Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (544)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby film pokračoval v duchu první půl hodiny, kdy je Liv Tyler sama v domě a někdo ji neustále bouchá do dveří, tak se jedná asi o největší psycho film všech dob. (No uznejte sami, být v noci sami v domě, který je nahony vzdálen civilizaci). Jenže poté jde úroveň filmu přece jen dolů. Pomalu se vytrácí to co bylo tajemné a napínavé až k prasknutí. Poté už člověk čeká normální řezničinu, a to už zkrátka není to pravé ořechové. Liv Tyler skvělá. Scott Speedman jen tak do počtu, prakticky navíc. A to doslova. Postavil bych to celé na Liv Tylerové a na atmosféře strachu, ukrouhnul bych 10 minut. Přesto se nejedná o špatný horůrek. 55% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Slamenná atrakcia a z poza rohu vystupujúcich bubákov som mal si rovnaký strach, ako v strašidelnom dome na vozíku. Aj cez ideálne podmienky na sledovanie hororu a vyspoilerovaný záver som sa dokázal úvodom na krizový párik namotať. Žiaľ expozícia naberala nechutné minúty, napätie vystriedala rezignovaná apatia a jediné čo ma hrialo u srdca bola znalosť stopáže. Ak ešte si niekedy na Strangers spomeniem, tak ako učebicový error gradácie napätia. 40% ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ sklamanie roku. Tak som sa na The Strangers tešil a tak ma sklamal. Áno film staval hlavne na atmosféru, ale i tú sa nejako nedarilo poriadne gradovať a samozrejme v závere vygradovať. Viacej ma film nudil než bavil a to som si myslel, že to bude jeden z najlepších hororov roku. Po tak vydarenom trailery som nečakal to čo som dostal. To, že boli všetky dobré scény v trailery neriešim, ale vo filme proste pôsobili sucho. Vôbec neboli dobre podané, vôbec to nemalo štavu... skrátka rejžo by mal na sebe ešte popracovať. Námet to je fajn, ale treba ho vedieť dobre podať, aby aj z jednoduchého deju bola poriadna hororová pecka(vid film À l'intérieur). Snaha o amtosféru bola, ale samotná atmosféra nemala kedy poriadne gradovať, gore scény skoro žiadne a o konci filmu pomlčím. Pevne verím, že sa ešte dočkám Unratd verzie, pretože takto to je len za 60%. Ani Unreted verzia to nezachránila :( ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Bryan Bertino | Hudba: Tomandandy | Produkcia: Nathan Kahane, Doug Davison, Roy Lee | Distribúcia: Rogue Pictures | Štúdio: | Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 82,344,798 $ | Nebyť Liv v obsadení, k tomuto kusu by som sa bol určite nedostal. Neľutujem však, že som to videl. Celkom slušná atmosféra, avšak: musel som sa šialene sústrediť nato, aby som sa bál, ináč by to so mnou ani nepohlo :D - a to je zle... Ps: Veľmi podobná konštrukcia, ako u Paranormal Activity. Akurát tam tá gradácia fungovala viac. Pps: Ďaľší príklad toho, že horor môžete natočíť aj u Vás doma v pivnici s najatým bezďákom s papierovým sáčkom z albertu na hlave ;) ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Spíše tak 3,5 hvězdičky. Strangers je zkrátka klasický, lehce předvídatelný horor, který Vás dokáže vtáhnout děje. A to hlavně díky hereckým výkonům a slušným scénářem. Jakmile ho ale dokoukáte do hodiny na něj zapomenete. I tak lze ale horor doporučit. Svoji úlohu zaujmout velmi dobře splní. Pokud se ale v současnosti rozhodujete jestli jít do kina na Cizince nebo Sirotčinec. S klidnou hlavou vám doporučuji Sirotčinec, který je v provonání s tímto filmem o třídu lepší. 70% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Film je volně založen na vraždách, které se staly v roce 1981 v Severní Kalifornii. (Chatterer)
  • Natáčení začalo 10. října 2006 a skončilo v roce 2007, natáčelo se v Jižní Karolíně (USA). (Varan)
  • Bryan Bertino se inspiroval zážitkem z dětství, když byl sám doma a strašila ho parta zlodějů. (Dines)

Reklama

Reklama