Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Často nesnesitelnému Baconovi se role zdevastovaného otce dala lehce uvěřit. Naopak s obsazením vyšetřující policistky se šláplo totálně vedle. Ačkoli je Aisha Tyler sympatickou herečkou, nemá pro onu roli ten správný "zjev" a její výstupy byly víceméně rušivé. Došlo i na (nechtěně) komické momenty - za všechny bych asi vybral scénu s lavicí v samotném finále. ALE.. Krom zmíněného kazu byl závěrečný rush super. Pak tu byla dobrá práce s kamerou a především fakt, že dal Charlie Clouser dohromady snad nejlepší soundtrack od dob Saw, takže - 70% . ()

Lima 

všechny recenze uživatele

EdaS mi úplně mluví z duše, jenom bych dodal, že i Arnold, krmící se svojí dcerkou kolouška na začátku Commanda (v záběru jak vystřiženém z jehovistické ´Strážní věže´), byl uvěřitelnější, než zdejší Baconovy citové výlevy. Akce velmi slušná, Wan to s kamerou umí, ale to ostatní je hluboká dekadence. Tohle by snad nesežral ani Pepek Vyskoč. A ještě jednou Kevin Bacon - jak byl pro mě ve ´Woodsman´ hereckým bohem, zde mi ho bylo až líto. Byl to trapas, Kevine. Zlatej Charles Bronson..... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je známejší prevažne so záporných úloh,ale je to dobrý herec, takže milujúceho otca v štastnej rodine mu hravo uveríte.Boj bežného človeka proti gangu je spočiatku zobrazovaný celkom reálne, hlavne mierny trest a rýchle prepustenie hlavného vinníka až podozrivo pripomenie to, čo sa bežne deje u nás.Film a Baconovo postupné likvidovanie členov gangu výborne funguje hlavne dovtedy, kým je náš hrdina zraniteľný t.j. bojí sa o rodinu, chodí do práce a oblieka si oblek.Siahnutie na životy jeho najbližších je tiež niečo v čom sa tento snímok líši od hromady podobných,ale po vyholení hlavy a "final demolation" znova zapadne do zabehnutých koľají. Napätie, atmosféra, naháňačky aj akčné scény fungujú dobre, takže ak ste už dlho nevideli poriadny "revenge movie", tak smelo do toho. Objektívne za tri, ale akčný Bacon bol výborný, takže dávam štyri hviezdičky. Film 80%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejslabsi Wanuv film on sam si nad nim vynesl rozsudek smrti kdyz pribeh z tak hustym potencialem opravdu dobre rozjel a pak utopil ve srackach nerikam ze to cely melo bejt komorni psychologicky drama jako v prvni pulce to zase ne ale i tak ta vyvrazdovacka do ktery to spadlo potom byla vylozene lacina smesna a hlavne zoufale neoriginalni nicmene holohlavej Kevin Bacon je cool to je bez diskuze ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Konečně mám za sebou jeden z posledních přehlížených filmů Jamese Wana a netypicky se nejedná o horor, ale docela slušnou revenge story. Škoda toho protáhlého začátku, ovšem jakmile se to začne vyostřovat a Kevin Bacon začne hledat nářadí, je to prostě paráda. Nic pamětihodného, ovšem velice slušná akční žánrovka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Když starší bratr Billy Darley telefonuje v noci pod mostem, je za ním vidět na zdi graffity panenky Jigsawa z filmu Saw (2004). Je to odkaz na režiséra Jamese Wana který je režisérem obou filmů. (Cliff Booth)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama