Reklama

Reklama

Oni

Trailer 3

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (544)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Snaha debutujúceho režiséra Bertina oživiť v poslednej dobe stagnujúci hororový žáner návratom ku koreňom je síce sympatická a nie zriedka je jeho samoúčelné strašenie aj naozaj pôsobivé ale na to aby zaslúžil skutočné uznanie, bohužiaľ zlyháva v zbytočnostiach. Nevadí mi, ak sú záporáci vždy o krok vpred ale tie "nadprirodzené schopnosti" si skutočne mohli odpustiť, alebo aspoň schovať do Heroes. Filmu, ktorý sa snaží tváriť ako "inspired by true events" to iba zbytočne podkopáva nohy, ešte viac ako absencia akejkoľvek pointy. Napriek tomu na debut vôbec nie zlé a palec hore pre prípadné ďalšie Bertinove filmy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mrazilo mě pořádně, celou dobu jsem měl hodně nepříjemný pocit, přespávání na chatě už nikdy nebude stejné. Příběh sice dle skutečných událostí není (i když se divákovi snaží tvrdit pravý opak), a není ani bůh ví jak originální, dokázal mě však přikovat do křesla a nepustit. Hlavní dvojka je sympatický páreček - žádná superštíhlá kostička s frajírkovským modelem - který celou dobu působí uvěřitelně a hlavně se nechová jako banda retardů (narozdíl od hororové konkurence). Atmosféra zde graduje pomaloučku, při prvním zaklepání na dveře jsem byl ještě v klidu, jak se však na scéně poprvé objevil chlapík s maskou, i když jen v pozadí a ve stínu, krve by se ve mně nedořezal. Ke konci se pochopitelně vše zrychluje a na samotném konci už se nehraje na atmosféru, nýbrž na pocit šoku, kdy chladnokrevné obrazy střídaly pohledy na lhostejné chování záporáků a zoufalé a pro mě velmi nepříjemné (hlavně po sluchové stránce) prostřihy na ústřední dvojici. Já byl spokojen a i přes pár nesmyslů k pousmání hodnotím vysoko. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela napínavá a tajemná podívaná, na tu druhou zase film s několika nelogickými momenty a divným chováním postav. Maskovaní sice vypadají tajemně a když odněkud neslyšně a pomalu vykráčí, tak by se atmosféra dala krájet, ale chovají se tak trochu nadpřirozeně, což se závěrečným rozuzlením působí divně. A jejich motiv je taky zajímavý, že? Tenhle film může každému sednout úplně odlišně, jeden si bude stěžovat, že to je nuda a nic se tam neděje a na konci si řekne WTF, druhý bude při sledování napnutý jak struna a neodtrhne oči od obrazovky. U mě je to zhruba zlatá střední cesta mezi těmito dvěma postoji, takže dávám pěkné 3 hvězdičky. 55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Na první pohled se může jednat o velmi jednoduchý horor o tom, jak se může jedna noc na chalupě stát bojem o přežití. Jenže v jednoduchosti je někdy síla a právě to je příklad tohoto snímku. Zde totiž nejde o nějaké samoúčelné masakry a ukazování různých tělních tekutin, jak jsme v posledních letech u amerických hororů zvyklí. Zde jde hlavně o budování strachu a napětí a opravdu to funguje. Vrahové totiž nejsou žádní tupci, kteří celou dobu pronásledují se sekerou v ruce oběti po baráku a postupně jich na obou stranách ubývá. Tihle vrahouni jdou na to pomalu. Bouchají do dveří a oken, nechávají nápisy na oknech a občas se zjeví nepozorovaně za věčně vykulenou Liv Tyler. A opravdu ta atmosféra většinu času skvěle funguje a u pár scén mi naskakovala husí kůže. A finále mi taky udělalo radost. Pro ty co mají všech těch nechutných Hostelů a Sawů plné zuby a chtěli by konečně něco atmosféričtějšího, nelze než doporučit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $52,597,610Tržby Celosvetovo $82,391,145Tržby za predaj DVD v USA $16,028,669 //počet predaných kusov 902,157║ Film čudák, no ako žiadny dej, prázdne postavy, budovanie napätia nulové,... o čo tam ako išlo? /20%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)
  • Scénář filmu se původně nazýval "The Faces", tedy "Tváře." (Valsadora)
  • Původně měl být film vypuštěn do kin v létě roku 2007. Po dvou odloženích měl premiéru 30. května 2008. (Chatterer)

Reklama

Reklama