Reklama

Reklama

Žáby

  • USA Frogs, The
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2002, 4 min

Režie:

Jan Tománek

Jedna žába má hlad, ale neví co s tím dělat a její sousedka žere jednu mouchu za druhou. (Vojtino)

Recenze (62)

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Animace 1/10/// +ta závěrečná pointa, dějově je to lepší než předešlí snímek Svět, hudba není úplně marná -pořád strašně hnusná animace/// Čekal jsem fakt něco špatného a i proto jsem překvapen, že tomu mohu nakonec dát lepší 1*, kdyby byla ještě lepší animace mohlo to mít klidně hvězdičky dvě. Takhle ale pořád zůstává u marného pokusu o animovaný film, který raději neměl vůbec vzniknout. Když něco neumím, tak to nedělám./// Celkem 28%/// ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Na začiatok otázka: Má vlastne zmysel hodnotiť takéto veci? Na tunajšie veľmi nízke hodnotenie som čakal niečo omnoho horšie a vo výsledku som bol ako-tak prekvapený. Iste ten hlavný príbeh je dosť o ničom, nie je ani vtipný (ani vzhľadom na animáciu) a nemá ani len poriadnu pointu. Žabám však veľmi poháma a všetko s časti kompenzuje záverečný záber a do toho priam nehorázne dobre sa hodiaca jedna z najslávnejších Morriconeho skladieb. Kde všade sa maestrova hudba nedostane... ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Na české poměry pěkná animace, ale zcela bez obsahu. Od krátkometrážních filmů očekávám v lepším případě spoustu humoru, dobrou pointu, nebo v tom horším alespoň něco k zamyšlení. Tady chtěl někdo asi ukázat kontrasty mezi druhy mocí, ale těch si všimne asi jen ten, kdo vyhledává smysl filmu, takže pro většinu lidí kromě usměvného závěru bohužel nemá nic k nabídnutí. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Tománek.¬         Co mohu čekati od absolventa oboru "Nová média" jiného než méněcenný projev? Navíc Jan Tománek, takto tvůrce tohoto krátkého animovaného snímku "Žáby", žebrá kde se dá o státní podporu, znamení to všech neschopných, ač pracuje ve vlastní soukromé společnosti inteligentního názvu "Art And Animation Studio". Že je členem Mensy, spolku nadprůměrně inteligentních lidí, je k neuvěření; ale asi prošel o příslovečný chlup a také, inteligence zkoušeného druhu se dá do jisté míry i naučiti.¬                 Heslo "výtvarník Tománek r. 1948" se mi stalo synonymem pro stvůru vystudovavší sice výtvarné školy, ale vlastního umění neschopnou. Jak už tady někdo psal, i nejhorší obdobné snímečky od fy Pixar měly alespoň zdání, alespoň patinu umleckého ztvárnění a nějaké myšlenky, byť třebas slaboduché. Tedy, tady je také přítomna myšlenka, abych byl spravedlivým a pozorným divákem. Beznápaditě vytvořený hmyz, žáby zjevu mezi rostlinami a hrochy vydávající místo kvákání podivné martické zvuky, chlemstající okololétající hmyz; pak, se změnou hudebního podbarvení (vypůjčeného z filmu Tenkrát na Západě — och, opět, jak inteligentní) objeví se štíhlé, dlouhé ptačí nohy: další predátor ale na scaenu už nevešel, bylť konec filmu. ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl Žáby, potažmo Svět zařadit na nějakou stupnici seřazenou vzestupně podle toho, jak moc lituji zhlédnutí daného filmu, respektive seriálu, pak by byly Žáby a Svět na samém vrcholu stupnice. Oba snímky nejen že jsou špatné, ale jsou čiré zlo, při jejichž sledování jsem měl pocit, že je musel vytvářet nějaký duševně nemocný člověk. Vážně. U nich se ani nedá smát tomu, jak strašně moc jsou špatné, protože nevěřím tomu, že je pan Tománek mohl se smrtelnou vážností a při střízlivém stavu vypustit do světa. Fakt, že je 3D animace neskutečně hnusná, je oproti vnitřnímu obsahu snímků (a hlavně jejich sdělení!) téměř zanedbatelnost. Pokud budu mít tedy někdy tu nešťastnou příležitost zhlédnout Tománkův Kozí příběh, pak jedině v silně podnapilém stavu, případně za střízliva se zbrojním pasem. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek vyhrál hlavní cenu na festivalu v Barceloně. (zigot7)

Reklama

Reklama