Reklama

Reklama

Oni

Trailer 2

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (544)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mrazilo mě pořádně, celou dobu jsem měl hodně nepříjemný pocit, přespávání na chatě už nikdy nebude stejné. Příběh sice dle skutečných událostí není (i když se divákovi snaží tvrdit pravý opak), a není ani bůh ví jak originální, dokázal mě však přikovat do křesla a nepustit. Hlavní dvojka je sympatický páreček - žádná superštíhlá kostička s frajírkovským modelem - který celou dobu působí uvěřitelně a hlavně se nechová jako banda retardů (narozdíl od hororové konkurence). Atmosféra zde graduje pomaloučku, při prvním zaklepání na dveře jsem byl ještě v klidu, jak se však na scéně poprvé objevil chlapík s maskou, i když jen v pozadí a ve stínu, krve by se ve mně nedořezal. Ke konci se pochopitelně vše zrychluje a na samotném konci už se nehraje na atmosféru, nýbrž na pocit šoku, kdy chladnokrevné obrazy střídaly pohledy na lhostejné chování záporáků a zoufalé a pro mě velmi nepříjemné (hlavně po sluchové stránce) prostřihy na ústřední dvojici. Já byl spokojen a i přes pár nesmyslů k pousmání hodnotím vysoko. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších hororových kousků, na který jsem se díky Tylerce a traileru hodně těšil. Trošku mě zaskočilo pomalé tempo filmu, ale ono tam toho vlastně ani víc natřískat nešlo, navíc má film příjemnou stopáž, takže jsem se s tím bez problémů smířil. Snímek má gradaci, sic pomalou, kvalitní herecké výkony, fikaný záporáky, co se mně hodně líbílo, bylo ozvučení. Závěr je nepříjemný nicméně ne šokující, tudíž zde šlo možná malinko přidat. I tak 90% a plný počet. Málem bych zapomněl, kdo by sháněl něco podobného, nechť zvolí francouzsko-rumunské Ils. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby film pokračoval v duchu první půl hodiny, kdy je Liv Tyler sama v domě a někdo ji neustále bouchá do dveří, tak se jedná asi o největší psycho film všech dob. (No uznejte sami, být v noci sami v domě, který je nahony vzdálen civilizaci). Jenže poté jde úroveň filmu přece jen dolů. Pomalu se vytrácí to co bylo tajemné a napínavé až k prasknutí. Poté už člověk čeká normální řezničinu, a to už zkrátka není to pravé ořechové. Liv Tyler skvělá. Scott Speedman jen tak do počtu, prakticky navíc. A to doslova. Postavil bych to celé na Liv Tylerové a na atmosféře strachu, ukrouhnul bych 10 minut. Přesto se nejedná o špatný horůrek. 55% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

No jo no, je to pravda, že tento horor nám toho nenabízí mnoho nového a lekačky jsou snadno předvídatelné, ale i tak na mě snímek, puštěný pochopitelně uprostřed noci v naprosté tmě, tichu a o samotě působil celkem tak jak měl proto nevidím důvod, proč ho nějak shazovat. Postavy se bohužel v mnoha situacích chovajíopět tak trochu, že by jste jim nejraději zarazili sekeru do kebule, ale co se dá dělat. To co má film splnit, splní, nic víc, nic miň. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film plný rozporov. Na jednu stranu vyzdvihujem perfektnú napínavú atmosféru, a na druhej strane je tu totálne hlúpy a nelogický scenár. Celý film som si myslel, že ide o nejaké záhadné mysteriózne bytosti s nadľudskými schopnosťami a nakoniec vysvitne, že ide iba o troch pošahancov. Tak ako dokázali to, čo dokázali? Išlo o skupinu kúzelníkov? :) Myslím, že autor scenára to mal v hlave poriadne domotané a nevyužil dobrý námet. Ale Liv Tyler to odorala skvele. Opäť sa mi potvrdilo, že aj totálne podpriemerný scenár a slabučký film dokáže vytiahnuť do priemeru dobrý herec. A pre Liv mám slabosť, pretože všade kde hrá mi pripomína pre mňa jej najobľúbenejšiu filmovú postavu - Arwen, takže rád prižmúrim obe oči a dávam 3* :) 50/100 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)
  • Režisér nařídil štábu, aby při natáčení vydávali různé zvuky, aby se herci lépe vžili do rolí a byli více vystrašení. (Dines)
  • Scénář filmu se původně nazýval "The Faces", tedy "Tváře." (Valsadora)

Reklama

Reklama