Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

castor 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, které si to šmahem „kope“ do finále, které naštěstí dává logiku a nepřekrucuje scénáristickými berličkami předešlé dění. Režisér (nedoceněné Tajemné okno s Johnny Deppem) a věhlasný scénárista (Jurský park, Hadí oči, Úkryt, Válka světů) David Koepp spolu s Baconem dovedou pomocí malých kompromisů dosáhnout děsivého výsledku, který je dle mého o třídu lepší než přeceňovaný a podobně laděný Šestý smysl. Tom, správný chlap od rodiny vyhecuje na party kamarádku, aby jej zhypnotizovala. Aniž by čekal následky, začne se v jeho okolí dít mnoho neočekávaného, nicméně jeho zkratkovité vize začnou velmi brzy vysvětlovat reálný zločin, který se stal v jeho blízkém okolí. Atmosférické duchařině vévodí jako vždy brilantní Kevin Bacon. Ten těší filmové fanoušky již několik desetiletí, jeho Tom tentokráte variuje chladnou odtažitost s tátou, co se postará. S ohledem na očekávání před projekcí jsem velmi spokojen.. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnes už skôr mierny nadpriemer, ktorý nemá súčasného diváka po všetkých tých duchárskych hororoch posledných dekád čím prekvapiť. Všetko je ale prehľadné, nečaká nás žiaden mindfuck, čo môže ale práve pre mnohých predstavovať problém. Čiže nie, žiaden Šiesty zmysel nás nečaká. Skôr mi film pripomenul istým spôsobom Blízke stretnutia tretieho druhu, kto videl, chápe. Zaujme polemika o povahe pomsty, tunajší duch totiž vlastne vôbec nestraší, ide mu o večný pokoj a načo sa zbytočne po smrti rozčuľovať. Jasný cieľ ale má. No a v jadre sa rieši zase kríza blížiaceho sa stredného veku u chlapa, ktorý sa môže tešiť na ďalšieho potomka a jeho následné chovanie môžeme chápať ako metaforu vlastnej neistoty. ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Rozmazaný a nie moc zimomriavkami naskákaný film s pár ducharskými prvkami, ktoré hasnú rýchlejšie ako zapaľovač pri nepriaznivom poveternostnom počasí. Bacon je jedna veľká herecká otrava a vôbec sa mi nejaví ako muž na svojom mieste a jeho výkon považujem za druhoradý. Niektorí si myslia, že horor a k tomu ešte mysteriózny má vyzerať presne takto! Lenže sa mýlia, toto nemá nič spoločné s plnohodnotným hororom, javí sa len ako lacná knižka prezentujúca niečo na čo ani nie sme zvedaví. Už od samého úvodu si film plieni cestu skázy a v závere ako tak dofrčí v polocelku. Rozbitý, neúplný, matúci s predpokladom nenaplniť nič. Ak si niekto myslí, že film Stir Of Echoes má niečo do seba, že sa nechal atmosférou len tak bez zábran unášať tak nech sa unáša. Je to len jeho vlastná zodpovednosť, ktorá ho pripravuje o skutočný zážitok. Samozrejme mám na mysli Šiesty zmysel... 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemná duchařina. Sice ne moc intenzivní hororový zážitek, strašidelné je to totiž jenom velice zřídka, ale koukalo se mi na to dobře. Jenom ten závěr je takový až moc tradiční, za což však může těch 10 let, co uplynulo mezi dobou vzniku snímku a dneškem. Tipuju, že v současnosti by se takovýto film pohyboval cca kolem 60%, a to ještě hlavně díky skvělému výkonu Kevina Bacona. Horror movie of the year ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

velmi pozoruhodné - scenár: dejová línia bola prepracovaná (i keď miestami podobná s 6zmyslom a dokonca aj prvok zo Shinning) ale všetko do seba zapadalo, boli tam scény, ktoré ma naozaj prekvapili, vydesili ai pobavili, na druhej strane však sa v scenári vyskytli diery hlavne v správaní a v konaní niektorých postáv, ale prehliadnutelné dierky . . . réžia: velmi vydarená, hlavne to hypnotizovanie :) kevin bacon dobrý ale, priatelia, TEN ZÁVER !!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)
  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama