Reklama

Reklama

Oni

Trailer 2

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (544)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Horor, který prvních 15 minut přináší nudu a čekání, aby v další hodině a něco předvedl vynikající atmosféru v domě uprostřed lesa, který se stal cílem několika podivných existencí a jejich hrátek terorizujících milenecký pár. Délka je výborně zvolena a film tak dobře utíká, i když nejlepší hororová scéna přijde velmi brzy (ano, ta čmouha vzadu ve tmě v kuchyni není jen několik vadných pxielů:)). Dobře odvedená práce, na kterou se dá lehce zapomenout bohužel i proto, že vám trochu lže a s její "podle skutečnosti" to opravdu není tak žhavé. Pokud to však nezjistíte předem budete odměněni vcelku zajímavým hororem. Jen vás horor sám pouze vystraší a pak odhodí aniž by jste cokoliv pochopili... To je dobře nebo špatně? ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Komorne ladený hororový thriller nemal najhoršie recenzie. Ja mám tento štýl rád a preto sa takýmto filmom nevyhýbam ani nad nimi neohŕňam nos. Netvrdím, že tu už neboli lepšie kúsky, ale mňa si postavy získali tým, že pri prvom zistení, že sa niečo deje siahajú po zbrani, alebo počomkoľvek na obranu, namiesto zvyčajného vresku a pobehovania. To, že im to nevyšlo, je jednoducho bezmocnosť proti zohratému tímu vrahov, ktorých identitu sa nedozvieme. Silnou stránkou filmu je komorná atmosféra, pretože takmer 90% filmu sa odohráva v dome a v jeho okolí, preto veľmi vynikne zvuková stopa. Aj preto si tu viac ako v iných filmoch užijete obyčajný buchot na dvere, či zvuk alarmu. 70%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mrazilo mě pořádně, celou dobu jsem měl hodně nepříjemný pocit, přespávání na chatě už nikdy nebude stejné. Příběh sice dle skutečných událostí není (i když se divákovi snaží tvrdit pravý opak), a není ani bůh ví jak originální, dokázal mě však přikovat do křesla a nepustit. Hlavní dvojka je sympatický páreček - žádná superštíhlá kostička s frajírkovským modelem - který celou dobu působí uvěřitelně a hlavně se nechová jako banda retardů (narozdíl od hororové konkurence). Atmosféra zde graduje pomaloučku, při prvním zaklepání na dveře jsem byl ještě v klidu, jak se však na scéně poprvé objevil chlapík s maskou, i když jen v pozadí a ve stínu, krve by se ve mně nedořezal. Ke konci se pochopitelně vše zrychluje a na samotném konci už se nehraje na atmosféru, nýbrž na pocit šoku, kdy chladnokrevné obrazy střídaly pohledy na lhostejné chování záporáků a zoufalé a pro mě velmi nepříjemné (hlavně po sluchové stránce) prostřihy na ústřední dvojici. Já byl spokojen a i přes pár nesmyslů k pousmání hodnotím vysoko. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Really scary shit! Tenhle film jsem málem nenašel, protože po zadání THE STRANGERS do vyhledávače csfd.cz se mi nezobrazí. Atmosféra, zvuky, lekačky, toho tady je požehnaně a masky vykukující sem tam z nějakého pěkného tmavého místečka jsou fakt scary. Ale to je vše - otázky "kdo", "proč" hoďte za hlavu. Neptejte se, dívejte se a nehledejte chyby, našli byste jich plnej bouřkovej mrak. Ještěže jsem se na to díval na pc kolem půlnoci a mohl dát PAUSE, jít se napít do kuchyně (ozbrojen samozřejmě:)) a pak se vrátit, zkontrolovat skříně, okna,atd, uklidnit se a dívat se dál (vtip). Fakt to na mě působilo. Je to sice podobné Ils a jedna maska je typ Scarecrow z Batman Begins, ale to je jedno. Jednu výtku bych měl (TAK TROCHU SPOILER, BACHA!!!) a docela mi vadí - ono napínat diváka 85min je hezký, servírovat mu kdejaký úchylný hrátky jo fajn, poslužte si na našich nervech, ale na konci NIC nevysvětlit, to už není vůči nám fér. Uvalovat na rozuzlení informační embargo není fér. Chabé vysvětlení "protože jste doma" neberu (zavání to totální nedomyšleností tvůrců anebo leností vymyslet pořádný konec, anebo - a to je reálnější - si to nechávají na druhý, třetí, čtvrtý a já nevím kolik dalších dílů). Na Mayersovi je sice děsivý, že vraždí jen tak koho se mu zachce, ale tady mi ten motiv činu chyběl. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Kirsten si poraní ruku a James ji obváže vlastní kravatou, tu však v několika dalších scénách má opět na sobě. (salamandrr)
  • Film byl natočen výhradně ruční kamerou. Téměř každý záběr vyžadoval kameru v pohybu. (Chatterer)

Reklama

Reklama