Reklama

Reklama

Kokosy v pralese

  • USA The Air Up There (více)

Obsahy(1)

Jimmy Dolan býval hvězdou vysokoškolského basketbalového týmu, jeho nadějnou budoucnost však předčasně ukončilo zranění kolene. Nyní je asistentem trenéra jednoho z předních amerických týmů. Právě se svým kolegou přijímá vyhlédnutou posilu týmu, nafoukaného mladého hráče Buddyho Wilsona. Jimmy se s ním pohádá a porazí ho v improvizovaném utkání. Ze smlouvy tak sejde, což Jimmymu vyčítá nejen vedení klubu, ale také trenér. Nedlouho poté Jimmy náhodou na videozáznamu z jedné africké školy zahlédne talentovaného mladíka a rozhodne se ho získat pro univerzitní tým. Proti vůli nadřízených se vydává na dlouhou cestu do Afriky, aby vyhledal nadaného černocha. Saleh, jak se vytáhlý mladík jmenuje, je synem náčelníka kmene, který žije v polodivokých podmínkách a o Spojených státech, natož o profesionálním basketbalu, nemá ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemná sportovní komedie, u které stačí mít mozek puštěný v úsporném režimu a v klidu si prožít veškerá známá schémata žánru, pár pěkných vtipů, exotické prostředí a sympatické postavy. Poněkud mi sice uniká český překlad, když v celém filmu není jediný prales a pochybuju, že v Keni bují kokosový průmysl... Ačkoli basketbal jako sport nemám rád, v tomhle výletním provedení celkem baví. Odmyslím-li si nutné hlubokomyslné řeči a závěr přitažený za vlasy, vychází mi z toho slušná zábavička. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z africké buše do NBA je stejně tak nemyslitelné jako z jamajského tartanu do ledového koryto. Zatímco příběh jamajských bobistů byl založen na pravdě, tak tohle je prostý výplod lidské fantazie ušitý rychlou jehlou. I proto to tak dopadlo. Do zábavné komedie to má hodně daleko. Naopak Kokosy v pralese se vyznačují úmornými nudnými pasážemi bez něčeho, co by diváka pobavilo. [3400. hodnocení, 77. komentář, 50%] ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

No, Cool Runnings a The Air Up There mají společného i původního distributora - Buena Vista Pictures. Jinak Cool Runnings (neboli česky Kokosy na sněhu) natočilo studio Walta Disneyho (i přesto, že tam byly asi 2 sprosté vtípky) a měl základ v reálu, ze zimní olympiády roku 1988. Oproti tomu The Air Up There sice bylo natočeno studiem Hollywood Pictures, které Disneyho společnost vlastní, a třemi dalšími (netuším, na čem přesně pracovali, ale vážně?), ale už pohledem do kamery je ten film diametrálně odlišný, co se týče postav, námětu i osvětlení. Snad to stačí pro vysvětlení, proč tento film na jamajské bobaře nenavazuje. Je to však typické klišé sportovních rodinných komedií s atraktivním prostředím, ale už tehdy mi bylo pomalu lhostejno, co se děje na obrazovce. Ne kvůli vtipům, ale ubíjející délce, i když není nic extra. Navíc název od českého distributora je špatný i jako tahák na peníze. Kdo má nějaký vztah k basketbalu a nevadí mu americká klišé spojená s označením "rodinný", si asi film užije víc, o tom žádná. Ale to zrovna není můj případ. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Tohle není ZOO, tohle je Afrika." Dávno zapomenutá sportovní komedie bez výraznějšího vtipu. Bacon na balancuje na hranici trapnosti. Kromě exotiky hýří snímek těžkou nudou k uzívání. Tohle nemá s Kokosy na sněhu nic společného, jen tupý překlad českého distributora!  4/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pozor! Nemyslete si, že je to pokračování skvělého filmu Cool runnings! Tyto filmy nemají vůbec nic společného..teda až na ten velmi podobný český název..aby ne, když tenhle snímek vyšel hned rok poté..pro českého distributora to byla jasná volba! Ovšem, co se týče kvality, jako pokračování se chová..ani zdaleka nedosahuje vtipnosti "jedničky" a nebýt Kevina Bacona..nevím, nevím.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Když trenér Jimmy Dolan vypráví o univerzitním basketbalu, zmíní se o konkrétní herní situaci ve čtvrté čtvrtině zápasu. Univerzitní basketbal v USA se však hraje na dvě poloviny. (D3VIL)

Reklama

Reklama