Reklama

Reklama

Co vznikne, když se sejdou hvězdné herečky v čele s Meg Ryan a Annette Bening, schopná scenáristka, režisérka a producentka v jedné osobě Diane English a klasický příběh o skupince kamarádek z New Yorku? Odpovědí jsou Ženy, vtipná a jiskřící komedie o současných ženách a síle ženského přátelství. Předlohou byl film George Cukora z roku 1939 a divadelní hra Clare Boothe Luce z roku 1936... Mary (Meg Ryan) má ideální život: krásný dům, rozkošná dcera, úspěšný manžel a částečný úvazek návrhářky v oděvní firmě. A navíc se může spolehnout na své úžasné kamarádky, především na nejlepší přítelkyni Sylvii (Annette Bening). Tato žena s velkým šmrncem a ostrým humorem je šťastně svobodná a navíc právě povýšila na šéfredaktorku uznávaného ženského časopisu Cachet. Do jejich věrné trojky patří ještě Edie (Debra Messing), výstřední žena, která dělá matku kamarádkám i svému stále se rozrůstajícímu potomstvu. Dále je zde humoristická esejistka Alex (Jada Pinkett Smith), okouzlující lady se zvláštním darem říkat lidem věci, které rozhodně nechtějí slyšet. Ideální život je ale málokdy věčný. K jeho zruinování stačí často úplná prkotina. Třeba ztráta zaměstnání a následná touha zlepšit si náladu návštěvou manikérky. Právě tady se Mary dozví o manželově nevěře, čehož využije její nejlepší kamarádka pro svůj ženský časopis – včetně pikantních detailů. Pak nezbývá než se vydat na dlouhou cestu znovunalezení vnitřního klidu, doprovázenou krabicemi sladkého a dny strávenými doma v pyžamu. Mary nakonec skončí v ženském ozdravném táboře, kde se seznámí s “hraběnkou” Miller (Bette Midler), okázalou hollywoodskou agentkou a milovnicí marihuany, jejíž střízlivý přístup k životu se stane pro Mary inspirací. Když se Mary vrátí do New Yorku, začne znovu dávat dohromady svůj starý život, ale tentokrát s vědomím, co a kdo je v jejím životě nejdůležitější. Toto zjištění hraje zásadní roli ve chvíli, kdy se má setkat s člověkem, který jí ublížil nejvíc, jehož přítomnost jí ale také nejvíc schází: se Sylvií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (202)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ve filmu bylo více dialogů než děje. Možná víc dialogů, než je zdrávo. Ale u tohoto filmu to moc nevadí. A kdo má rád ženské tlachání a řešení ženských problémů, určitě mu ten film neublíží. Já jsem rád, že jsem po dlouhé době viděl Meg Ryan. Chci říct, že i ostatní herečky hrály dobře. Dokonce si s tímto osazenstvem umím představit seriál v duchu tohoto filmu. Něco jako "Zoufalé manželky". Za těch sto a něco minut jsem si ty holky celkem oblíbil, takže seriál by mi vážně nevadil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který je skutečně v první řadě o ženách, a muži zde nevystupují. Ne, vážně nekecám, muži zde vůbec nejsou, pokud, tak jedině někde na ulici, ale myslím, že se to tvůrcům podařilo eliminovat dobře. Co to znamená? Že zde chybí vlastně jeden prvek? Ale vůbec ne! Ono se o mužích hlavně mluví a pořád se řeší. Smutné je, že film je pojat jako hloupá komedie a místo toho, aby byly ženy prezentovány jako skutečné postavy, jsou karikovány do podoby, kterou o nich mají muži. Maximálně ujeté na módu, navzájem si závidící, schopné podrazit sebe samu. Ta příručka se píše sama. Proč se dívat na filmy, který je o ženách, ale vlastně z nich dělá mrchy, feministické sochy a ženy plné přetvářky? Co je na tom tak strašně vtipného nebo zajímavého? To, že Meg Ryan hraje asi nejlépe z celého osazenstva je jen smutnou ukázkou toho, jak byly postavy blbě napsány, což je hlavní problém. Annette Bening rozhodně není z těch, které neumějí hrát, stejně tak Jada Pinkett Smith, jejíž postava je naprosto zbytečná a navíc hloupá. Neznám jediný důvod, proč by se někdo měl na tenhle film koukat. Že je to o kráse? Vnitřní, nebo vnější? To je sice hezké, ale proč jsme to museli zjistit až ve chvíli, kdy uběhly celé závěrečné titulky a hlavní protagonistky se rozpovídali o tom, co je to vlastně krása. Jsem přesvědčen, že film o ženách a jen se ženami může být vtipný a vážný zároveň, zajímavý a ne hloupý. V tomhle případě se to ale prostě nepovedlo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/sherrybaby-lets-dance-unesena.html ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Count On Me - Lucy Schwartz 2. Happiness - Goldfrapp 3. The Races - The Bird and The Bee 4. I'll Cry For The Both Of Us - Jessie Baylin 5. Everything Good - Ruby James 6. I Feel It All - Feist 7. Womankind - Annie Lennox 8. Someday Soon - KT Tunstall 9. After the Rain - Little Dragon 10. Money Can't Buy It - Annie Lennox 11. Beautiful - Lucy Schwartz 12. It's a Boy - Mark Isham ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 3/10/// +Meg Ryan, Eva Mendes a těšil jsem se na Carrie Fisher, všimli jste si, že v tomto filmu jsou samé ženy? -jistě že všimli, je to film o nich, je to film pro ně/// Osobně by mě ale nebavilo koukat na film o chlapech, možná kdyby se jednalo o sex, fotbal, ženy, ale bez žen by asi ani jedno na obrazovce dost dobře nešlo, snad jen ten fotbal a to by mě asi nebavilo, proto chápu zdejší tak nízké hodnocení, zřejmě i od žen, které tento snímek taky nebavil. Pokud je opravdu jediné zajímavé na tomto filmu, že sleduji jestli se tam neobjeví alespoň jediný muž a tento zájem mi vydrží až do konce, tak je rozhodně něco v nepořádku. Ne se mnou samozřejmě, ale s tímto filmem. A nikdo mi neříkejte že to nejde udělat dobře, vtipně, kvalitně a zajímavě (Sex ve městě). Sice zde hrdinky měli razantně méně času si vás získat, ale o to víc se měli tvůrci snažit./// Celkem 36%/// ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Asi to bude tím, že jsem právě teď potřebovala vidět právě takovýhle film - trochu jsem si připadala, jako bych seděla na kafi s kamarádkama a dopřávala si to uvolněné slepičí tlachání, které žádná z nás nemyslí úplně vážně, ale báječně se u toho odreagujeme. V jakémkoli jiném rozpoložení mysli by to byla asi dost nuda. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Když se plánovalo natáčet v Bostonské veřejné knihovně, měly být všechny portréty a busty mužů nahrazeny ženskými protějšky, nicméně tato scéna nebyla realizována. (HellFire)
  • Jediný muž, který je ve filmu vidět, se objevuje v bočním zrcátku auta. (ČSFD)

Reklama

Reklama