Reklama

Reklama

Cleveland šedesátých let minulého století. Sedmnáctiletý maďarský přistěhovalec Karchy Jonas (Brad Renfro) se rozhodne zúčastnit soutěže popularity pro středoškolské studenty, kterou organizuje DJ Billy Magic (Kevin Bacon). Když se mu podaří přesvědčit kolegyni Diney (Calista Flockhart), aby s ním šla na rande, pokud se mu podaří zvítězit, Karchy se rozhodne nenechat nic náhodě a zajistí si své vítězství tím, že sám sobě pošle stovky nominací. Billy je jeho taktikou ohromen a zaměstná hrdinu Karchyho jako svého poskoka. Karchy ale brzy zjistí, že jeho idol není tím, za koho ho považoval. (Cinemax)

(více)

Recenze (17)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezcí kluci v pěkně stylizovaném prostředí rozehrávají vlažný příběh, který jsem sledoval s lehkou nudou a letmým úsměvem. 1) Syn maďarského přistěhovalce se potýká s typicky americkými problémy: je krásný a přitažlivý, studuje na výběrové škole, svým koníčkem si vydělává 400 USD měsíčně (v dnešní hodnotě cca 3 200 USD) a pořád se trápí. Jsme sice v Clevelandu začátkem šedesátých let, ale jako bychom byli v Beverly Hills 90210. 2) Ponudnělý, zbytečně dlouhý film doprovází hudba plná energie, alespoň že to. 3) 39letý Kevin Bacon (rozhlasový pouštěč desek Billy Magic), 15letý (!) Brad Renfro (Karchy Jonas) a 20letý Jonathan Rhys Meyers (šikanista Kevin Boyle) jsou zárukou celkově příznivého zážitku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tuctovy scenar, ktory na mna neurobil dojem, a to kedysi som si myslel, ze mlady Jonathan Rhys Myers vie hrat... no jak roky idu mladost je dnes uz v prdeli a otazka ci vie hrat u mna rezonuje coraz silnejsie. Kazdopadne nic moc, kulisy tuctovem dialogy nicim vynimocne, rezisersky len zrucne natocena rutina : 40 % ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nebudu říkat že jsem nějak extra nadšen, rozhodně jsem pocítil zklamání. Ale není to zas nějak špatné, jen se ten film strašně pomalu rozjíždí. Naneštěstí to zachraňují jak Bacon tak Renfro, tihle dva se k sobě fakt hodily a hrajou jak oživot. Ale na mě to bylo až moc pomalé. Příběh s morálním poselstvím oo tom že lhát je špatné mi celkem seděl, a film doporučuji jako jednohubku, navíc Lukea Wilsona jsem měl celkem problém rozeznát:-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednoduše skvělý film. Nejlepší totiž je, když od filmu naprosto nic nečekáte, zároveň o něm nic moc nevíte, a po shlédnutí jste spokojeni jak lemur na Larise. Nestává se to totiž každý den. O to hezčí a příjemnější tenhle pocit je. Osobně nechápu, jak je možné, že tenhle film není víc profláklej. Ústřední dvojka Kevin Bacon a Brad Renfro tu totiž předvádí tak perfektní herecké výkony, že jsem si užíval každou větu, kterou ve filmu pronesli. Speciálně teda Kevin Bacon, který u mě v tomto filmu vzrostl raketovou rychlostí a zároveň asi předvedl nejlepší herecký výkon, co jsem od něj vůbec kdy viděl. Jeho postava Billy Magica je tu totiž tak dokonale extrovertní, že jeho extravagantní angličtina mě bude budit ještě ve snech za půl roku. To Brad Renfro tu hraje standardní mládí vpřed, ale hraje to tak přesvědčivě, že Vám je až líto, jak to s ním ve výsledku dopadlo, a že těch hereckých šancí nedostal v životě víc. Po příběhové stránce celou dobu víte a tušíte, že nevidíte nic objevného, na druhou stranu jsem hltal každou další minutu, protože jsem věděl, že závěr mě uhrane lidskou upřímností a zároveň nejstylovějším lhaním po americku, které kdy ve filmu vůbec uvidíte. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Být normální v období dospívání je samo o sobě nenormální.a tak k tomu asi patří i trochu toho lhaní, ovšem ne zase tolik, jako v případě Karchyho, kde se ta miska vah přehoupla přespříliš a bylo pak nesmírně obtížné celou situaci vybalancovat trochu přijatelnějším směrem. Brad Rentro si kluka, který nechce jít zrovna ve šlépějích svého otce a který se tak velmi lehce dostává pod vliv DJ Billyho, zahrál velmi citlivě a byla to taková jeho předehra k dalšímu výbornému hereckému výkonu ve filmu Nadaný žák o rok později. Kevin Bacon hrál s lehkostí jemu vlastní a přes všechny jeho hříšky mně byl ten showman sympatický. K tomu dokonalá dobová muzika a hlavně je to film, který má nějakou myšlenku a to se cení. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama