Reklama

Reklama

Oni

Trailer 4

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (544)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekala, že by se mi mohli "Oni" takhle líbit, ale stalo se. Hlavním důvodem je mrazivá psycho-atmosféra, která funguje naprosto famózně, a to především ve scénách, kdy je Liv v domě sama. K tomu nejde dodat nic jiného než wow, wow a zase wow, protože tady jsem si skutečně pořádnou chvíli říkala "Ty vole, já se fakt bojím!!!". A jelikož se mi to už pěknou dobu nestalo (dnešním horrorům totiž tahle nejdůležitější složka chybí), nezbývá mi nic jiného, než udělit čtyři hvězdy. I když slabé, protože rozuzlení mi ke zbytku filmu spíše nesedlo než sedlo... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pochutnáte si na nanuku Funny Games USA a v ruke vám otane drievko The Strangers. Recyklácia omletých klišé, nerozvinutý dej s nulovým vyústením, kľúčové kolapsy v logike a pravdepodobnosti. Bryan Bertino ani nevie, čo znamená záber na sviečku s nakloneným plameňom. Scenáristicky i režijne bezhodnotná, rýchlo zabudnuteľná vec, šikovne predaná lákavým trailerom a hviezdnym obsadením. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji myšlenku natočit pro změnu horor, v němž lidem nejde po krku nadpřirozená pakáž, ale obyčejní smrtelníci. Spolu s postavou Liv Tyler bylo tohle ovšem to jediné, co mě na Nich (či jak Je mám skloňovat) nakonec zaujalo. Film byl totiž nudný, nebál jsem se při něm, ačkoliv se u hororů bojím rád a často, mám-li důvod, a jediné, k čemu mě příběh nutil, bylo žasnout nad nablblostí scénáristů. Jeden příklad idiotského chování postav za všechny - mnou volně parafrázovaný myšlenkový pochod hlavního hrdiny: "Jé, hele zlato, někdo se nám snaží prosekat sekerou skrze vchodové dveře. Tak já do nich zevnitř střelím brokovnicí. Co na tom, že do dveří udělám díru jako do stodoly. Třeba se ten moula lekne a poběží sekat zase chvíli k sousedům." Jak říkám - ztráta hodiny a půl (na to, jak je film krátký, byl ještě pořád dost dlouhý), během níž jsem akorát dostal chuť podívat se na Peckinpahovy ne-pře-ko-na-tel-né Strašáky.___P.S. "Postavou Liv Tyler" opravdu nemyslím její roli.___P.P.S. Skutečnou hrůzu mi nahnala snad jen jedna otřesná country píseň hrající z gramofonu. Brrrr, bude se mi o ní zdát, vím to. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Relativně sympatická hodinka a půl teroru, která na plnou hubu inspiraci francouzským Ils zřejmě nepřizná, ale body jí za to ubírat nebudu. Připravuje se o ně totiž (zbytečně) sama. Slibně načrtnutá zápletka totiž ztrácí dech ještě před polovinou, aby pak dojela na mizerný setrvačník dávno omletých klišé, což následně korunuje závěr, který je velkou oslavou korektnosti. Bohužel to přebíjí i dobře nastíněný vztah hlavních hrdinů, který režisér zmákne pomocí několika záběrů, a zdařilý náběh do ‚akce‘, kdy vám z toho bušení na dveře docela zatrne… škoda, tady nakonec ani půlnoční projekce s notebookem v posteli nepomohla. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ sklamanie roku. Tak som sa na The Strangers tešil a tak ma sklamal. Áno film staval hlavne na atmosféru, ale i tú sa nejako nedarilo poriadne gradovať a samozrejme v závere vygradovať. Viacej ma film nudil než bavil a to som si myslel, že to bude jeden z najlepších hororov roku. Po tak vydarenom trailery som nečakal to čo som dostal. To, že boli všetky dobré scény v trailery neriešim, ale vo filme proste pôsobili sucho. Vôbec neboli dobre podané, vôbec to nemalo štavu... skrátka rejžo by mal na sebe ešte popracovať. Námet to je fajn, ale treba ho vedieť dobre podať, aby aj z jednoduchého deju bola poriadna hororová pecka(vid film À l'intérieur). Snaha o amtosféru bola, ale samotná atmosféra nemala kedy poriadne gradovať, gore scény skoro žiadne a o konci filmu pomlčím. Pevne verím, že sa ešte dočkám Unratd verzie, pretože takto to je len za 60%. Ani Unreted verzia to nezachránila :( ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)
  • Bryan Bertino se inspiroval zážitkem z dětství, když byl sám doma a strašila ho parta zlodějů. (Dines)
  • Bryan Bertino dříve pracoval jako osvětlovač na nízkorozpočtových snímcích a reklamách. (Dines)

Reklama

Reklama