa, pohybujúci sa medzi explicitnými výjavmi násilia rovnako spokojne ako aj medzi jeho myšlienkovými pochodmi, ochotne predanými kamere. Last Horror Movie sa nehanbí za priame čerpanie inšpirácie zo starších snímok bez zábran skúmajúcich svet masových vrahov, napr. Henry: Portrait of serrial Killer, alebo Man Bites Dog (It happened in your neighbuorhood), tiež sa samozrejme dotýka fenoménu „snuffového“ videa, tým pádom sa z veľkej časti zakladá na klišé, ktoré sú mu hlavným inšpiračným zdrojom. Kvalitných klišé, obratne spracovaných – využitých, známych hlavne zo žánrových špičiek. Práca s nimi je dobre premyslená a zručná, nevytvárajú sa preklepy, prehmaty a z nich vyvstávajúce nepodarky, či rovno trápne utknutia sa o vlastné remeslo. Sebestačne sa sunie po tzv. zlatej strednej ceste (v ug pruhu) so zdravou dávkou kontroverznosti a známej provokatívnosti......... Nešetrí sarkazmom rovnako, ako nešetrí čerpaním z belgického Man bites dog. Práve v ňom bola vytvorená schéma rozprávania použitá v Last Horror Movie, štáb zachytávajúci širokospektrálne dni masového vraha, obsahovo obsažnejšie a vizuálne príťažlivejšie, film žije z jeho monológov, postrehov a úvah takisto (a niekedy dôležitejšie), ako z "voľnočasovej činnosti" – vrah je spontánnou cestou objektívne analyzovaný, necenzurovane predstavovaný sám sebou v celom rozsahu. Zhrnuté jednou vetou: Last Horror movie je možné brať ako polotovarový Man bites Dog zo spodnejšej časti regálu.......... Nie úplne podarený, ale vcelku úspešný pokus o paradokumentárny surový hnus, navyše veľmi sympatický – nemá vehementnú potrebu tváriť sa originálne alebo výrazne, jedná sa skôr o úctivý prídavok do beztak preplneného žánru, ktorý má potenciál nesklamať. Na pohnútky vyvolávania nejakej výnimočnej reakcie (či už sklamania, alebo nadšenia) sa nezmáha, netvári sa prehnane vážne a nafučane, v čom mu vitálne dopomáhajú humorné narážky, okrem iného smerované aj na samého seba. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, skvělý koncept, realisticky natočené. Jenom tomu trochu chybělo napětí. Něco, co by diváka nutilo těšit se, jak to dopadne. Ovšem když začaly závěrečné titulky, a k nim nečekaně, po celém filmu bez hudby, zazněla parádní hororová hudba, opravdu jsem se obával, jestli ten hlavní hrdina nenatáčí, jak se na to koukám a nechce, abych se stal jeho dalším respondentem.... ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Včera večer jsem měl tu možnost vidět tenhle horor na cinemaxu s titulkama, což už u mě ubralo jednu hvězdičku a tu druhou hvězdu ubírám za to že to nebylo až zas takový masakr jak jsem si myslel.. jooo bylo tam spoustu vražd na různý způsob, ale čekal jsem od toho víc a ten poslední proslov mě nějak nevystrašil.. cekově film vlastně chtěl sáhnout divákovi do hlavy a ukázat že v každém z nás je trocha toho vraha.. takže takový průměr. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama