Reklama

Reklama

Z lásky

všechny plakáty

Celovečerní dokument sleduje šest let ze života mladé dvojice, která se brzy po svatbě rozvedla a po delším čase, možná i přispěním filmu, znovu sblížila. Filmový štáb během let natočil 16 hodin materiálů ze života šesti mladých manželských dvojic. Jeho sestřihem vznikly dva celovečerní nehrané snímky. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jeden z prvních této známé reřisérky se nám snaží přiblížit, šest let života jedné mladé dvojice, která se brzy po svatbě rozvedla, ale po delším čase možná i přispěním tohoto filmu se znovu sblížila. Režisérka Třeštíková a její filmový štáb během let natočil na šestnáct hodin filmového materiálu ze života šesti mladých dvojic. Jeho sestřihem vznikl jednak tento celovečerní nehraný dokument a pak také jeho pokračování Hledání cest, který jsem ale bohužel neviděl. Ještě bych zde vyzdvihl dobrou práci kameramana Jana Malíře ten si také zaslouří vřelý dík. Obouma těmito cykly "Z lásky" a "Hledání cest", plus ještě s nějakým novým materiálem navázala režisérka Třeštíková později znovu a to sice s veleúspěšným seriálem "Manželské etudy po dvaceti letech. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Príbeh Marcely a Jiřího ukázal už dokument Manželské etudy a v tomto prípade ide o nejakú predlženú verziu dielu o tejto dvojici. Uznávam, že zo všetkých dvojíc mali oni osobitný a najzaujímavejší manželský príbeh, avšak skrátená verzia poskytuje tie najdôležitejšie momenty, toto je už len pridané vákuum, napriek tomu zaujímavé. 60 % ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštne sledovať svadbu a romantický odjazd od pražského orloja na koči s konským záprahom, keď už viem, že to čoskoro skončí rozvodom. A film má rýchly spád, pretože rozvod sa preberá už okolo pätnástej minúty filmu, a to je už aj bábätko asi polročné. Marcela ako hlavná hviezda by si asi aj tu na čsfd zaslúžila vlastný herecký profil, keď sa Helena Třeštíková tak sústredila na jej osud, že s tým pokračuje až do súčasnosti. Neskoršie osudy sú ešte silnejšie a smutnejšie, ale už na začiatku sú náznaky, že Marcela nemá svoje vzťahy a celkovo život pod kontrolou, láska ku koňom na to jednoducho nestačí. Pri tých všetkých problémoch pôsobí až smiešne vymenovanie vecí, ktoré otec po rozvode prinášal dcére ako darčeky a ktoré boli prijaté a ktoré vrátené, ale chápem takýto zámer. Táto manželská a rozvodová etuda len za tri hviezdy, neskoršie dokumenty sú lepšie. –––– Největší přání? No, abych měla byt. A hodného otce, aby nás měl rád. Kudrnatý. Mně se vždy líbili muži s knírkem. ()

audri 

všechny recenze uživatele

Helena Třeštíková je pokladem české kinematografie. Ve svých dokumentech zachycuje opravdový život lidí a svoje dílo vydrží dělat velice dlouho a za to jí obdivuji. Tento film ukazuje lásku dvou mladých lídí, kteří za přispění rodičů a tehdejší doby ukončí svůj vztah drastickým rozvodem. A postupem času zjišťují jak moc to bylo zbytečné a nakonec možná budou žít spolu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Akože dobre: stane sa, že dvaja sa stretnú, vezmú sa a neskôr zistia absolútnu nemožnosť súžitia. Môže v tom byť nedostatok peňazí, životného priestoru či svokrovci a ich neznesiteľné zasahovanie. Možno aj nemožnosť sa dohodnúť. Avšak z pitvania každého čokoládového zajačika, pomaranča a každej hádky pred rozvodovým súdom s prítomnosťou kamenne sa tváriacich paní z ľudu v strednom veku je mi úzko. Toto povinné a podrobné prepieranie intímností pred súdom je hrozné. Čo je komu do toho ak sa nepácha trestný čin? V telke to vyznieva ešte horšie. Naozaj je potrebné vidieť každý špikovanec od výlučkov na spodnom prádle cudzích ľudí? Každučký fliačik od spermií? Každú škvrnku menštruačnej krvi? Asi áno. Inak by dokumenty nazerajúce do súkromia iných a 100% zaručené amatérske porná nemali taký divácky úspech. Ľudia sa potrebujú ubezpečiť, že bežná rodina, či pár, má oveľa väčšie nedostatky ako MY DIVÁCI! Tuná to vyzeralo od samého začiatku ako tradičná nahá svadba o ničom. Hnané predstavou nového bytu, ktorého sa nedostáva. Zato sa eskalujú konflikty. Rozvod je nevyhnutný, zbližovanie rozpačité. Dobrá doku práca (i keď so spomenutými výhradami v podobe prílišného vhĺbenia do súkromia) v hlavnej úlohe s jednou z najobsadzovanejších neherečiek v histórii českého dokumentu. Hrala v nasledujúcich filmoch: 1. Manželské etudy: Marcela a Jiří (1987) 2. Z lásky (1988) 3. Hledání cest (1988) 4. Manželské etudy po 20 letech: Marcela a Jiří (2005), 5. Marcela (2006). ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama