Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmiletý Willie Morris, který žije s rodiči v Yazoo v jižanském státě Mississippi, je plachý chlapec, který si raději čte, než by sportoval. Má potíže s hledáním kamarádů a raději tráví čas sám než s ostatními dětmi, které se mu často posmívají, že je slaboch a zbabělec. Jediným jeho skutečným přítelem je Dink Jenkins ze sousedství, který je pro jedináčka Willieho skoro jako starší bratr. Když je Dink v létě 1942 povolán do armády a odvelen do zámoří, kde zuří 2. světová válka, donutí Willieho matka Ellen svého drsného manžela Jacka, aby chlapci povolil štěně, které dostane jméno Skip. Chytrý a hravý pes dostane brzy malého majitele do řady nečekaných dobrodružství, z nichž to největší prožije při střetu s pašeráky alkoholu. Důsledky na sebe nenechají dlouho čekat a Willie nejenže začne díky čtyřnohému příteli a společně prožitým chvílím pomalu získávat tolik potřebné sebevědomí, ale také pozornost ostatních kluků v městečku. Když ho místní rváč vyzve, aby ukázal svou odvahu a strávil noc na strašidelném hřbitově, dokáže to díky Skipovi a získá si tak uznání ostatních. Navíc zaujme nejkrásnější dívku ve škole, půvabnou Rivers Applewhite. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (52)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů od kterých původně nečekáte vůbec nic, o to víc jste nakonec mile překvapeni. Krásná a sentimentální vzpomínka na dětství, v níž se určitě mnoho z nás najde. Příjemná retro atmosféra ameriky v období 2. sv. války, dobří herci a působivá hudba... ale především po hooodně dlouhé době upřímný a krásně nostalgický film, který mě dojal k slzám! ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Škoda výběru zlé karty v podobě hlavní dětské role Frakieho Munize. Obdivuji jakoukoliv odlišnost, ale on už má od přírody takový přitroublý výraz v tváři a když přitom ještě neustále dělal různé úšklebky, tak mě to jako diváka otravuje. Nebyl mi vůbec sympatický, a pak udeřil psa, tak tomu k závěru filmu vůbec nepomohlo. Jinak mě ten konec dojal. Bylo to krásné zakončení, probrečela jsem ho, protože vím, jaké to je denně myslet na psího přítele, který už je jen v mých vzpomínkách. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Rodinná podívaná namýchaná ve správném poměru s vtipem, napětím i smutkem. Děj je vhodně zasazený do Ameriky v průběhu 2. Světové války, se slušnou výpravou i hudbou, o přirozeně kvalitních představitelech ani nemluvě. Občas má sice scénář tendence směřovat k patosu, ale vždy to nějak rozdýchá a ve výsledku je to velmi přijemný odpočinkový film. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl několikrát a nikdy jsem se neubránil slzám. Spolu se Zelenou mílí to jsou jediné dva filmy, kterým se to podařilo. Nejsilnější byl snímek v době, kdy byl můj nejmilejší pes v životě již hodně starý a představoval jsem si, že je to on místo Skipa. Já vim, je to trochu sobecké, ale i tím si film vysloužil čtyři hvězdičky. Obsahově to možná není příliš světoborné, ale dojemnější film aby člověk pohledal. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film je vážnejší, i když stále milý a veselý. Plachý chlapec, který si raději čte, než aby lítal venku po hřišti s míčem. Ostatní chlapci ze ho terorizují a dělají si z něj otloukánka. Všechno se změní, když dostane k narozeninám pejska. Najde tak ztracené sebevědomí a kamarády. Srdceryvný proslov na konci filmu mi do dneška leží v srdci a kdykoliv ho slyším, neubráním se slzičce. Takže pokud milujete srdcervoucí filmy o zvířatech a lidech, přátelství mezi nimi a jste tak trochu masochisti a rádi si trháte srdce těmito momenty, tak je Skip přesně pro vás. Navíc i hudba je opravdu krásná. Zasloužil by si červené hodnocení. - "That wasn't totally true. For he really lay buried in my heart." ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Děj filmu se odehrává ve městě Yazoo v Mississippi. Obyvatelé Yazoo měli možnost zakoupit si speciální „Můj pes Skip“ košile. (Lajty)
  • Dink (Luke Wilson) říká, že Willieho (Frankie Muniz) otec dostal Purpurové srdce ve španělské občanské válce, kde ovšem žádný voják z USA nebyl. Bojovali zde pouze dobrovolníci, a proto jeho otec nemohl toto ocenění dostat. (Lajty)

Reklama

Reklama