Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Andersonovi by už mal konečne niekto povedať, nech sa vykašle na písanie scenárov. Ako režisér to dokáže parádne roztočiť, tento film je toho dôkazom, ale človek si kvôli tej vizuálnej akčnej žranici musí vytrpieť všetok ten stupídny dej. Death Race totiž nie je vedome blbý ako Doomsday, Anderson sa zjavne snaží o niečo viac, ale nejde mu to. Nejde a nejde. Je to škoda, lebo dokonca aj vážne scény, keď Statham dumá nad fotkou svojej dcérky, majú v Andersonovom režijnom podaní niečo do seba. Len tie drísty, tie to všetko posielajú pod fialky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $36,316,032Tržby Celosvetovo $74,908,349Tržby za predaj DVD v USA $21,681,958 //počet predaných kusov 1,036,676║ Paul W.S. Anderson??? Nuž čo sa dalo od tohto béčkara čakať, no nič viac než béčko, presnejšie dosť nezáživné, kde to skoro na každom kroku pripomína Mad Maxa ale dosť nevydareného. Príbeh je tak blbý až to bolí, postavy placaté ako kameň, hlášky nulové, jedine akcia ako tak prejde ale žiadne preborné novinky na tomto poli sa tiež neudejú, proste je to len kopírovanie zaužívaných trendov najväčšieho vykrádača posledného desaťročia. Škoda mohlo to byť aspoň o niečo zábavnejšie, dosť ťažko sa to dopozerávalo. /25%/ ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, příběh je tak "nečekaný", někdy i tupý, že si můžete dát šlofíka a stejně o moc nepřijdete. Teda přijdete. O tu nabušenou akci!! To je něco neuvěřitelného. Paul. W. S. Anderson nám opět předvádí, že akční béčka mu jdou a to hodně dobře. Za normálních okolností bych dal za 4 jako většina ostatních, ALE... Představte si, že vás vše bolí, dva dny jste už pořádně nespali a musíte napsat pololetku z matiky... a potom se pustí tento film. Hned ze začátku mi dal takovou "facku" a upozornil mě, že tohle bude řezba. A jakmile film skončí, tak si uvědomíte, že jste v tak super náladě, že je vám úplně putna, že vás bolí břicho, nebo že nejste vyspaný... Takže za 5 * a to bez debat! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Velká cena Terminal. Místo Schumiho jede Jason, dvojité difusory nahrazuje napalm s rotačním kulometem a lehce úchylná ředitelka věznice je novodobý Bernie Ecclestone. Anderson se zjevně inspiroval nejen Death Race 2000, ale i Shawshankem (příjem vězně, rozhovor Amese a Coache na dvoře, Bratrstvo/Sestřičky, závěrečné setkání atd.) V Rallye smrti ovšem naděje nedává křídla, ale galon benzínu navíc.. Toto poněkud brutálnější dopravní zpravodajství Standy Humla z českých silnic uteče rychle jako olej z prasklé vany a já musím chtě nechtě připustit, že Mohsova stupnice tvrdosti definitivně doznala změny. Od teďka je to: ..Křemen; Topaz; Korund; Diamant; Statham. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jizda, sice je nejdriv nutny preckat pulhodinovej uvod do deje, ale pak zacnou zavody, ktery s drobnejma prestavkama trvaj az do konce filmu. Pribeh je sice jednoduchej, ale jelikoz tady jde hlavne o to zavodeni, tak absolutne staci. A ze je to zavodeni kurevsky vostry, autaky nabouchany jak hovado, ty spestreni s mecem, stitem a lebkou skvelej napad a jedina skoda je, ze tu maj vsichni stejny zbrane, urcite by to bylo zajimavejsi s ruznejma. Samozrejme tu je jedna vyjimka, nejnabusenejsi kamion, jakej sem v zivote videl. Taky je skoda, ze vetsinou auto vybuchne, ale neni videt hezky rozmasirovanej ridic, to se postesti jen obcas. Nicmene je to cely perfektne natoceny a s perfektnima trikama. A to se nezminuju jeste o hercich, Statham tady ma svaly jako jeste nikdy a Ian McShane je ultimatni hlaskar. Na cistejch pet hvezdicek to neni, ale dam je, protoze tahle jizda si je fakt zaslouzi. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 36,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 76 mil. (NIRO)
  • Jason Statham (Jensen Ames) pri bojových scénach nepoužíval žiadne bojové umenie, pretože nechcel, aby sa film priveľmi podobal na snímky zo série Kuriér (od r. 2002). (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama