Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

hippyman 

všechny recenze uživatele

ne, ne, ne... já se prostě na českej film nesmím těšit a odměnou mi pak může být jedině příjemné překvapení... tentokrát pln očekávání, sedíc v téměř prázdném kině a litujíc ztraceného času dospěl jsem právě k tomuto poznatku... polášek byl divnej, ostatní nijací, příběh jsem nenašel, párkrát se pravda zasmál... ale jinak velké zklamání. 40% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film na jedno použití aneb Jak zahodit téma. 1) Film charakterují nenápadné herecké výkony, nenápadný humor, i poselství, je-li jaké, je rovněž tak nenápadné, že si ho snad ani nevšimnete. 2) Je-li nenápadnost autorským záměrem, pak Josef Polášek je muž na správném místě. Ani hezký, ani ošklivý, ani s charismatem, ani tuctový. Zajímavý herecky přesný výkon. 3) Ale přesto mi to všechno přijde jako ztracená příležitost, nevyužité téma a potence, která tu nesporně je, jak u režiséra - scénáristy, tak u herců. 29ti letý režisér má svůj tvůrčí život před sebou a doufejme, že další filmy budou lepší. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

V rámci českého komediálního rybníčku jednoznačný úspěch, jinak ale dosti povrchní a vlastně i tuctový pokus o jakousi životní výpověď, které chybí originální vtipy (prakticky všechno jsem viděl jinde a v lepším provedení) a především hutnější děj, jenž by nepotřeboval postrkovat imbecilními náhodami typu František balí buchtu v metru a vidí ho přitom jeho vlastní žena, František "flirtuje" s babou svýho bráchy a ten náhodou vchází do dveří atd.. Kdyby se Prušinovský od těchto momentů distancoval a vsadil víc na dialogy, které nejsou vůbec špatné, mohl dosáhnout mnohem výš. A to i přes fakt, že Poláškovi děvkaře neuvěříte ani když se před či při projekci opijete. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film o tu více, tu méně pochopitelných vztazích tu více, tu méně uvěřitelných lidí. Josef Polášek vsadil na totálně civilní projev hraničící s bezvýrazností, a "díky" přispění tichého příběhu zajímavého snad jen těmi (pro mě) nepochopitelnostmi spíše uvěříte tomu, že se zmíněné pojetí role erotomana Františka nevyvedlo a sledujete rezignovaného sukničkáře z povolání, jímž smýkají jak lidé v jeho bezprostředním okolí, tak i sám život, a ne s během věcí ne zcela smířeného a chování ostatních chápajícího muže (navíc v oboru chápání pohnutek vzdělaného!) toužícího po lásce a potřebujícího sex. František Je Děvkař je velice rozporuplný film, k němuž bych cítil jako tak nějak nefér gesto ukázat na něj jako na špatný. Nesporné je tady bohužel snad jenom to, že NEJDE O KOMEDII. Daleko přiléhavější by bylo označení vztahové drama s občasným výskytem komediálních prvků. 50% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Svatý Františku... Asi sis nasral do úst, nebo pak nechápu, proč tu čudlárnu už aspoň někdo nenaučí normálně(!) mluvit!!! A co má jako teda ráda ta Eliška? Asi prasečinu... Nebo Indočínu? %-o . . . Jinak jak jinak zas jen bída a utrpení... °-[ - - - - - (Poprvé viděno 11.2.2012 na >tv nova frantumá< , hodnocení 5656., komentář zde naprušený jako dvastafrantadevětaosmdesátý - 11.2.2012) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)

Reklama

Reklama