Reklama

Reklama

Probuzení tmy

  • USA The Seeker: The Dark Is Rising (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Will Stanton, nejmladší ze šesti bratrů, se s otcem, profesorem fyziky, matkou a malou sestrou Gwen nedávno přistěhoval z Ameriky do Anglie. Jako nejmladší z chlapců je terčem nejrůznějších vtípků svých bratrů, kteří si ho zrovna dobírají, že může oči nechat na hezké dívce ve školním autobusu – Maggie Barnesové. Rodina Stantonových dostává pozvání, aby o Vánocích přišla do sídla slečny Greythorneové na punč. Pozvánku předává slečnin společník a šofér Herriman. Na Vánoce přijíždí domů i bratr Max, student, a Will musí nakonec spát na půdě. A brzy nato se začnou dít podivné věci... Dva venkované – pan Dawson a starý George – předpovědí bouři a neklidné dny. V noci skutečně sněží. Will dostane jako dárek k narozeninám kožený pásek od bratra Stephena, který slouží v armádě, a jde koupit vánoční dárek pro Gwen. Je ale zatčen dvěma policisty, kteří tvrdí, že nákup nezaplatil. Podaří se mu dostat ven, na obloze se kupí výhrůžná hejna ptáků. Will pochopí, že se s ním něco podivného děje... Na návštěvě u slečny Greythorneové zajde do parku, kde spatří strašidelně vypadajícího jezdce. Brzy za ním přijde sama slečna Greythorneová, Merriman a oba venkované, aby mu sdělili, že patří – stejně jako oni – k Dávným. Je  prý Strážcem šesti znamení světla. Před tisíci lety svedlo světlo vítěznou bitvu s tmou, představovanou podivným jezdcem v kápi, teď se ale tma opět pokouší ovládnout svět. Moc světla je ukryta v šesti znameních. Pět z nich je hmotných –z kamene, bronzu, železa, dřeva a vody. Šesté je ale v nitru; snad v nitru duše? Víc mu Merriman nesdělí. Will, vyvolený Strážce, musí do pěti dnů všech šest znamení najít, jinak svět propadne zlu a pohltí ho temnota... A brzy se o tom Will přesvědčí: když si vymkne kotník a matka zavolá lékaře, přijde místo něho jezdec, který se dokáže proměnit v libovolnou osobu. Will pochopí, že nastal čas bojovat o znamení. Je mu sice divné, že Merriman hovořil, že je vyvolený „sedmý syn sedmého syna“ – a on se narodil jako šestý, matka mu ale se slzami v očích vypráví, že se narodil jako dvojče několik minut po Tomovi, který se ale brzy nato nevysvětlitelně ztratil a nikdo ho už nikdy nenašel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (155)

draggo 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden páteční večer a já zas neměl co na práci, a tak jsem usedl před TV a jen tak přepínal kanály. Najednou jsem narazil na právě začínající fantasy "Probuzení tmy", která podle dvouřádkového popisku vypadala celkem lákavě. A tak jsem se na to podíval, bez znalosti hodnocení čsfd, bez toho abych vůbec věděl o co půjde. A líbilo se mi to. Prostě příjemná rodinná fantasy. Příběh je celkem zajímavý, má to spád, postavy jsou sympatické a celkem slušně zahrané, efekty sice neohromí, ale ani vyloženě neurazí. Samozřejmě, na vrcholy žánru to nemá ani omylem, ale to je snad důvod k zatracování? Podle mě ne. Přiznám se, že když jsem pak viděl to hodnocení tady na čsfd, tak jsem snad myslel, že jsme viděli jiný film. 35% si to opravdu nezaslouží. Není to top, ale lepší průměr určitě. Váhal jsem mezi 3 a 4*, nakonec když vidím tu demenci tady, přikláním se ke čtyřem. /viděno v TV: 70% a 4*/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to tak špatný jak se zdálo neni. Sice opět dítě v hlavní roli příběhem předurčeno k hrdinským kouskům, ale tady to neni nějak extrémní a Alexander Ludwig to zvládá docela solidně a neni většinou trapnej. Co se dá na tomhle filmu docela ocenit je hudba, provází celým filmem a myslim že přesně sedne a je i pěkná. Ale problém filmu je, že je takovej roztěkanej, chvilku je tam, chvilku zase jinde, chvilku si hraje na drama, chvilku na fantasy, chvilku na něco akčního, docela to vytrhavá z příběhu a musim říct, že to občas nudí, nicméně poslední půlhodinka je natočená moc pěkně svižně a zábavně, Christopher Eccleston je slušnej padouch a závěrečná bitka se dá skouknout bez větších potíží, odpustit si tvůrci ještě ten trapnej mega happyendovej konec, tak bych byl s koncem i spokojenej ()

Reklama

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Totální bejkárna na n-tou, která je tak neuvěřitelně špatně zahraná, zrežírovaná a sepsaná, že jsem mnohdy nevěděl, zda se mám smát nebo jen mlčky trpět. Utopit tolik peněz do něčeho, co si spíš než na akční sci-fi hraje na ódu na Matrix, je skutečně na poklonu. Scéna se sázkou a plivnutím je snad jedinou scénkou, u které jsem se měl asi smát úmyslně a zbytek je jen neplánovaný, bullet-timem přepálený paskvil. Těm, kteří se chtějí dobře pobavit a hledají humorné fantasy, můžu jedině doporučit. Jenom si s sebou vemte sluneční brýle, ať vám ty proklaté problikávací scény se žárovkou neotupí smysly s trvalými následky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Síly Světla a síly Tmy, černí ptáci ... Trochu to připomíná "Noční hlídku" a navazující "Denní hlídku" Timura Bekmambetova, kde "Jiní" mají schopnost vcházet do "Soumraku", což je taky (kromě jiného) určitá forma cestování časem. "Probuzení tmy" je určené podstatně mladším divákům, takže je laděné daleko víc pohádkově - ale upřímně řečeno, jeho zpracování je poněkud laciné a nepromyšlené, takže přes veškerou snahu mu víc jak 2* přidělit nemůžu. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Do prdele, já su chuj, jdu na Zbouchnutou a skončím na tomhle... Snad nejdražší zbytečný film v mém životě. Zase jedny prachy z brigády na chuja. Já se sám divím, že tomu nedávám odpad! Vždyť jsem polovinu filmu žil z toho, že jsem s ebavil tím,že promítač dal obráceně cívku a proto to sleduji vzhůru nohama, teď tu čtu, že to tak viděl každý... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)
  • Alexander Ludwig si vedle postavy Willa Stantona zahrál také roli svého filmového dvojčete Toma, ačkoli to v závěrečných titulích uvedeno není. (Hromino)

Reklama

Reklama