Reklama

Reklama

Recenze (6)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film. Originální příběh a postavu Převozníka tahá ke dnu nezajímavé zpracování a nesympatičtí herci. K jednorázovému shlédnutí dobré, víc nečekejte, po týdnu si z něj nebudete pamatovat nic, což je způsobenou i zmatečným koncem (poslední scénou), který si tak nějak neumím vysvětlit. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

˘Kedysi za starých čias vznikla legenda o prievozníkovi. Prevážal mŕtvych na onen svet a odmenou mu bola minca, ktorú nachádzal v ich ústach. Ak chcel niekto oklamať smrť, musel oklamať aj prievozníka. Nikdy však nemohol uniknúť, pretože prievozník každého navždy nemilosrdne prenasledoval.˘ Toľko nám prezradí monológ na začiatku filmu v podaní tichého detského hlasu. Základná kostra príbehu je vlastne celkom jednoduchá. Skupinka mladých pekných ľudí sa vyberie na dobrodružný výlet luxusnou jachtou naprieč oceánom. Ich plavba sa však mení na nie príliš príjemný zážitok v okamihu, keď narazia na záhadného stroskotanca (John Rhys-Davies) a okúsia čepeľ jeho starodávnej dýky. Prezrádzať následný dej by podľa mňa nebolo férové. Vzhľadom na to, že sa takmer celý film odohráva na palube jednej lodi, nebol veľký problém vytvoriť náležitú atmosféru - niet úniku. Pri sledovaní filmu si spomeniete napríklad na Carpenterovu Hmlu a hlavne na snímky, ktoré sa zaoberajú okrem iného aj otázkami prevteľovania... Herci tak dostali veľkú príležitosť zahrať si viacero charakterov a myslím, že až na jednu herečku mi ich výkony nevadili. V tzv. béčkovom filme to vlastne ani nie je dôležité. Veľká škoda, že sa postava prievozníka objaví až na konci filmu. Je síce pekne namaskovaný, ale vzhľadom na predchádzajúci dej pôsobí mierne rušivým dojmom. Čo však považujem za neodpustiteľné, je možno nevedomé vykrádanie Barkerovho Hellraisera. Namiesto Cenobitov tu je prievozník, máme tu tajomného stroskotanca, ktorý chce uniknúť smrti za každú cenu (podobne ako Frank pred Cenobitmi) a namiesto Julie... to sa dozviete až v úplnom závere filmu. Ťažko povedať, či si tejto podobnosti boli vedomí samotní tvorcovia snímky, ktorá môže obstáť tak maximálne ako televízny film. ()

Reklama

Teardown 

všechny recenze uživatele

Všichni dobře víme, že jakmile sedíme na lodce převozníkově, kterému ještě platíme za převoz mincí, tak už není cesty zpět. Je to vlastně stejné jako s peklem. "Co peklo jednou schvátí, to nikdy nenavrátí"...vidte Máchalová:) Pinhead to zná moc dobře a ted se o tom přesvědčuje i chudák převozník. Utekla mu totiž jedna duše, která dělá po světě pěknou neplechu. 3,5* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Převozníka jsem si sehnal totálně omylem, scháněl jsem jiný film a bam mám převozníka. Od filmu jsem nic nečekal ale nakonec to tak hrozné nebylo. Hodně mi připomínal Duch ohně. Jinak se jedné o to že parta mlaďasů najdou na opuštěné lodi jednoho chlapa a ten sebou má dýku a ten kdo je probodnutý dýkou se stane posedlým či co. Film je poměrně zmatenej taky dost ukecanej. Scény mimo podpalubí jsou slušné a atmosférické. Ale i tak není o moc co stát konec je navíc děsně debilní a film je i zbytečně dlouhý ale jak jsem říkal nic jsem nečekal a proto možná až moc "dobré" hodnocení. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak pomotaný film, že vy nevíte kdo je kdo a tak se orientujete podle vytetované osmičky na zádech! Film mne dost zklamal, už žádný horror z Nového Zélandu, brrrrrrrr! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama