Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (543)

Bart 

všechny recenze uživatele

Jako horor slušné, ale v celkovém kontextu rychle zapomenutelné dílo. A to i přes slušný hororový výkon hlavní představitelky a největšího taháku celého filmu. !!!SPOILER!!! Neurčité a otevřené konce mi u filmů obvykle nevadí, ale dívat se skoro hodinu a půl na to, jak tři lidi nejdřív psychicky terorizují jiné dva lidi, aby je potom zavraždili a já se ani nedozvěděl kdo to byl a proč to dělal, to je i na mě moc. !!!SPOILER!!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji myšlenku natočit pro změnu horor, v němž lidem nejde po krku nadpřirozená pakáž, ale obyčejní smrtelníci. Spolu s postavou Liv Tyler bylo tohle ovšem to jediné, co mě na Nich (či jak Je mám skloňovat) nakonec zaujalo. Film byl totiž nudný, nebál jsem se při něm, ačkoliv se u hororů bojím rád a často, mám-li důvod, a jediné, k čemu mě příběh nutil, bylo žasnout nad nablblostí scénáristů. Jeden příklad idiotského chování postav za všechny - mnou volně parafrázovaný myšlenkový pochod hlavního hrdiny: "Jé, hele zlato, někdo se nám snaží prosekat sekerou skrze vchodové dveře. Tak já do nich zevnitř střelím brokovnicí. Co na tom, že do dveří udělám díru jako do stodoly. Třeba se ten moula lekne a poběží sekat zase chvíli k sousedům." Jak říkám - ztráta hodiny a půl (na to, jak je film krátký, byl ještě pořád dost dlouhý), během níž jsem akorát dostal chuť podívat se na Peckinpahovy ne-pře-ko-na-tel-né Strašáky.___P.S. "Postavou Liv Tyler" opravdu nemyslím její roli.___P.P.S. Skutečnou hrůzu mi nahnala snad jen jedna otřesná country píseň hrající z gramofonu. Brrrr, bude se mi o ní zdát, vím to. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Typický americký dům. Velká prosklená okna s posuvnými dvěřmi bez zámku. Na dveřích zámek je, ale rozbitý. Takže z celkem slušné pevnosti (kdyby fungovalo to, co má) se stává najednou domeček pro panenky s mladým vystrašeným párem na hraní :-) Nasadit masky a jde se zlobit :-) Tento film má dost slušnou atmosféru vytvořenou z neznáma a jeho největším kladem jsou dva hlavní aktéři. ()

petero 

všechny recenze uživatele

THE STRANGERS rozhodne nie je film ktorý by niečím prekvapil, nemá žiadnu pointu, naviac v rukách začínajúceho filmára z toho mohol vzniknúť nazáživný videoprodukt na ktorý by človek najradšej zabudol. No našťastie opak je pravdou, film sa podaril, napätie funguje a za ten chladný záver podávajúci nevyriešený prípad svojim pohľadom a nehrajúcim sa na niečo viac, dávam kľudne o hviezdičku viac. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi koncept atmosferického hororu o málo postavách na malém prostoru, který Strangers docela dobře naplňují. Velice rozumná stopáž se postará o rychlý nájezd bez větších složitostí. Co mi na filmu nesedí je občas nelogické a/nebo iritující chování hlavních hrdinů. Dle mého měl film těžit ze střetu racionálně se chovajících obětí, které dělají všechno proto, aby se zachránily a iracionálních vrahů, kteří tyranizují a masakrují prostě proto, že můžou... Tuhle myšlenku film samozřejmě obsahuje, jenže nebyla dotažena k dokonalosti. 7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Kirsten si poraní ruku a James ji obváže vlastní kravatou, tu však v několika dalších scénách má opět na sobě. (salamandrr)
  • Natáčení začalo 10. října 2006 a skončilo v roce 2007, natáčelo se v Jižní Karolíně (USA). (Varan)
  • Film byl natočen výhradně ruční kamerou. Téměř každý záběr vyžadoval kameru v pohybu. (Chatterer)

Reklama

Reklama