Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dělník Novák předkládá referentovi pro vynálezy Rejskovi svůj návrh na novou a všestranně využitelnou vysokofrekvenční brzdu. Složka s dokumentací vynálezu prochází celým podnikem, ale zodpovědní pracovníci se chovají odmítavě... Krátká satira Petra Schulhoffa. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Bezzubá výchovná satira zatím ještě hledajícího se Petra Schulhoffa. Dobou poznamenané dílko nezachrání ani plejáda filmových hvězd v poněkud zploštělých rolích. Kupředu, zpátky ni krok! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Sice jde o satirickou agitku namířenou proti lidem, kteří v podnicích nepřejí zlepšovákům, protože by se muselo tuhle něco přidělat, předělat a máknout, ale zase zahrané je to fajn a Kemr v sandálech si to krade pro sebe. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nazval by som to dokukomédia. Ale nepobaví, pochybujem, že pobavila vôbec v dobe svojho vzniku. Ako-tak toto budovateľské dielko trocha zauzlené vo svojej ideológii zachraňujú aspoň známi českí herci. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Satira to by oblíbený termín té doby, a přidávalo se k ní bezzubá... ale tohle je nápadité a potěší dobrým obsazením, z niž živý už je jen nesmrtelný Lipský... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Já jako mistr cechu podniku Brzdomat prohlašuji, že nejen nedoporučuji zlepšovák dálkové vysokofrekvenční autobrzdy, ale zároveň nedoporučuji ani zhlédnutí této mikrokomedie, poněvadž veškerý vtip tady mistr Schulhoff tou brzdou lehce zabrzdil a neodbrzdili ho ani další mistři v hlavních rolích. A jestli můj komentář zní jako blábol, tak nejspíš proto, že jsem dnes taky lehce zabržděná. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Se ani nedivím, že ti zodpovědní pracovníci Kemrův zlepšovák odmítali. Brzda je totiž naprosto nepotřebná věc, akorát člověka (a socialismus) omezuje v rozletu. To vím z vlastní zkušenosti, od té doby, co jsem si ji z kola odmontoval, jezdím z kopců sice všelijak, ale rozhodně rychlejc než dřív. Navíc, takovej vynález je hodně nepromyšlenej, zastaví všechno v okolí, takže brzdaři by museli chodit minimálně ve dvou a daleko od sebe, aby jeden zůstal v pohybu a mohl druhého zase odbrzdit. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Výborných herců přehršel, ale jinak bezzubá satira bez vtipu a nápadu. Aspoň místo té vysokofrekvenční brzdy mohli vymyslet něco realističtějšího a použitelnějšího... ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že je to pitomost. Přiblblý ramplování s univerzální brzdou diváka moc nezaujme a mravoučné poselství teprve ne. Je pravda, že ani to hvězdný herecký obsazení to tentokrát nevytrhne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

A opravdu se jedná o komedii? No řeknu vám, příliš jsem se nezasmál. Další ze silně politických filmů. V tom případě se tedy jedná spíše o filmeček, ale i přes mnoho kvalitních herců jde opravdu o směšnou záležitost. Směšnou ne však humornou. Celé mé hodnocení dokumentují právě Kemrova závěrečná slova. Kdo ví co všechno tím bylo myšleno. Dvě hvězdy dávám pouze za špičkové herce, kteří se snaží protože to jsou profíci, navíc musí, troufám si tvrdit, že nemohli odmítnout, nicméně hlouposti, která byla natočena bohužel nezabránili. Petr Schulhoffa bych přirovnal k dnešnímu Tomáši Magnuskovi. Nikdo neví proč si vybral filmařinu, jisté je však jen to, že to byla špatná volba. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Úsměvná jednohubka, u které se člověk skutečně odreaguje. Herci velmi dobří. Takové věci se už dnes asi nedělají. ()

Reklama

Reklama