Reklama

Reklama

Oni

Trailer 4

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (544)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji myšlenku natočit pro změnu horor, v němž lidem nejde po krku nadpřirozená pakáž, ale obyčejní smrtelníci. Spolu s postavou Liv Tyler bylo tohle ovšem to jediné, co mě na Nich (či jak Je mám skloňovat) nakonec zaujalo. Film byl totiž nudný, nebál jsem se při něm, ačkoliv se u hororů bojím rád a často, mám-li důvod, a jediné, k čemu mě příběh nutil, bylo žasnout nad nablblostí scénáristů. Jeden příklad idiotského chování postav za všechny - mnou volně parafrázovaný myšlenkový pochod hlavního hrdiny: "Jé, hele zlato, někdo se nám snaží prosekat sekerou skrze vchodové dveře. Tak já do nich zevnitř střelím brokovnicí. Co na tom, že do dveří udělám díru jako do stodoly. Třeba se ten moula lekne a poběží sekat zase chvíli k sousedům." Jak říkám - ztráta hodiny a půl (na to, jak je film krátký, byl ještě pořád dost dlouhý), během níž jsem akorát dostal chuť podívat se na Peckinpahovy ne-pře-ko-na-tel-né Strašáky.___P.S. "Postavou Liv Tyler" opravdu nemyslím její roli.___P.P.S. Skutečnou hrůzu mi nahnala snad jen jedna otřesná country píseň hrající z gramofonu. Brrrr, bude se mi o ní zdát, vím to. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po stránce hororové bez sebemenšího problému, tak samo z hlediska atmosféry, která je pořádně hustá, stupňuje napětí, takže se nedivte když se občas leknete nebo ucítíte pocit nejistoty z dalšího dění. Hudba je taky povedená, stejně jako dobře zvolené a odehrané herecké výkony, žádné béčkové herce nečekejte. Trio vražedníku je dostatečně hrůzu nahánějící, stejně jako jejich jednoduché masky. První polovina se mi líbila více, ale ani u té druhé jsem se nenudil. Můžu jen doporučit. 8/10* ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela napínavá a tajemná podívaná, na tu druhou zase film s několika nelogickými momenty a divným chováním postav. Maskovaní sice vypadají tajemně a když odněkud neslyšně a pomalu vykráčí, tak by se atmosféra dala krájet, ale chovají se tak trochu nadpřirozeně, což se závěrečným rozuzlením působí divně. A jejich motiv je taky zajímavý, že? Tenhle film může každému sednout úplně odlišně, jeden si bude stěžovat, že to je nuda a nic se tam neděje a na konci si řekne WTF, druhý bude při sledování napnutý jak struna a neodtrhne oči od obrazovky. U mě je to zhruba zlatá střední cesta mezi těmito dvěma postoji, takže dávám pěkné 3 hvězdičky. 55% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

V celém filmu není skoro žádné násilí (berte mě trošku s nadsázkou). Ano je to tak. Pokud srovnám Strangers s moderní produkcí USA, VB a Francie, tedy zemí co udávají krok současnému mainstreamovému hororu, tak je právě tento film skoro procházka rozkvetlou zahradou v porovnání s nimi. Strangers děsí obrovským psychickým náporem na ústřední dvojici přepadených, kteří neví většinu filmu která bije a když už něco vidí, tak pouze jakési maskované přízraky. A Liv Tyler by mohla být z fleku novou vřískající královnou. Určitě na to má. ---- pozn. není pravda že úvodní scéna odhalí jak vše nakonec dopadne ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Proč nám to děláte?“ - „Protože jste doma.“ No ano, kdyby se v noci procházeli po venku a nebo spali pod širákem, nic z toho by se nestalo. Tak je to jednoduché.. Domácí invaze má v americké historii bohatou tradici (vzpomeňte na Clutterovy z Kansasu či návštěvu u Polanských) a kinematografie na ni myslí už od Griffithovy The Lonely Villa (1909), takže v rámci tohoto subžánru je z čeho vybírat a já mohu s klidným svědomím prohlásit, že The Strangers patří k jeho šedivému dnu. Scénář měl maximálně osm stránek (z toho jedna byla storyboard Liv Tyler ve vaně), nějaká tenze prakticky neexistuje, všechny postavy se chovají nesmyslně (hodným jde o život, ale musí se rozdělit, zlí používají taktiku „jsem za tebou, ty o mně nevíš a pak zase zmiznu“), kamera je připoutaná k neposedné Sově, při trapných lekačkách někdo v masce nebo se spodkama přetaženýma přes hlavu udělá za oknem baf a celé to působí jako zaseknutá gramofonová deska. Bertino je svým způsobem kouzelník, protože z hodiny a čtvrt dokázal udělat věčnost.. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Scénář filmu se původně nazýval "The Faces", tedy "Tváře." (Valsadora)
  • Bryan Bertino se inspiroval zážitkem z dětství, když byl sám doma a strašila ho parta zlodějů. (Dines)

Reklama

Reklama