Reklama

Reklama

Oni

Trailer 4

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (544)

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi koncept atmosferického hororu o málo postavách na malém prostoru, který Strangers docela dobře naplňují. Velice rozumná stopáž se postará o rychlý nájezd bez větších složitostí. Co mi na filmu nesedí je občas nelogické a/nebo iritující chování hlavních hrdinů. Dle mého měl film těžit ze střetu racionálně se chovajících obětí, které dělají všechno proto, aby se zachránily a iracionálních vrahů, kteří tyranizují a masakrují prostě proto, že můžou... Tuhle myšlenku film samozřejmě obsahuje, jenže nebyla dotažena k dokonalosti. 7/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezky “mansonovská” home invasion a pořádná napínačka, přičemž to napětí moc nefunguje :) Hlavní postavy by bylo fajn lépe poznat a mít zájem o jejich osud, trojice maskovaných killerů zase strádá na děsivosti. Když se vám někdo vyloženě snaží brnkat na nervy, ale přitom je to poloviční nuda... I tak bod za Liv - mega půvabná. ()

Reklama

Bart 

všechny recenze uživatele

Jako horor slušné, ale v celkovém kontextu rychle zapomenutelné dílo. A to i přes slušný hororový výkon hlavní představitelky a největšího taháku celého filmu. !!!SPOILER!!! Neurčité a otevřené konce mi u filmů obvykle nevadí, ale dívat se skoro hodinu a půl na to, jak tři lidi nejdřív psychicky terorizují jiné dva lidi, aby je potom zavraždili a já se ani nedozvěděl kdo to byl a proč to dělal, to je i na mě moc. !!!SPOILER!!! ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po stránce hororové bez sebemenšího problému, tak samo z hlediska atmosféry, která je pořádně hustá, stupňuje napětí, takže se nedivte když se občas leknete nebo ucítíte pocit nejistoty z dalšího dění. Hudba je taky povedená, stejně jako dobře zvolené a odehrané herecké výkony, žádné béčkové herce nečekejte. Trio vražedníku je dostatečně hrůzu nahánějící, stejně jako jejich jednoduché masky. První polovina se mi líbila více, ale ani u té druhé jsem se nenudil. Můžu jen doporučit. 8/10* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, ale přesto zatraceně působivý hororový závan z končin, odkud to nikdo nečekal. Speedman je poprvé v kariéře snesitelný, Liv překvapivě nešeptá tolik jako ve všech ostatních filmech a skupinka vrahounů je za každých okolností chladnokrevná a vychcaně vypočítavá. Atmosféra graduje a já si říkám proč ne. Pořádný horor mi už drahnou dobu chyběl a tenhle mrazivý pokus mi sednul jako "svíčková se šesti". ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)
  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. května 2008 v Rusku. (Varan)

Reklama

Reklama